کارشناسان و فعالان سیاسی:
تحریمهای جدید سنای آمریکا قبل از برجام نیز بیسابقه بود
کارشناسان و فعالان سیاسی در گفت و گوهایی با اشاره به تحریمهای جدید سنای آمریکا علیه ایران تاکید کردند این تحریمها قبل از برجام نیز بیسابقه بوده است و شرایطی بدتر نسبت به قبل از برجام را برای ما رقم زده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر در گفت و گو با فارس با اشاره به تصویب طرح جامع تحریمها علیه ایران در سنای آمریکا،گفت: آمریکاییها با تصویب این طرح شرایطی بدتر از دوران قبل از برجام را برای کشور ما رقم زدند و طرح جدید سنای آمریکا دست رئیس جمهور آمریکا را باز میگذارد تا هرگونه تحریمی را بر علیه ایران اعمال کند.
نماینده شاهینشهر اظهار داشت: آقای روحانی باید پاسخ دهد که چگونه به آمریکاییها اعتماد کرده است آن هم در شرایطی که بارها گفته شد که نمیتوان به آمریکاییها اعتماد کرد. آقای رئیس جمهور چه توضیحی را در این خصوص دارد.
حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: هیچ توجیهی برای اعتماد دولت به آمریکا وجود ندارد و 3.5 سال وقتی که برای برجام صرف شد فرصتی است که از دست ملت ایران رفته و هیچ نتیجهای نیز حاصل نشده است.
وی در پایان گفت: یکی از خطوط قرمز رهبری در خصوص برجام این بود که حاکمان آمریکا ذیل برجام را امضا کنند اما متاسفانه این اتفاق در آن زمان نیفتاد و امروز حکام آمریکا تمام تعهدات پیشین خود را نقض میکنند.
سکوت رسانههای زنجیرهای
در قبال نقض برجام
مهدی غیرتمند مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر نیز در مورد تصویب طرح جامع تحریم ایران در سنای آمریکا، گفت: شاهد هستیم که علیرغم بندهای 26 و 29 برجام و بندهایی از پیوست ب قطعنامه 2231 که بطور کاملا صریح بیان میکند تحریمهای تعلیقی به هیچ وجه نباید تحت عناوین دیگر بازگردانده شود.
وی ادامه داد: سنای آمریکا با رای قاطع تصمیم به تحریمهایی گرفت که نه تنها موارد تحریمی گذشته را داراست بلکه با اعمال نفوذ میتواند شدت تحریمها را افزایش دهد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: سوالی که در این جا برای مردم پیش میآید این است که دولت در مقابله با این عهدشکنیها چه خواهد کرد؟ مگر این مصداق عینی هشدار رهبری درباره عدم اعتماد به طرف آمریکایی نیست؟ آیا صرفا نامه نوشتن ظریف به موگرینی و گله و شکایت به آنها درباره بدعهدی آمریکا میتواند بتنهایی را که از روی اعتماد به شیطان بزرگ بر تلاش دانشمندان جوانمان ریخته شد پاک کند؟
غیرتمند گفت: موارد اصلی این تحریمها عبارت است از موشکهای بالستیک، سپاه پاسداران، تحریمهای تسلیحاتی و حمایت از جبهه مقاومت در منطقه که نقاط قوت ایران در حفظ اقتدار ملی و آرامش ملتش است و هدفی که از اعمال این تحریمها دنبال میشود فشار برای بیثباتی امنیت پایدار جمهوری اسلامی است.
مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر تاکید کرد: از نکات قابل توجه دیگر سکوت رسانههای زنجیرهای جناحی است که بعد از تصویب برجام با تیترهای بزرگ آن را فتح الفتوح و راه حل کامل رفع مشکلات کشور میدانستند و اکنون خود را به ندیدن و نشنیدن زدهاند.
مردم هستند که تاوان بازیگوشی
دولتمردان را خواهند داد
بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم نیز با اشاره به تصویب طرح جامع تحریمها علیه ایران در سنای آمریکا، اظهار داشت: تیم مذاکرهکننده در عمل ثابت کرد احتیاجی به فریب خوردن ندارد.
نماینده بروجرد خاطرنشان کرد: تیم ما به دشمن خونی ملت اعتماد داشت و فقط مردم ایران را نامحرم میدانست. آنها هر چه را میخواستند گرفتند و زیر ساخت مطالبات بعدی را هم در لابلای توافقات گنجاندند.
وی بر همین اساس اضافه کرد: روحانی و تیمش فقط به توافق فکر میکردند، خوب و بدش فرقی نمیکرد؛ این مردم ایران هستند که تاوان بازیگوشی دولت یازدهم را خواهند داد.
بیرانوند همچنین یادآور شد: نتیجه رفتار دولت یازدهم خدشه به استقلال کشور و تشدید تحریمها است. در تاریخ ایران این اولین بار است که اینگونه ارزانفروشی شده است.
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل بینالملل نیز با بیان اینکه با نسل جدیدی از تحریمها مواجهیم که ادبیات آن بیسابقه است، گفت: اینکه اروپاییها بخواهند کاری کنند، تصور و تحلیل غلطی است که در دولت از همان ابتدا بوده است.
پرویز سروری دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز تاکید کرد « از برجام فقط «شکل» باقی مانده است و مصوبات آن هر روز مورد دستاندازی مقامات آمریکایی قرار میگیرد و جز گفتاردرمانی از سوی مسئولان ایرانی واکنش دیگری صورت نمیگیرد.»
وی با تاکید بر اینکه هیئت نظارت بر اجرای برجام باید در خصوص نقض مکرر برجام از سوی مقامات آمریکایی اعلام موضع کند، گفت: مسئولان مذاکرهکننده ما در حین مذاکره با مقامات آمریکایی وعدههای بسیاری دادند که در صورت نقض برجام میتوان تخلفات را از چه کانالهایی پیگیری کرد. بسمالله امروز وقت رسیدگی به نقض مکرر برجام از سوی آمریکاییهاست.
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی نیز با تاکید بر اینکه ما باید رفتار جدیدی را نسبت به مسئله برجام در دستور کار قرار داده و در آن بازنگری کنیم، گفت: در حال حاضر اجرای برجام عملاً بین ایران و اروپا محدود شده است. وی همچنین گفت: آمریکا پیش از «برجام» ایران را اینچنین تحریم نکرده بود.