kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۱۶۹
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۰
درد‌دل‌های خانواده احمد متوسلیان با کیهان:

غفلتی که پرونده «حاج احمد» را مسکوت کرد!


35 سال پیش در ۱۴ تیر ۱۳۶۱، خودروی سفارت ایران حامل چهار مقام ایرانی از جمله سردار احمد متوسلیان در بیروت به وسیله رژیم صهیونیستی ربوده شد. بعد از آن اخبار متفاوتی از این حادثه انتشار یافت.
به مناسبت سالروز این گروگان‌گیری با امیر و فریده متوسلیان، برادر و خواهر سردار جاویدنشان احمد متوسلیان گفت‌وگویی داشتیم؛ مشروح این مصاحبه به شرح ذیل است:
***
خواهر سردار جاویدنشان احمد متوسلیان می‌گوید که این سردار پیش از اسارت خود چهار آمریکایی را اسیر کرده بود تا در زمان نیاز عملیات تبادل انجام شود، با این حال مرحوم هاشمی رفسنجانی این برگ برنده را سوزاند!
وی افزود: «برادرم با ترفند و نبوغ نظامی خاص خود چهار آمریکایی را اسیر کرد؛ این را آقای دکتر صمدی از همرزمان ایشان هم تعریف می‌کند که حاج احمد چهار اسیر آمریکایی می‌گیرد تا به عنوان یک امتیاز برای یک زمان خاص در اختیار ایران باشند. با این حال آقای هاشمی رفسنجانی آنها را تحویل دولت حافظ اسد داده بود!»
وی تاکید کرد: «از دوستان و همرزمان برادرم بارها شنیده‌ام که مرحوم هاشمی رفسنجانی اجازه ندادند تا تبادل انجام شود.»
برادر حاج احمد متوسلیان در مورد آخرین اطلاعاتی که خانواده این سردارجاویدالاثر از وی دارند اظهار کرد: «طبیعی است حاج احمد را اسرائیل ربوده و اسارتشان و دسترسی به اسرائیل برای من به عنوان یه آدم عادی میسر نیست. هرچند صحبت‌هایی که آنها هم تا به امروز داشتند هیچ نتیجه درست و مشخصی نداشته و خودشان هم در بی‌خبری به سر می‌برند اما نهایتا من به عنوان برادر حاج احمد متوسلیان فقط می‌توانم بنشینم و سالی یک بار، یک مسئول بیاید پشت تریبون اعلام کند که این افراد در چه شرایطی هستند.»
وی ادامه داد: «هر سال چند جمله کلیشه‌ای مطرح می‌شود که جز ایجاد ناراحتی و نگرانی بیشتر، هیچ ثمره دیگری برای ما نداشته است! متاسفانه این موارد هم فقط در حد یک یا دو جمله و آن هم از اخبار رسانه‌ها پخش شده و بعد از آن هیچ! یعنی اگر در این سال‌ها همت می‌کردند از خانواده‌های چهار دیپلمات ربوده شده یکی را دعوت می‌کردند می‌شد چهار نفر، یک احترام می‌گذاشتند و می‌گفتند با این اسناد و مدارک می‌گوییم فرزندان شما زنده‌اند؛ همین! یعنی می‌خواهم بگویم اصلا کار سختی نبود. نه اینکه فقط از رسانه‌ها اعلام کنند و بعد هم هیچ دسترسی به مسئولان مربوطه نباشد.»
وی ادامه داد: «سال ۷۵ یعنی ۱۴سال بعد از اسارت حاج احمد تازه گفتند اگر می‌خواهید یک مراسمی، همایشی و یا بزرگداشتی برای حاج احمد بگیرید! این رفتارها چه معنی دارند؟ شما اگر چیزی را در محلی گم کنید و تا دو سه روز بطور جدی دنبالش بگردید احتمال پیدا کردنش بسیار زیاد است. اما اگر گذاشتی و رفتی و بعد از  ۱۴سال خواستی آن را پیدا کنی، کار دشواری پیش رو خواهی داشت.»
برادر احمد متوسلیان تصریح کرد: «ممکن است به جهت سیاسی خیلی‌ها دولتی را که من الان می‌خواهم راجع به آن صحبت کنم نفی‌اش کنند؛ اما تنها دولتی که به ما و خانواده آن چهار دیپلمات حرمت گذاشت و حتی برای تشییع جنازه پدر ما آمد و هیئتی را برای پیگیری حاج احمد تعیین کرد دولت قبل بود و بعد از تغییر رئیس‌جمهور دیگر هیچ کاری نشد!
