استاندار:
باز و بسته شدن دریچههای سد زایندهرود بدون اطلاع مسئولان چهارمحال و بختیاری صورت میگیرد
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نحوه و میزان اجرای مصوبات شورایعالی آب را پیگیری کند.
شهرکرد- خبرنگار کیهان:
قاسم سلیمانی دشتکی در جلسه بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به همراه معاون وزیر نیرو و کارشناسانی از سازمان حفاظت محیطزیست کشور و وزارت نیرو از رودخانه زایندهرود و طرحهای همجوار آن در چهار محال و بختیاری تأکید کرد: بازدید از رودخانه زایندهرود در اصفهان هم انجام میشود.
وی تصریح کرد: براساس تصمیمگیریهای صورت گرفته در شورایعالی آب قرار شد تا طرحهای دارای 50 درصد پیشرفت فیزیکی چهارمحال و بختیاری در حوضه زایندهرود مدیریت و بهرهبرداری شود.
وی بیان داشت: سهم چهار محال و بختیاری از رودخانه زایندهرود سالانه 237 میلیون مترمکعب است.
استاندار اضافه کرد: به منظور محاسبه دقیق میزان برداشت آب در این استان با نصب 400 کنتور هوشمند تا پایان سال جاری انجام میشود که تاکنون 100 دستگاه کنتور هوشمند بر روی رودخانه زایندهرود در چهارمحال و بختیاری نصب شده و مابقی تا پایان امسال نصب و راهاندازی خواهد شد.وی بیان کرد: به نظر میرسد از حدود 25 بند مصوبه مربوط به نشستهای شورایعالی آب از دی ماه 1392 به بعد تنها دو سه بند مربوط به چهار محال و بختیاری اجرایی شده و مابقی راکد مانده است.
وی یادآور شد: مسئولان چهار محال و بختیاری درخصوص اجرای تونل گلاب هیچگونه رضایت و موافقتی را به وزارت نیرو اعلام نکردهاند.
سلیمانی دشتکی عنوان کرد: هم اینک نیز باید تمامی 13 بند تفاهمنامه بین وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیطزیست درخصوص این طرح به طور کامل اجرا شود.
وی اظهار داشت: باز و بسته شدن دریچههای سد زایندهرود بدون اطلاع مسئولان چهارمحال و بختیاری صورت میگیرد که باید مسئولان این استان نیز در جریان قرار گیرند که براساس توافق استانداران چهارمحال و بختیاری و اصفهان مقرر شده زمان باز و بسته شدن دریچههای سد زایندهرود از طریق تصمیمگیری در کمیتهای چهار نفره با حضور نمایندگان کشاورزان و نمایندگان شرکت آب منطقهای هر دو استان تعیین شود.
گفتنی است، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای بررسی طرحهای آبی و کمبود آب در سرچشمههای کارون و زایندهرود به چهارمحال و بختیاری سفر کردهاند.
به گفته کارشناسان هواشناسی، خشکسالیهای 10 سال اخیر در چهارمحال و بختیاری باعث کاهش منابع آبی این استان و کاهش 20 درصدی بارندگیها و تغییر الگوی بارشها از برف به باران شده و روستاها و شهرهای استان را با بحران کمآبی مواجه کرده است.