kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۹۹۰
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۹
در جمع فرماندهان پلیس آگاهی کشور مطرح شد

انتقاد دادستان کل کشور از عملکرد ستادهای مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر

دادستان کل کشور گفت: وقتی می‌بینیم این مقدار کالای قاچاق در بازار است و این میزان مواد مخدر وجود دارد، نشانگر آن است که دو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر کارایی لازم را ندارند.

 

به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام  محمدجعفر منتظری در همایش فرماندهان پلیس آگاهی نیروی انتظامی با تاکید بر ایجاد هم افزایی بین قوه قضائیه و نیروی انتظامی گفت: حاضریم در این رابطه زمینه لازم را فراهم کنیم و مبارزه با قاچاق کالا یکی از مواردی است که در آن باید به هم افزایی بیشتری برسیم.
منتظری افزود: بر اساس آخرین آمارها وضعیت مبارزه با قاچاق کالاها وحشتناک است، به طوری که در سال 95 نزدیک به 18 هزار میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شده داشتیم که البته این فقط میزان کشف شده‌ها است.
وی ادامه داد:‌ این مسئله دلایل مختلفی دارد و بزرگترین علت آن نبود اراده و عزم جدی است. البته نارسایی‌های دیگری هم داریم که به کثرت گمرک‌ها و کمبود امکانات گمرکی برمی‌گردد. در کل ما از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  معجزه‌ای ندیدیم و هر چه که دیدیم ناکارآمدی بود.
دادستان کل کشور با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز عنوان کرد: در این زمینه هم بخشی از کار به عهده نیروی انتظامی است و بخش‌های دیگری به عهده قوه قضائیه، وزارت کشور و ... است. اینجا هم امامزاده‌ای به نام ستاد مبارزه با قاچاق کالا داریم که یک امامزاده بی‌معجزه است. ما از این ستاد چه خروجی دیده‌ایم؟ نمی‌گویم که کار نمی‌کنند زیرا این بی‌انصافی است ولی ستادی که رئیس‌جمهور رئیس آن است و اعضای موثری در آن می‌نشینند چه خروجی داشته است. این مسئله نشان می‌دهد یک جای کار ایراد دارد. ما گاهی در لفافه صحبت می‌کنیم و به همدیگر تعارف می‌کنیم، اما اینها برای مملکت سلامتی نمی‌آورد.
منتظری همچنین در جمع خبرنگاران گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق کالا دچار نقص قوانین هستیم که البته رفع آن در دست دستگاه  قضایی نیست.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه به اندازه دو عضو در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش دارد  و دولت در آنها نقش زیادی دارد، ضمن انتقاد از عملکرد این دو ستاد، گفت: البته ما منکر زحمات عزیزان نیستیم اما واقعیت‌های جامعه نیز قابل کتمان نیست و ما می‌بینیم که در هر دو زمینه شاهد افزایش هستیم.
انتقاد معاون وزیر کشور از جدی نگرفتن پایش دوربین‌های شهری
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور نیز در همایش سراسری روسای پلیس آگاهی کشور با تاکید بر لزوم بهره‌گیری پلیس از سامانه‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی گفت: سامانه آگاهی علاوه بر هوشمندبودن آن باید با سامانه‌های راهور و سامانه‌های انتظامی متصل باشد چرا که به عنوان مثال یکی از اشکالات موجود آن است که مثلا ما در شرق کشور به دنبال یک قاتل هستیم ولی این فرد در غرب کشور خدمات انتظامی همچون تعویض پلاک و ... از ما دریافت می‌کند.
به گزارش تسنیم، حسین ذوالفقاری افزود: بسیاری از کشورهای  پیشرفته دنیا با سامانه‌های حمل و نقل زمینی، هوایی، دریایی، ثبت احوال و اسناد، بانک‌ها، مراکز اقامتی و اصناف در ارتباط هستند و به محض تحت تعقیب قرار گرفتن یک نفر تمام اطلاعات وی در اختیار پلیس قرار می‌گیرد. مثلا در کشور امارات اگر فردی تحت تعقیب قرار گیرد و نامش وارد سیستم پیگیری این کشور شود، تمام خدمات پولی، آموزشی، ثبتی و ... برای وی قفل می‌شود و این در حالی است که در کشورمان قاچاقچی مواد مخدری را داریم که در زندان بوده ولی در عین حال در خارج از زندان معامله می‌کند و اسناد آن را نیز منتقل می‌کند.
وی با اشاره به ضعف پایش‌های تصویری در کشورمان، گفت: در برخی کشورها سیستمی وجود دارد که با ارائه تصویر فرد تحت تعقیب، این سیستم با استفاده از دوربین‌های شهری، لیست کاملی از زمان و مکان عبور این فرد از مقابل دوربین‌ها را ارائه می‌دهد و حتی پس از تماس شهروندان با مراکز پلیس این امکان وجود دارد که به طور آنی تصویری از نزدیکترین دوربین شهری محل حادثه به مرکز پلیس ارسال می‌شود و پلیس می‌تواند به صورت آنلاین تصاویر محل مورد گزارش را رصد کند.
پیگیری‌ها درباره وضعیت مرزبان مفقودی ادامه دارد
ذوالفقاری در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت مرزبان مفقود میرجاوه، گفت: براساس آخرین پیگیری‌های صورت گرفته تا این لحظه از طرف پاکستانی، نتیجه‌ای حاصل نشده است.
وی در خصوص وضعیت سلامت مرزبان مفقودی، افزود: ما دلایلی دال بر زنده نبودن ایشان نداریم؛ طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، ایشان مجروح بوده و در دست گروهک تروریستی است.
افزایش 52 درصدی ارزش ریالی
 کشف کالای قاچاق
رئیس پلیس آگاهی ناجا نیز در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: تا قبل از تشکیل قرارگاه سرقت در کشور در سال 92 به فرماندهی فرمانده ناجا، هر ساله شاهد افزایش نرخ وقوع سرقت در کشور بوده‌ایم اما با راه‌اندازی قرارگاه مرکزی سرقت شاهد توقف نرخ رشد بودیم.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار محمدرضا مقیمی افزود: در دو سال گذشته میزان وقوع انواع سرقت در کشور 10 درصد کاهش داشته است اما شاهد افزایش آمار کشفیات پلیس در تمامی جرایم هستیم.
مقیمی در خصوص مبارزه با قاچاق کالا بیان کرد: در سه ماهه اول امسال ارزش ریالی کشفیات کالای قاچاق نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد رشد داشته است.