امیر متوسلیان درباره برخورد دولت یازدهم با قضیه حاج احمد هم گفت: «دولت آقای حسن روحانی هیچ اقدامی برای حل این مسئله نکرده است!
 مسئولان این دولت تاکنون حتی یک بار هم ما را ندیده‌اند! درباره دستگاه دیپلماسی این دولت هم که به دیپلماسی لبخند مشهور شده باید سوال کرد که کجا پیشرفتی را حاصل کرده اند یا گرهی را باز کرده اند که در ماجرای دیپلمات‌ها بخواهند کاری کنند؟!
 هرجا پیشرفتی داشتند بفرمائید! صحبت‌های حضرت آقا را گوش بدهید، پیش‌بینی رهبر معظم انقلاب را ببینید که ایشان چه صحبت‌هایی درباره همان دیپلماسی لبخند داشتند.
دیپلماسی لبخند یک نوع مسخره کردن آدم‌ها است. یک نوع به سخره گرفتن آدم‌ها است. آن دیپلماسی لبخند نیست، دیپلماسی پوزخند است که به خیلی‌ها چه خودی و چه غریبه زده می‌شود!»
متوسلیان افزود: «بعد از این همه سال آقای طالب زاده در برنامه «راز» شبکه چهار، از طریق اسکایپ تصویر شخصی را پخش می‌کند به نام دکتر عیسی ایوبی که مدعی است که در کنار احمد متوسلیان بوده، بعد ادعا می‌کند یک روز صبح آمدند و دست‌های ما را بستند، کیسه سر ما کشیدند، بردند بیرون و در کنار ساحل، ما را به یه جایی بستند و بعد من دیدم صدای تیر اندازی آمد! حرف ما این است که آقای دکتر عیسی ایوبی، تویی که با برادر احمد این همه داخل زندان حرف می‌زدی و با برادر احمد بالاترین رابطه را داشتی، نمی‌توانستی در آن لحظه بپرسی که برادر احمد زنده‌ای؟ آنجا که دیگر دست و دهان تو را نبسته بودند و به گفته خودت فقط کیسه سرت کردند! آیا دست‌اندرکاران سیما به این فکر نکردند که با پخش چنین مطالبی، فقط باعث افزایش نگرانی خانواده احمد متوسلیان می‌شوند؟»
وی ادامه داد: «خیلی‌ها از ما سوال می‌کنند که چرا خانواده حاج احمد متوسلیان در برنامه‌های تلویزیونی شرکت نمی‌کنند، من در جواب آنها باید بگویم که ما را دعوت نمی‌کنند!
 همین برنامه ماه عسل پارسال به من گفتند که احسان علیخانی دنبال شما گشته و شما را پیدا نکرده، من فورا با آقای علیخانی تماس گرفتم و گفتم: دنبال ما می‌گردید ما هستیم.
کجا باید بیاییم؟ اما آنها گفتند حالا ان‌شاء‌الله در برنامه دیگری با شما مصاحبه خواهیم کرد. چرا در برنامه‌هایی که درباره احمد متوسلیان ساخته می‌شود نباید یک نفر از اعضای خانواده او حضور داشته باشند؟»
برادر احمد متوسلیان همچنین گفت: «کتاب‌ها و مجموعه‌های بسیاری در رابطه با حاج احمد نوشته و ساخته شده است. درباره اینها باید بگویم، «ایستاده در غبار» چهره اصلی حاج احمد را نشان نمی‌دهد! بعضی جاها خیلی درباره شخصیت حاج احمد اجحاف شده است! همه حاج احمد را یک آدم تند فرض می‌کنند در صورتی که حاج احمد یک فرمانده قاطع بود، یک فرمانده برش‌دار که اگر به سربازش هم تندی می‌کرد بعد خودش می‌رفت دست می‌انداخت گردنش، می‌بوسیدش و حتی با او هم گریه می‌کرد.
 از نظر ما کتاب «همپای صاعقه» تا حدودی بیشتر از منابع دیگر درباره حاج احمد، صادق است و مورد تایید خانواده متوسلیان است.»
پس از این مصاحبه‌ها باز جای این سوال است که اکنون بعد از گذشت سه دهه از این ماجرا وقت آن نرسیده است تا خبرهایی که در پشت پرده هستند نمایان شوند و این خانواده‌ها را از بی‌خبری نجات دهند؟
مهسا شمس‌کلائی