معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان:
تصویب سند بازآفرینی شهری یکی از افتخارات شهرداری اصفهان محسوب میشود
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: تصویب سند بازآفرینی شهری یکی از اقدامات مهم در راستای احیای بافتهای فرسوده بوده است و این سند یکی از افتخارات شهرداری اصفهان محسوب میشود.
اصفهان- خبرنگار کیهان:
سیدجمالالدین صمصام شریعت در نشست با خبرنگاران به تشریح برنامههای شهرداری اصفهان در حوزه شهرسازی و معماری پرداخت و افزود: معاونت معماری و شهرسازی اصفهان یکی از حساسترین معاونتها است چرا که از یک طرف در ارتباط با ارباب رجوع بوده و از دیگر سو باید با طرحهای تفصیلی مطابقت داشته باشد.
وی گفت: همچنین مدیریت کمیسیونهای ماده صد، شهرسازی الکترونیک، اداره سیما و منظرشهری و کلیه معاونتهای شهرسازی شهرداریهای 15 گانه و همچنین سازمان طراحی و نوسازی و بهسازی هم زیر نظر این معاونت است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه کلیه طرحهای عمرانی شهرداری باید در مدیریت معماری و طراحی شهری تهیه شوند تا از جهات مختلف قبل از اجرا بررسی شوند، تصریح کرد: علاوه بر این، کاربریهای پیشبینی شده طرحهای تفصیلی، مدیریت و نظارت بر اجرای ضوابط شهرسازی و کارشناسی همگی زیر نظر این معاونت هستند.
صمصام شریعت اظهار داشت: برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری، مطالعات برای اصلاح طرحها و ساماندهی معابر شهری زیرمجموعه معاونت شهرسازی صورت میگیرد.
وی افزود: سازمان نوسازی و بهسازی سازمانی فعال در زمینه ساماندهی بافتهای تاریخی است و در حال حاضر طرحهای متعددی را برای بافتهای فرسوده در نظر دارند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اظهار کرد: مرمت پلها، بازارچهها، عصارخانهها و مرمت بازار بزرگ اصفهان و محلاتی همچون دردشت و جویباره از جمله اقدامات سازمان نوسازی و بهسازی است.
صمصام شریعت با اشاره به احیای طرح میدان امام علی(ع) خاطرنشان کرد: میدان امام علی(ع) گامی در راستای ارتقای فرهنگ و احیای فضاهای قدیم شهری بوده است.
وی با اشاره به فعالیت سازمان طراحی ادامه داد: همه طرحهای پروژههای شهر اصفهان از سوی این سازمان، طراحی میشود که یا توسط خود سازمان و یا به صورت قراردادی به شرکتهای دیگر واگذار میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید کرد: در نهایت بخش مهمی از رضایتمندی مردم از شهرداری، به این معاونت بازمیگردد چرا که خدمات گستردهای به شهروندان ارائه میکند.
وی با اشاره به آمار صدور پروانه ساختمانی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته 940 پروانه ساختمانی با متراژ 757 هزار و 214 مترمربع صادر شده است که عدد قابل ملاحظهای است و نسبت به سایر کلانشهرها آمار خوبی است.
صمصام شریعت افزود: این آمار نسبت به سال گذشته از نظر تعداد کمتر ولی از نظر متراژ یک درصد بیشتر بوده است و در صدور پروانه مهم متراژ است که با توجه به رکود کاهش نداشته است، امیدواریم صدور پروانه ساختمانی در نیمه دوم سال رونق یابد.
وی گفت: تصویب سند بازآفرینی شهری یکی دیگر از اقدامات در راستای احیای بافتهای فرسوده بوده است و این سند یکی از افتخارات شهرداری محسوب میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اظهار کرد: تالیف کتب متعددی توسط این معاونت و نشریات الکترونیکی رصد و چاپ شده است. در واقع سعی کردیم پیشرفتهای جهانی در حوزه شهرسازی را رصد و بومیسازی کنیم و توسعه پایدار شهری را مد نظر قرار دهیم.
وی با اشاره به برخی از اشکالات طرح تفصیلی ابراز کرد: طرح تفصیلی اشکالاتی داشت که به استانداری و راه و شهرسازی اعلام کردیم.
صمصام شریعت با بیان اینکه در سال 95، 311 مورد اشکال به کمیسیون ماده 5 گزارش شده است، گفت در مجموع 800 مورد اشکال گزارش شده است، همچنین طرح تفصیلی در دنیا منسوخ شده است چرا که این طرحها درصد تحققپذیری کمی دارد و شهر اصفهان هم با همکاری وزارتها این طرحها را تهیه کرد و شهرداری هم تنها هزینه این طرحها را پرداخت نمود اما نتوانست دستی در این طرحها داشته باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حتی در کل کلانشهرهای کشور به دلیل این طرحها اتهاماتی در باب اخذ مسائل مادی مطرح شده در صورتی که شهرداری برای مصالح شهر نظرهای خود را ارائه میدهد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: در طرحهای تفصیلی، اقتصاد شهری دیده نشده است و این در حالی است که این موضوع رکن اصلی کار است.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه در یکی از شهرهای آلمان اصلا چیزی به نام آزادسازی و تغییر کاربری وجود ندارد گفت: این شهرها کارهای خود را بر اساس مسائل «توسعه بکر» شهری پیش میبرند.
