دادستان کل کشور:
عذر بانک مرکزی در عدم نظارت بر موسسات مالی پذیرفته نیست
دادستان کل کشور گفت: بانک مرکزی میگوید نیروی لازم را برای نظارت بر موسسات پولی ندارد که این عذر پذیرفته نیست.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در نشست خبری به مناسبت هفته قوهقضائیه با بیان اینکه همان جنایاتی که امروز عامل سرسپرده منطقه به صورت جریانات تکفیری مرتکب میشوند، در دهه 60 منافقان مرتکب میشدند، گفت: قوهقضائیه در برخورد با جریان نفاق، حقیقتا مجاهدانه کار کرد و ریشه نفاق توسط دستگاه قضایی و در رأس آن، محاکم انقلاب و دادستان کل انقلاب، ریشهکن شد و اگر گفته میشود که شما در طول 37 سال جز کشتن و زندانی کردن چه کاری کردید؟ ما جواب میدهیم که اولا وظیفه دستگاه قضا برخورد با جرم و مجرم است و ثانیا فراموش نکنیم جریاناتی که در دهه 60 دامنگیر جامعه و مردم و مسئولان عالی بود، با برخورد قاطعانه دستگاه قضا ریشهکن شد.
منتظری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اقدام دادستانی کل در برخورد با اهانت به رئیسجمهور در روز قدس چیست، اظهار داشت: قطعا دستگاه قضایی خارج از همه جریانات سیاسی و جناحبندیها، این امر را شایسته نظام و مردم عزیز نمیداند و توسط هر جناح و گروهی این حرکت انجام شود، از نظر ما محکوم است. حادثهای که اتفاق افتاد، بلافاصله به دادستان تهران دستور داده شد تا موضوع را پیگیری کند. دادستان تهران هم پرونده تشکیل داده و از ضابطان مانند وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، اطلاعات لازم را جمعآوری کرده و امیدواریم برخورد عادلانه انجام شود.
وی افزود: انتظار ما از رسانههای گروهی این است که تلاش کنند جو جامعه را آرام نگه دارند و اگر فرد یا گروهی حرکت زشت انجام داد، همهروزه آن را تیتر و برای آن جریانسازی نکنند. قوه قضاییه وظیفه دارد رسیدگی کند و با متخلفان برخورد میکند. نکته دوم این است که گزینشی عمل نکنیم؛ یعنی طرفداران رئیسجمهور همان طور عمل کنند که اگر به رئیس قوه قضائیه توهین میشد رفتار میکردند.
کیفرخواست ۶ نفر از مدیران تلگرامی بازداشتشده صادر شد
منتظری در پاسخ به سؤالی مبنی بر لو رفتن سؤالات امتحانات سوم دبیرستان گفت: این قضیه مربوط به هفته گذشته بود و هنوز اعلام جرمی از ناحیه مقامات مربوط صورت نگرفته و اگر اعلام جرم شود، قطعاً دادستانی وارد میشود و با متخلفین برخورد میکند.
وی در مورد رضایت مردم از عملکرد قوه قضائیه گفت: بهلحاظ کثرت مراجعه، نمیتوانیم رضایت مراجعهکنندگان را آنگونه که لازم است برآورده کنیم. گاهی اوقات حتی بهلحاظ ساختمان و محل استقرار فیزیکی دادیار و دادستان مشکل داریم و این مسئلهای نیست که طی چند سال رفع شود. در همین تهران ببینید دادسراهای ما در چه ساختمانهایی مستقر هستند. یک بخشی از اعتباراتی که در اختیار رئیس قوه قضائیه است و این قدر حرفهای نامربوط نسبت به آن زدند، بیایند بررسی کنند ببینند که بخشی از ساختمانها از محل همین اعتبارات احداث شده است. واقعاً ما از لحاظ امکانات شرمنده مردم هستیم.
منتظری در پاسخ به سؤالی درباره آخرین روند رسیدگی به پرونده مدیران کانالهای تلگرامی گفت: برای 6 نفر از این افراد کیفرخواست صادر شده و به دادگاه رفته که انشاءا... در دادگاه رسیدگی عادلانه انجام شود.
