kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۱۱۰
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
در میان اعتراض‌های گسترده علما و مراجع شیعه

آل‌خلیفه حق استنباط احکام دینی را از فقها گرفت و به پارلمان واگذار کرد!

علمای بحرین به رأی گذاشتن احکام دین را در پارلمان، «سبک شمردن اسلام» و «توهین» به آن دانستند و تاکید کردند، تصویب قوانین برای گرفتن حق استنباط احکام دینی از علما و دادن آن به سیاستمداران به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.


علمای بحرین در بیانیه‌ای در واکنش به مصوبه جدید پارلمان، موسوم به «قانون خانواده»، به رای گذاشتن احکام دین را در پارلمان، سبک شمردن اسلام و توهین به آن دانستند و تاکید کردند، نظر علما درباره تصویب این قانون تغییری نمی‌کند و این قانون به هیچ وجه مورد پذیرش آنها نیست. طبق این قانون، حق استنباط احکام شرعی از فقیه گرفته و به پارلمان واگذار خواهد می‌شود.
به گزارش العالم، در بیانیه علمای بحرینی همچنین آمده است: «قانون خانواده بندهایی دارد که بر خلاف اعتقادات مذهب جعفری و اهل بیت علیهم‌السلام است، که گرفتن حق استنباط احکام شرعی از فقها و واگذاری این حق به پارلمان نمونه‌ای از این نوع تخلفات به شمار می‌آید.»
«سید عباس شبر»، رئیس‌بخش آزادی‌های دینی در سازمان صلح بحرین هم در این باره گفته: «گرفتن حق استنباط احکام شرعی از فقیه و واگذاری آن به پارلمان، تخلف است زیرا این کار در حوزه اختیارات علماست و پارلمان نمی‌تواند چنین اختیاری داشته باشد.»
بر اساس اظهارات برخی کارشناسان، این قانون جدید، در چارچوب «طرح و نقشه‌های گسترده‌ای» است که پیش از این «صلاح البندر»، مشاور سودانی الاصل پادشاه بحرین از آن خبر داده بود. هدف از این طرح ، محاصره و انزوای اکثریت هوادار مذهب جعفری در بحرین است، این کار از طریق سرکوب آزادی‌ها و نقض حقوق تا لغو تابعیت، فشار، بازداشت و اجبار علما و چهره‌های شاخص به مهاجرت و در ادامه واگذاری تابعیت بحرینی به اتباع خارجی، با هدف تغییر در ترکیب جمعیتی و دینی این کشور در دست اجراست.