kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۰۵۵
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲

کشاورزان کاشانی از دل کویر هندوانه به عمل آوردند

کشاورزان آران و بیدگل از اراضی خشک کویر در فصل تابستان هندوانه برداشت کردند.


کشاورزان آران و بیدگل در دل کویری مرکزی ایران و در چاله‌هایی که به چاله‌های سنبک و چهار طاقی شهرت دارد به کشت و برداشت هندوانه دیم مشغول هستند.
این چاله‌ها که در اندازه‌های مختلف ۲۰۰ تا هزار متر مربعی در دل کویر آران و بیدگل واقع شده است هم ویژگی خاصی از منظر کشاورزی دارد و نیز موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل در این‌باره  اظهار داشت: کشت هندوانه دیم در شهرستان کویری آران و بیدگل در دو منطقه چاله سنبک و چاله چهار طاقی در سطح بیش از ۱۲ هکتار از اواسط فروردین ماه توسط کشاورزان دیمی کار انجام و هم اکنون برداشت نوبت اول آن آغاز شده است.
حسین فتاحی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال از هر هکتار سطح زیر کشت هندوانه دیم در آران و بیدگل بین ۳۰ تا ۳۵ تن هندوانه برداشت شود.
وی تاکید کرد: نوبت دوم برداشت این محصول نیز در مهرماه و با شروع فصل پاییز آغاز می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل با اشاره به اینکه کشت هندوانه دیم معمولا در مناطق پر آب انجام می‌شود و هیچ سنخیتی با کویر خشک و سوزان ندارد، اظهار داشت: کشت و برداشت هندوانه دیم از حدود ۳۰۰ سال پیش تاکنون اتفاق جالبی در منطقه کویری آران و بیدگل است.
وی تأکید کرد: در چاله‌های سنبک و چهار طاقی با کندن چاله‌هایی به عمق کمتر از یک متر به آب می‌رسیم و کشاورزان اقدام به کشت هندوانه می‌کنند.
فتاحی تصریح کرد: در حال حاضر از ۲۰۴ چاله، ۱۰۳ چاله در مناطق سنبک و چهار طاقی هندوانه کشت می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل گفت: قند بسیار پایین‌تر از هندوانه‌های معمولی و مناسب برای برخی از بیمارهای خاص مانند دیابت و دستگاه گوارش از جمله ویژگی‌های خاص هندوانه‌های دیم تولیدی در آران و بیدگل است. وی مهم‌ترین تفاوت و ویژگی خاص هندوانه‌های دیم آران و بیدگل را تولید هندوانه ارگانیک بدون استفاده از کود شیمیایی دانست.
جواد صدیقیان رئیس ‌اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل نیز در این ارتباط گفت: دانش کاشت و برداشت این هندوانه‌ها در آینده در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی می‌رسد.