دادستان کل کشور همچنین درخصوص آخرین وضعیت دستگیرشدگان اعضای گروهکهای تروریستی گفت: بعد از حادثهای که در تهران اتفاق افتاد دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در سراسر کشور افرادی را که مظنون و تحت نظر بودند بازداشت کردند. در چند استان که بیشتر در معرض تردد عناصر تکفیری بود، اینها به دام افتادند و کارهای بسیار خوبی توسط سربازان گمنام در وزارت اطلاعات و نیروهای اطلاعات سپاه انجام شد و افراد زیادی دستگیر شدند. رسیدگی قضایی به اتهامات این افراد، بخشی در مراکز قضایی استانها و عناصر اصلی و موارد مهم قرار بر این شده که در تهران رسیدگی شود. از لحاظ قانونی نیز راه باز است و هم میتوان آنها را بهعنوان سازمان واحد در تهران محاکمه کرد یا اگر لازم باشد، از قانون احاله استفاده میشود.
وی افزود: تحقیقات نسبت به برخی دستگیرشدگان تمام شده و برخی در حال تحقیقات است و تا زمانی که کیفرخواست صادر نشود نمیتوان تعداد قطعی دستگیرشدگان را اعلام کرد.
منتظری در پاسخ به سؤال درباره سرنوشت نامه دوم دادستانی کل به وزارت اطلاعات در خصوص مدیران دوتابعیتی گفت: انشاءالله وزارت اطلاعات پیام شما را میشنود و هرچه زودتر جواب ما را میدهد. البته تصمیم داشتم همین روزها پیرو این نامه درخواست کنم پاسخ ما را زودتر بدهند.
دادستان کل کشور گفت: در خصوص تخلفات و جرایم انتخاباتی در مجموع 277 شکایت داشتیم. تعدادی از این شکایات رسیدگی شد که برخی منجر به صدور قرار منع تعقیب و برخی هم کیفرخواست شد. این 277 شکایت در مجموع در سه شعبه مطرح است. برخی از شکایات مربوط به استانداران و فرمانداران است که رسیدگی به اتهامات آنها در صلاحیت تهران است، باید دعوت شوند و دفاعیاتشان شنیده شود.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی کانال تلگرامی ضدانقلاب فیلتر نمیشود، افزود: کارگروه تعیین مصادیق هر از چندگاهی تشکیل جلسه میدهد و مرتب هر هفته بین 16 تا 18 هزار کانال و سایت یا موارد مستهجن یا خلاف عفت عمومی و دین فیلتر میشود ولی بخشی از این شبکههای اجتماعی از تلگرام استفاده میکنند و سرور تلگرام در ایران نیست و ما به وزارت ارتباطات اعلام میکنیم تا به مدیران این پیامرسان اعلام شود. یک مقدار کوتاهی در داخل کشور است اما الان نمیخواهیم افراد مقصر را معرفی کنیم. ما پیگیری میکنیم اما باید بین دستگاه قضایی و دستگاههای مرتبط همافزایی باشد.
این مقام قضایی ادامه داد: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند باید شبکه ملی بوجود بیایید تا شاهد این خسارتها و ضربهها نباشیم. اخیرا در شورای عالی فضای مجازی آییننامهای به تصویب رسید که در آن تکلیف شده شبکههایی که در ایران میخواهند فعالیت کنند باید سرورهایش داخل کشور باشد. منتظر ابلاغ این آییننامه هستیم و به صراحت اعلام میکنم در اجرای این آییننامه قطعا با شبکههایی که قانون را رعایت نمیکنند و به عفت خانوادهها ضربه میزنیم، برخورد میکنیم و هیچ تعارفی هم نداریم و خوشبختانه زیر ساخت قانونی هم آماده شده است.
