kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۴۱۴
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
سازمان دامپزشکی:

مردم گوشت قرمز را از مراکزمعتبر و با مهر دامپزشکی بخرند

معاون سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: مردم باید گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و با مهر تایید شده از سوی سازمان دامپزشکی تهیه کنند.



کریم امیری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی نیز مانند وزارت بهداشت، مرگ پیرزن ۷۲ ساله تهرانی بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را تکذیب می‌کند، چرا که بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت علت فوت این پیرزن بیماری دیگری بوده و بسیاری از بیماری‌ها مانند برخی از انواع سرطان نیز می‌تواند علائمی شبیه تب کریمه کنگو داشته باشند اما آزمایش پیرزن فوت شده در تهران هیچ نشانی از این بیماری نداشت.
وی با بیان اینکه در هر سال که فعالیت و جمعیت کنه‌ها بیشتر شود، بیماری تب کریمه کنگو نیز بیش از پیش قابل مشاهده است، گفت: تنها چیزی که می‌تواند این بیماری را کنترل کند و سبب شود تا مرگ و میر در جمعیت انسانی شاهد نباشیم، هشدارها و نکات بهداشتی است که همواره دستگاه‌هایی مانند دامپزشکی و وزارت بهداشت آن را اعلام می‌کنند و مردم باید آن را به صورت جدی عمل کنند.
امیری با تاکید بر اینکه مردم گوشت مورد نیاز خود را از عرضه‌کنندگان مجاز و با مهر سازمان دامپزشکی تهیه کنند، ادامه داد: یکی از عوامل انتقال این بیماری کنه است و در این زمینه دامداران باید همیشه به ویژه در فصول گرم مراقب واحدهای دامپروری خود باشند و به موقع و به اندازه نسبت به سمپاشی فضای دامداری اقدام کنند تا جمعیت کنه‌ها قابل کنترل و رصد شود. همچنین اگر دام در کشتارگاه‌های مجاز ذبح و نکات بهداشتی نیز در مورد آن رعایت شود، مسلما گوشت استحصال شده از این کشتارگاه‌ها کاملا سالم و بدون هیچ‌گونه مشکل است اما به هیچ وجه از مراکز غیرمجاز کشتار دام گوشت تهیه نکنند یا آنکه دامی را برای کشتار و مصرف، خود ذبح نکنند.
وی تصریح کرد: به دلیل عدم رعایت این نکات بهداشتی سالانه شاهدیم که ۵ تا ۱۰ نفر در اثر این بیماری فوت می‌کنند و ۵۰ تا 100 نفر نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند اما بر اساس آمارهای وزارت بهداشت تاکنون ۶۵ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و سه نفر نیز آمار مرگ و میر در جمعیت انسانی اعلام شده است که عمدتا جمعیت روستایی بوده‌اند یا افرادی بودند که به روستاها رفته و با دام‌های آلوده تماس مستقیم داشته‌اند.
امیری تاکید کرد: مردم توجه کنند که گوشت مورد نیاز خود را از عرضه‌کنندگانی که گوشت عرضه‌شده آنها مورد تایید و ممهور به مهر سازمان دامپزشکی است، تهیه کنند و با توجه به اینکه این بیماری در دسته بیماری‌های شغلی محسوب می‌شود، از کسانی که با دام سر و کار دارند، درخواست می‌کنیم تا نکات و موارد بهداشتی اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی را رعایت کنند.