kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۶۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۲
با به خاک و خون کشیدن ده‌ها غیرنظامی

داعش انتقام شکست موصل را از مردم دمشق گرفت

انتحاری‌های وابسته به داعش با انفجار بمب‌های همراه خود و خودروهای بمب‌گذاری شده در میدان «التحریر» پایتخت سوریه و نقاط دیگر این شهر مجموعاً 20 غیرنظامی را کشتند و 16 نفر دیگر را زخمی کردند.



تروریست‌های داعش که با شکست سنگین در شهر «موصل» عراق دچار سردرگمی و یأس شده‌اند، تلاش کردند که انتقام این شکست سنگین را که خلافتشان را نابود کرد در شهر دمشق و از مردم عادی بگیرند.
براساس گزارش‌های رسیده از سوریه، دیروز سه خودروی بمب‌گذاری شده عازم دمشق شدند اما پلیس با اشراف بر این مسئله، دو خودرو را در ورودی‌های دمشق منفجر کرد و فقط خودروی سوم توانست وارد شهر دمشق شود و در میدان «التحریر» این شهر خود را منفجر کند.
بر اساس آخرین خبرها که عصر دیروز مخابره شد، انفجار در میدان التحریر جان 20 نفر را گرفت و 16 تن را نیز مجروح کرد و دو انفجار قبلی نیز جز عاملان حمله، تلفاتی نداشت.
داعش اکنون در سوریه در حال عقب‌نشینی است و در عراق هم، با فروپاشی خلافت خود خوانده‌اش در موصل، ضربه کاری به این گروه تروریستی وارد شده است. داعش در مواقع شکست، معمولاً غیرنظامیان را شدیدتر از همیشه هدف قرار می‌دهد تا اینگونه القا کند که هنوز زنده است.
حمله مجدد رژیم صهیونیستی!
ارتش رژیم صهیونیستی اما بار دیگر مناطقی را در قنیطره با گلوله‌های توپ هدف قرار داده است. این ششمین حمله اسرائیل به خاک سوریه طی 10 روز اخیر است. در مورد تلفات و یا خسارات احتمالی این حمله خبری نرسیده است.
منابع صهیونیستی مدعی شده‌اند که حمله دیروز در واکنش به حملات خمپاره‌ای از داخل سوریه به منطقه جولان (اشغالی) صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی همگام با آمریکا، تلاش می‌کند جلوی پیشروی ارتش سوریه را بگیرد و از تروریست‌های شکست خورده حمایت کند.
جنجال شیمیایی
در پی تبلیغات و جار و جنجال‌های هماهنگ تروریست‌ها و حامیان آنها درباره استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی، فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه همه این ادعاها را رد و اعلام کرد که ارتش سوریه چه در گذشته و چه اکنون از سلاح شیمیایی استفاده نکرده و نمی‌کند و اصولاً این سلاح را در اختیار ندارد.
در بیانیه ارتش سوریه آمده است: «برخی سایت‌های اینترنتی وابسته به گروه‌های تروریستی اخبار کذب و عاری از صحت درخصوص استفاده ارتش سوریه از گاز شیمیایی کلر علیه تروریست‌های گروه موسوم به «فیلق الرحمن» در «عین ترما»، منتشر می‌کنند.» تروریست‌ها مدعی هستند، ارتش سوریه اخیراً در «غوطه شرقی» از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.
علاوه بر ارتش، وزارت خارجه سوریه هم با صدور بیانیه‌ای، آنچه این روزها تروریست‌ها و دولت‌های حامی‌ آنها مثل انگلیس و نهادهایی همچون سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی درباره آن جار و جنجال راه انداخته‌اند و مدعی هستند ارتش سوریه در واقعه «خان شیخون» از سلاح شیمیایی استفاده کرده است، را دروغ خواند. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه سوریه از سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی خواست استقلال خود را حفظ کند. در این بیانیه آمده است: «کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی حادثه حمله شیمیایی خان‌شیخون واقع در جنوب ادلب به مدارکی که تروریست‌ها در ترکیه ارائه کردند، استناد کرده است؛ مدارکی که به هیچ وجه گویای حقیقت نیست.»
به دنبال اتهام ارتش سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی در خان‌شیخون بود که آمریکا از دو ناو هواپیمابر خود در دریای مدیترانه 59 موشک به پایگاه هوایی «الشعیرات» واقع در قلب منطقه تدمر شلیک کرد.
سایر رویدادها
* ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت کنترل کامل شهر «البعث» در استان قنیطره را به دست گرفتند.
* یک منبع دیپلماتیک از احتمال قطع شدن آب به روی ساکنان شهر «دیرالزور» توسط داعش طی روزهای آتی خبر داد. آب این شهر از سد فرات تأمین می‌شود.
* دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، بیش‌از 5000 غیرنظامی طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی (از 11 دی تاکنون) در جنگ‌های داخلی سوریه کشته شده‌اند.