kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۳۶۹
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۳
روزه‌داران سحرخیز، ناجی ساکنان «برج گرنفل» شدند

آتش سوزی برج 24 طبقه در لندن با 6 کشته و 74 زخمی

آتش سوزی گسترده در برج 24 طبقه «گرنفل» واقع در لندن که از بامداد دیروز آغاز شده بود حداقل6 کشته و 74 زخمی بر جای گذاشت.


به گزارش ایسنا، پلیس لندن با تأیید مرگ 6 تن در این آتش سوزی، اعلام کرد: احتمال افزایش تلفات وجود دارد.
 اورژانس لندن نیز اعلام کرد: دست‌کم ۷۴ زخمی و مجروحِ حادثه آتش‌سوزی در برج مسکونی «گرنفل» به 6 بیمارستان مختلف این شهر‌ منتقل شده‌اند  که حال ۲۰ نفر از آنها وخیم است.
این برج بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ سکنه داشته است که به گفته منابع محلی عده زیادی از ساکنان این برج از طبقات مختلف ساختمان نجات داده شدند.
برخی از ساکنان این ساختمان گفتند که در زمان وقوع آتش سوزی به آنان توصیه شده از آپارتمان‌های خود خارج نشوند درحالیکه پیش از این در مورد خطر وقوع آتش سوزی مهیب در آن هشدار داده شده بود.
بنابر گزارش راشاتودی، این ساختمان پیش از این نیز سابقه نقض استانداردهای ایمنی را داشته و ساکنان آن در مورد عدم رعایت نکات ایمنی ساختمان شکایت داشته‌اند.
شهردار لندن در مورد  این آتش‌سوزی گفت: باید به پرسش‌هایی پاسخ داده شود.
صادق خان افزود: در سراسر شهر لندن تعداد بسیاری برج مسکونی وجود دارد و آن چه نمی‌توان تصور کرد موقعیتی است که ایمنی مردم به دلیل توصیه‌های نابجایی که دریافت کرده‌اند یا عدم رعایت استانداردهای ایمنی در معرض خطر قرار بگیرد.
گفته شده این آتش سوزی که ساعت یک بامداد شروع شد از طبقه چهارم این برج مسکونی به بخش‌های دیگر گسترش پیدا کرد. اکثر طبقات ساختمان دستخوش آتش‌سوزی شده بود. همچنین در گزارش‌ها آمده‌ که علت آتش سوزی در این برج مسکونی مسلمان‌نشین و ۲۴ طبقه، اتصال برق بوده‌ است.
مشاهدات اولیه حاکی از آن است که منفجر شدن یک دستگاه فریزر و جنس نمای ساختمان که سال گذشته و پس از بازسازی آن تغییر کرده در بروز این آتش سوزی نقش داشته‌ است. هر چند آتش‌نشانی لندن تاکید کرده‌ است نمی‌توان در حال حاضر در مورد علت این حادثه اظهار نظر کرد و بررسی‌ها برای روشن شدن جزئیات این آتش سوزی ادامه خواهد داشت.
رئیس آتش‌نشانی لندن آتش سوزی برج مسکونی گرنفل را بسیار جدی و پیچیده توصیف کرده که بیش از ۲۰۰ آتش‌نشان و ۴۰ ماشین آتش‌نشانی را درگیر کرده است. نیروهای آتش‌نشان با کمک بالابرهای آتش‌نشانیِ بدون سرنشین اقدام به آب‌پاشی و تلاش برای اطفای حریق می‌کردند.
مهار آتش در گرنفل
سر انجام تا ساعت 11/30 دیروز به وقت محلی پس از ساعت‌ها،  آتش سوزی در این برج 24 طبقه مهار شد، هر چند در بخش‌هایی از آن همچنان دود دیده می‌شد.
به گزارش ایرنا، براساس شواهد عینی در زمان آتش سوزی عده‌ای از ساکنان خصوصا طبقات فوقانی قادر به خروج به موقع از این برج نبوده‌اند. شاهدان گفته‌اند که در زمان آتش سوزی عده‌ای خودشان را از پنجره‌های برج به بیرون پرتاب کرده‌اند و فریاد کسانی را می‌شنیده‌اند که در میان آتش گیر افتاده بودند.
به گفته شاهدان، در زمان وقوع این آتش سوزی، آژیر حریق برج به صدا در نیامده و این درحالی است که درسال گذشته میلادی 10 میلیون پوند هزینه تعمیرات این ساختمان 120 واحدی شده است.
این برج مسکونی  که در دهه 70 میلادی ساخته شده به شهرداری منطقه متعلق بوده، اما یک شرکت خصوصی اداره آن را به عهده داشته است.
روزه‌داران سحرخیز، ناجی ساکنان برج گرنفل شدند
به نوشته روزنامه «تلگراف»، در حادثه آتش سوزی برج گرنفل مسلمانان  که اکثریت ساکنان این ساختمان را تشکیل می‌دهند در حالی که برای خوردن سحری از خواب بیدار شده بودند، با کوبیدن بر در منازل همسایه‌ها آنها را بیدار و به مکانی امن، هدایت کردند.
همچنین در‌های مراکز جامعه محلی و اماکن مذهبی به روی قربانیان حادثه آتش سوزی در برج گرنفل باز شده است.
«دیوید لمی» نماینده تاتنهام در پارلمان انگلیس از مردم خواست کمک‌های خود اعم از لباس، غذا، پتو و غیره را به حادثه دیدگان اهدا کنند.
صلیب سرخ انگلیس نیز از حضور داوطلبان امدادرسان این سازمان در محل آتش سوزی خبر داد.
پلاسکوی لندنی
انتشار و انعکاس این حادثه در رسانه‌های رسمی و غیررسمی داخلی، با مقایسه آتش‌سوزی برج «گرن ‌فل» با حادثه پلاسکو همزمان شد. شباهت ظاهری این دو برج باعث شد برای ساعاتی، دوباره حادثه آتش‌سوزی، ریزش ساختمان پلاسکو و حواشی مرتبط با آن مورد بحث قرار گیرد.
به نوشته تسنیم، در حادثه پلاسکو حملات علیه شهرداری با ورود برخی اعضای شورای شهر به ماجرا شکل جدیدی به خود گرفت؛ عدم استفاده از بالگرد برای خاموش کردن آتش، استفاده بیش از حد از آب برای خاموش کردن، نداشتن خودروهای آتش‌نشانی با نردبان‌های بلند، از جمله انتقاداتی بود که مخالفان به آنها استناد می‌کردند ولی با وجود استدلال‌هایی که از سوی مسئولان شهرداری و آتش‌نشانی و بعضاً کارشناسان در برابر این ادعا مطرح می‌شد، اما گوش شنوایی نبود و همچنان بر حجم شایعات و ادعاهای بعضاً بی‌اساس افزوده می‌شد. اما در غرب لندن؛  با وجود گذشت چند ساعت از آتش‌سوزی برج قدیمی «گرن‌ فل» اما نه خبری از بهانه‌گیری‌های لحظه‌ای برای تخریب شهردار، استعفای او و زیر سوال بردن عملکرد نیروهای امدادی مانند ایراد گرفتن به نردبان آتش‌نشان‌ها و نبود بالگرد خبری بود، نه از اظهارنظرهای شبه‌کارشناسی درباره علت ریزش و چگونگی مهار حادثه و نه حتی از حضور مسئولان دوربینی برای ثبت حضور چند دقیقه‌ای خود در قلب حادثه.