مردم هیچ اعتمادی به موسسات مالی بی مجوز نداشته باشند
منتظری درباره افزایش مطالبات معوق بانکی و اینکه آیا لیست جدیدی از بدهکاران به دستگاه قضا ارایه شده است افزود: پروندههای معوقات بانکی که تعدادی از آنها در دادسرای جرایم اقتصادی در حال رسیدگی است، دارای فرایند رسیدگی طولانی است. طبق آخرین آمار حدود 6 الی 7 پرونده مهم از بانکهای مختلف داریم که در حال رسیدگی است. یکی از مشکلاتی که داریم این است که برخی از بانکها همکاری لازم را ندارند. رسیدگی دقیق قضایی و حقوقی به پروندههای این چنینی واقعا زمان بر است و نیاز به نظر کارشناسی دارد.
وی در رابطه با مسائل بانکی و معوقات و پروندههایی که به موسسات پولی و اعتباری برمیگردد، گفت: با پروندههای بسیار گسترده و پیچیده مواجه هستیم. تقریبا هر هفته با این حوادث و جریانات روبهرو هستیم که به خاطر کمکاری برخی دستگاهها، مردم و بانک مرکزی و دستگاه قضایی گرفتار میشوند. در جلسات متعدد شورای پول و اعتبار مطرح کردیم و خواستیم نظارت بانک مرکزی بر موسسات بیشتر شود. خوشبختانه در طول یکسال گذشته نظارت بانک مرکزی افزایش یافته و پرونده یکسری بانکها در هیئت انتظامی بانک مرکزی مطرح است. ما هم به اعتبار اینکه عضو این هیئت هستیم، به جد مسئله را پیگیری میکنیم. بانکهایی که تخلف کنند مطمئن باشند، برخورد میشود. فعلا اسمی از بانکها نمیبرم اما پرونده تعدادی از بانک دولتی و خصوصی در هیئت انتظامی مطرح است.
دادستان کل کشور ادامه داد: در ارتباط با موسسات پولی هم دو نکته وجود دارد؛ به مردم عزیز میگویم که هیچ اعتبار و اعتمادی به موسسات پولی نداشته باشند. موسسات تا زمانی که مجوز واقعی نداشته باشند و عملکرد مثبت نداشته باشند، مردم خود را گرفتار این موسسات زالو صفت نکنند. هم دستگاه قضایی و هم مردم را گرفتار کردند. بنابراین مردم بدانند که پول و سرمایه خود را به دست گرگهایی ندهند که دنبال منافع خود هستند. موسساتی که میلیاردها از سرمایه و پولهای مردم را گرفتند و معلوم نیست چه کار کردند.
وی افزود: بانک مرکزی میگوید نیروی لازم را برای نظارت ندارد که این عذر پذیرفته نیست. با هماهنگی و تعامل بانک مرکزی و نیروی انتظامی، میتوان موسسات تشکیل شده در گوشه و کنار شهرها را بررسی کرد تا ببینند مجوز دارند یا خیر. اخیرا به دادستانها اعلام کردیم با همکاری نیروی انتظامی در سراسر کشور، موسسات افتتاح شده را مورد بررسی قرار دهند و موسسات غیر مجاز را ببندند.
منتظری در پاسخ به این سؤال که دادستانی کل برای حمایت از سرمایهگذاری چه اقداماتی انجام داده است گفت: در قوه قضائیه وظیفه داریم با افراد زالوصفت که سرمایههای کشور را چپاول میکنند، برخورد و امنیت لازم را برای سرمایهگذاریهای صحیح فراهم کنیم. کسانی که درصدد سرمایهگذاری هستند مطئمن باشند اگر در چارچوب قانون عمل کنند، مورد حمایت دستگاه قضایی خواهند بود. به عنوان دادستان کل اعلام میکنم که اگر سرمایهگذاری در جهت سرمایهگذاری خود ملاحظه کرد که عواملی در صدد ایجاد ناامنی هستند، حتما دادستانی کل را در جریان قرار دهند و مطمئن باشند ما در ایجاد بستر امن برای سرمایهگذاری کوتاهی نمیکنیم.