ورزشکاران در 15 ماده رقابتهای انتخابی به حد نصاب نرسیدند
ادامه روزهای بد دوومیدانی
رقابتهای انتخابی تیم ملی دوومیدانی جهت حضور در رقابتهای آسیایی در ۱۶ ماده در حالی برگزار شد که تنها در ماده ۳ هزار متر با مانع حدنصاب تعیین شده از سوی سازمان تیمهای ملی بدست آمد.
رقابتهای انتخابی تیم ملی دوومیدانی برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا در بخش مردان برگزار شد. اما ورزشکاران حاضر در این رقابتها تنها در یک ماده توانستند حد نصاب تعیین شده از سوی سازمان تیمهای ملی را ثبت کنند. سایر برترینها در این رقابتها از رسیدن به حد نصابها بازماندند.
کاوه موسوی در پرتاب چکش رکورد ۶۸:۶۰ متر را به ثبت رساند، در حالی که رکورد تعیین شده توسط سازمان تیمهای ملی 77/0 متر بود. کاوه موسوی که موفق شد با رکورد قابل قبولی ورودی المپیک ۲۰۱۶ ریو را کسب کند نه تنها در این بازیها بلکه در دیگر رقابتهایی که حضور داشت رکوردهای پایینی را از خود برجای گذاشت و شاید رقابتهای انتخابی تیم ملی مهر تاییدی بر پایان دوران حرفهای این پرتابگر باشد.
محمد جعفر مرادی هم که برای اولین بار سهمیه بازیهای تابستانی المپیک ریو را برای ایران بهدستآورد، در این رقابتهای انتخابی نتوانست رکورد قابل قبول (۲۹:۵۰:۰۰) را بدست آورد و با ثبت رکورد ۳۰:۳۰:۰۰ در رده اول این ماده ایستاد.
در ماده پرش طول حدنصاب تعیین شده از سوی سازمان تیمهای ملی 7/80 متر بود اما سبحان طاهرخانی با 7/32 در رده اول و محمد ارزنده با 7/26 متر در رده دوم این رقابتهای انتخابی قرار گرفتند. ارزنده در رقابتهای المپیک ریو و بعد از آن خوب ظاهر نشد و اختلاف رکوردهای زیادی را به ثمر رساند. ارزنده نیز به مانند موسوی دوران حرفهای خود را به پایان رسانده اما مشخص نیست چگونه در رقابتهای مهم رکورد ضعیف میزند اما در انتخابی المپیک به یکباره سهمیه میگیرد!
سبحان طاهر خانی نیز با وجودی که ماده تخصصی اش پرش طول است، در دوی ۱۰۰ متر نیز با رکورد ۱۰:۶۱ در رده اول قرار گرفت، در حالی که رکورد تعیین شده از سوی سازمان تیمهای ملی برای دوی ۱۰۰ متر ۱۰:۲۵ تعیین شده بود. در دوی ۱۰۰ متر بزرگان حضور نداشتند و از ابتدا هم مشخص بود که در نبود حسن تفتیان دونده دیگری سهمیه نمیگیرد.
محمد صمیمی و بهنام شیری نیز در پرتاب دیسک موفق عمل نکردند و رکوردهایشان با حد نصاب در نظر گرفته شده فاصله داشت. پرتاب دیسک ایران در این اواخر حتی با وجود احسان حدادی، محمد و محمود صمیمی با یک ضعف روبه رو شده است که حتی در بازیهای کشورهای اسلامی ایران از کسب مدال طلا بازماند و به نظر میرسد دیگر دوران دو مدالی پرتاب دیسک ایران به پایان رسیده است.
نتایج ثبت شده توسط ورزشکاران در رقابتهای انتخابی نشان دهنده روزهای بد دوومیدانی است. جالب اینکه مسئولان این فدراسیون به جای آنکه تمرکز خود را روی پرورش استعدادها و بازسازی دوباره این رشته ورزشی بگذارند، به دنبال سفرهای خارجی و جذب اسپانسر و ... هستند. وقتی قرار است حال و روز دوومیدانی در زمینه کسب مدال به این شکل باشد، سفرهای دور و نزدیک و جذب اسپانسر به چه درد میخورد؟!
در پایان باید به این نکته نیز اشاره داشت که در سالهای اخیر رقابتهای انتخابی زیادی در دوومیدانی برگزار شده است اما در بسیاری از موارد ملاک انتخاب نفرات اعزامی تیم ملی نبودهاند. بعد از هر رقابت انتخابی به یکباره اسامی اعلام میشود که به لیست اعزام اضافه شدهاند و به رقابتها میروند.
از سوی دیگر نیز گاهی برخی از دوومیدانی کاران به دلیل اینکه سهمیه نگرفتهاند به مسابقه نمیروند. بهتر است فدراسیون ملاک ثابتی را برای اعزامها تعیین کند. اگر اعلام میشود مسابقه انتخابی، هرکسی که سهمیه میگیرد اعزام شود نه اینکه سازمان تیمهای ملی خودش تصمیم بگیرد که شخصی اعزام شود یا نه.