صمصام شریعت با اشاره به موضوع شهرسازی الکترونیک گفت: این موضوع از جمله طرحهای مهمی است که در نشست خبری قبلی مطرح شد و امروزه در شهرداریهای مناطق 15 گانه تسری یافته است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اضافه کرد: هدف از توسعه سیستم مکانیزه شهرسازی برونسپاری امورات شهرسازی است تا مردم از خانههای خود برنامههای درخواستی خود را پیش گیرند، همچنین با توسعه این مهم گشت فنی ساختمان و صدور پروانه هم از طریق شهرسازی الکترونیکی پیگیری میشود.
صمصام شریعت با بیان اینکه هسته مرکزی شهر بافت فرسوده شهری شده است گفت: در این مراکز درصد بافت فرسوده زیاد است و از درون در حال پوسیدن و شهرها از بیرون در حال فربه شدن هستند.
وی با بیان اینکه هدف از توسعه سیستم مکانیزه شهرسازی برونسپاری امورات شهرسازی است تا مردم از خانههای خود برنامههای درخواستی خود را پیش گیرند، تصریح کرد: همچنین با توسعه این مهم گشت فنی ساختمان و صدور پروانه هم از طریق شهرسازی الکترونیکی پیگیری میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به اینکه هسته مرکزی شهر بافت فرسوده شهری شده است، گفت: در این مراکز درصد بافت فرسوده زیاد است و شهر از درون در حال پوسیدن و از بیرون در حال فربه شدن است، این در حالی است که باید با سیاستهای شهرسازی، مراکز شهرها تخلیه نشود و امکانات این مناطق با مسائل روز شهری تطبیق داده شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از شهرها گرانترین املاک در بافتهای تاریخی است، افزود: این در صورتی است که در شهرهای ما این گونه نیست و باید مراکز تاریخی شهری با بستههای تخفیفی نوسازی احیا شوند تا ارزش واقعی این مکانها بازگردد، این مهم به دلیل تمرکز سکونت مردم در این بافتها و جلوگیری از مهاجرت باید محقق شود.
صمصام با اشاره به جمعیتی که در افق طرح بازنگری شهری برای شهر اصفهان دیده شده، گفت: این جمعیت 2 میلیون و 100 هزار نفر است که البته به این رقم بسیار نزدیک شدهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 15 منطقه شهری، 7 هزار و 500 هکتار اراضی مسکونی، 700 هزار خانه، حدود 360 هکتار اراضی آموزشی، 50 هکتار پارکینگ، 1100 هکتار فضای عمومی و 300 هکتار باغات داخل محدوده شهر اصفهان و در طرح بازنگری شهری دیده شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اظهار کرد: نباید اجازه داد ساخت و سازهای خلاف قانون در شهر صورت گیرد اما باید گفت برخلاف تصورات مسئولیت این کار به عهده کمیسیون ماده 5 هم نیست.
وی با اشاره به کاهش آمار تخلفات ساختمانی ادامه داد: آمار تخلفات ساختمانی به دلیل استفاده از دستگاههای الکترونیکی تا قدری کاهش یافته و پاسخهای شکایات از طریق این سیستم به شهرداریهای مناطق ارسال میشود.
شریعت صمصام با بیان اینکه همچنین مالکان هم در قالب پیامک پاسخ استعلامات خود را دریافت میکنند، خاطرنشان کرد: در هر دوره تاریخی نوعی معماری در شهر اجرا میشود اما باید توجه داشت که نباید این طرحها مغایر با فرهنگ ما باشد.
وی با اشاره به سبک و سیاق ساخت ساختمانها گفت: در هر دوره تاریخی نوعی معماری در شهر اجرا میشود اما باید توجه داشت که نباید این طرحها مغایر با فرهنگ ما باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان افزود: همچنین نباید معماری کپیبرداری از فرهنگ غرب باشد اما باید مشخص باشد که معماری ایرانی اسلامی و البته سبک اصفهان در آن به کار برده شده است.
وی با بیان اینکه پیادهراهسازی چهارباغ اوضاع ترافیکی این خیابان را بهبود میبخشد، اضافه کرد: همچنین پیادهراهسازی این مکان باعث میشود تا هویت تاریخی شهر هم احیا شود.
صمصام شریعت یادآور شد: لایههای آسفالت این خیابان به ضخامت 50 سانتیمتر برداشته شده است و برابر با طرح تفصیلی قرار است این خیابان پیادهراه شود؛ البته برای تردد خودروهای برقی، حمل زباله و اورژانس مسیر پیشبینی شده است.
اصفهان
محمدعلی شاهعلی