مصرف قهوه چگونه به محیط زیست آسیب میزند؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که بدن انسان نمیتواند تمام کافئین موجود در قهوه را جذب کند و دفع مازاد آن از بدن، با ورود به نهرها، به حیاتوحش آسیب میرساند.
به گزارش روزنامه دیلیمیل، محققان در این مطالعه جدید که در آمریکا و توسط انجمن کنترل کیفیت آب منطقهای سن دیاگو انجام شد، دریافتند که کافئین دفع شده پس از ورود به سامانههای فاضلاب مناطق شهری به نهرهای مناطق روستایی راه مییابد.
هدف از این مطالعه چگونگی تاثیرگذاری این محرک بر موجودات نهرهای روستایی بود و نتایج آن نشان داد که حیوانات پس از قرار گرفتن در معرض کافئین، دچار استرس میشوند و قادر به محافظت از دی.ان.ای خود در برابر جهش ژنتیکی ناشی از این محرک نیستند.
این مطالعه نشان داد که صدفهای نزدیک ساحل پس از قرار گرفتن در معرض سطوح کم کافئین مجبورند با صرف انرژی پروتئینی بسازند که از
دی.ان.ای آنها محافظت میکند.
اما در مناطقی که سطوح آلاینده کافئین بالا بود، صدفها دیگر قادر به تولید این پروتئین نیستند و در معرض خطر جهش ژنتیکی قرار میگیرند.