مدیرکل مالی دانشگاه آزاد:
حذف 2800 رشته دانشگاه آزاد صدها هزار میلیارد تومان سرمایه را هدر میدهد
مدیرکل مالی دانشگاه آزاد گفت: حذف بیش از دو هزار و 800 رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد از سوی وزارت علوم سبب به هدر رفتن صدها هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده میشود.
کیوان خاتمی به فارس گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از موفقترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در راستای برقراری عدالت اجتماعی و توزیع آموزش عالی و گسترش علم در سرتاسر کشور و نمونه بسیار خوبی از اجرای اصل 44 قانون اساسی و سپردن امور به دست مردم به شمار میرود.
خاتمی افزود: با نگاهی به صورتهای مالی سال 94 دانشگاه آزاد درمییابیم که میزان درآمدهای دانشگاه تا پایان سال 94 حدود 57 هزار میلیارد ریال بوده است که بیش از 90 درصد آن صرف پرداخت هزینههای حقوق و دستمزد حدود 100 هزار نفر از کارکنان، اعضای هیئت علمی رسمی و حقالتدریس و همچنین هزینههای آموزشی و پژوهشی و مابقی آن نیز صرف ایجاد زیرساختها و آزمایشگاهها و خرید تجهیزات آموزشی و پژوهشی شده است.
وی ادامه داد: به دلیل تسریع در توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و تحقیقاتی و ارتقای سطح کیفی آموزش دانشگاه آزاد اقدام به اخذ تسهیلات بانکی برای این امور کرد که مانده تسهیلات بانکی تا پایان سال 94 بیش از چهار هزار میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل مالی دانشگاه آزاد گفت: در سالهای اخیر با توجه به کاهش بسیار محسوس دانشجو و کاهش شهریه و افزایش هزینهها و نرخ تورم در اطاعت از منویات مقام معظم رهبری با اجرای اقتصاد مقاومتی و صرفهجوییهای انجام شده با وجود واحدهای زیانده، دانشگاه آزاد ضمن انجام فعالیتهای آموزشی تمام واحدها اقدام به ارتقای سطح کیفیت آموزش و پژوهش کرده است، به طوری که علاوه بر جذب اعضای هیئت علمی و ادامه روند اشتغالزایی و جذب نخبگان فقط در سال 93 و 94 بیش از 16 هزار میلیارد ریال صرف ایجاد زیرساختها و تجهیز آزمایشگاهها شده است.
خاتمی اظهار داشت: در راستای حفظ کیفیت آموزشی و پژوهشی بخش قابل توجهی از توان مالی دانشگاه صرف امور مذکور میشود به طوری که در سال 94 مبلغ چهار هزار و 403 میلیارد ریال یعنی حدود 10 درصد از کل هزینههای جاری صرف امور پژوهشی، فرهنگی و ورزشی شده است.
وی افزود: حجم کل داراییهای دانشگاه به ارزش تاریخی تا پایان سال 94 بیش از 116 هزار میلیارد ریال بوده که ارزش واقعی و روز آن بیش از صدها برابر این مبلغ است.
به گفته مدیرکل مالی دانشگاه آزاد، علیرغم تمام تلاشها و صرفهجوییهای انجام شده مدیران و پرسنل دانشگاه برای ادامه فعالیت تمام واحدها، حذف بیش از دو هزار و 800 رشته محل سبب افزایش تعداد واحدهای زیانده میشود و این مسئله سبب به خطر افتادن معیشت پرسنل و هیئت علمی جذب شده خواهد بود.علاوه بر اینها حذف رشته محلها سبب به هدر رفتن صدها هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده و به هدر رفتن فضاهای آموزشی، آزمایشگاهها و تجهیزات بسیار باارزش خواهد شد که زیان مالی محسوب میشود.
خاتمی گفت: براساس برآوردهای اولیه حداقل سالی پنج هزار میلیارد ریال از درآمدهای دانشگاه کاهش مییابد که برای اولینبار میتواند سبب ایجاد زیان جاری در صورتهای مالی شود. همچنین ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری ایجاد شده در دانشگاهها به هیچ وجه قابل مقایسه با سایر موسسات غیرانتفاعی آموزشی نیست و امید است مسئولان ذیربط هرچه سریعتر در این زمینه تجدیدنظر کنند.
حذف رشتههای دانشگاه آزاد هزاران استاد و کارمند را بیکار میکند
سعید علیزاده مدیرکل منابع انسانی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با بیان اینکه حذف 2800 رشته این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد از سوی وزارت علوم اقدامی غیرکارشناسی و چالشبرانگیز است، گفت: حذف رشتهها علاوه بر اینکه ممکن است موجب عدم جذب پنج هزار نفر اعضای هیئت علمی جدید در حال جذب شود بلکه تعدادی از 67 هزار استاد پارهوقت و تماموقت و 40 هزار کارمند این دانشگاه را نیز بیکار میکند.
حذف رشتههای دانشگاه آزاد یک کار سیاسی در راستای تضعیف تیم مدیریتی جدید است
رئیس کانون استادان دانشگاه آزاد نیز گفت: حذف رشتههای دانشگاه آزاد یک کار سیاسی در راستای تضعیف تیم مدیریتی جدید است در حالی که این تیم از سوی مقام معظم رهبری تایید شدهاند.
محمد دست پیشه افزود: حذف کد رشته محلهای دانشگاه آزاد نگرانیهای گستردهای برای خانوادههای دانشجویان ایجاد کرده و سبب فرار مغزها میشود. در حالی که برنامهریزیهای بسیاری برای بازگشت نخبههای کشور از کشورهای دیگر تدوین شده بود ولی با بیکار شدن جمعیتی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد این افراد راه تامین معاش و ادامه زندگی آموزشی و علمی خود را در کشورهای دیگر میجویند.
وی اظهار داشت: امنیت روانی و شغلی تعداد کثیری از اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه آزاد با حذف رشته محلهای کارشناسی ارشد به مخاطره افتاده است.