مجری طرح توسعه زراعت چوب:
صنوبر جایگزین سبزیکاریهای آلوده جنوب تهران میشود
مجری طرح توسعه زراعت چوب در سازمان جنگلها و مراتع با بیان اینکه هفت هزار هکتار از مزارع جنوب تهران با آب فاضلاب آبیاری میشوند، گفت: این مسئله برای سلامت شهروندان مضر است و به دنبال آن هستیم، زراعت نهال صنوبر را برای تولید چوب جایگزین آن کنیم .
طالب امینپور در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در مورد اجرای طرح تنفس جنگل و نگرانی برخی از بخشهای صنعتی که چوب مورد نیاز خود را از جنگلهای کشور تأمین میکردند، اظهار داشت: زراعت چوب امری زمانبر است که تقریبا پنج سال پس از کشت نهال به ارزش اقتصادی میرسد و در دو سه سال اول دو راه وجود دارد، یکی آن که از طریق واردات نیاز را تأمین کنیم که آن هم حساسیتهای خاص خود را دارد، راه دوم کشت علوفه در پای نهال کاری در سالهای اول و کسب درآمد است.
وی ادامه داد: باید مبادی ورودی کشور به مسائل قرنطینهای مجهز شود، تا با مشکلات جدید روبهرو نشویم و سولههایی برای ذخیره و دپوی چوب وارداتی و طی مراحل قرنطینهای ایجاد شود.
مشاور رئیسسازمان جنگلها و مراتع افزایش سطح زیر کشت چوب را یکی دیگر از طرحهایی عنوان کرد که در برنامه ششم توسعه بر آن تأکید شده و گفت: از سال 84 که زراعت چوب به مرور توسط مردم به ویژه در استانهای شمالی آغاز شده، تاکنون 220 هزار هکتار سطح زیر کشت زراعت چوب ثبت شده و برخی از مردم هم به شکل خودجوش وارد این طرح شدهاند.
امینپور توصیه کرد: آنهایی که تمایل به کشت چوب دارند، از کلونیهای پربازده و سازگار با محیط زیست و اصلاحشده استفاده کنند.
وی به کمبود آب شیرین در کشور اشاره کرد و گفت: به دنبال آن هستیم که به جز استانهای شمالی که پر بارش هم هستند، در سایر نقاط کشور به ویژه نقاط گرمسیری از آبهای غیرمتعارف مانند فاضلاب شهری و پساب صنعتی برای زراعت چوب استفاده کنیم.
مجری طرح توسعه زراعت چوب با اشاره به اینکه هفت هزار هکتار از مزارع جنوب تهران با آب فاضلاب آبیاری میشوند، گفت: این مسئله برای سلامت شهروندان مضر است و به دنبال آن هستیم، زراعت نهال صنوبر را برای تولید چوب جایگزین آن کنیم که مواد معدنی موجود در خاک این منطقه برای کشت چوب بسیار هم مفید است.
به گفته امینپور، چوب نهال اکالیپتوس، نهال گز و همچنین پده به عنوان گونهای از خانواده صنوبر که بومی ایران نیز هست، قابل کشت در بیشهزارها و نقاطی که ماندآبها رشد میکنند که به شوری آب هم مقاوم هستند.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تعهد داریم که 75 هزار هکتار زراعت چوب انجام دهیم که امسال 10 هزار هکتار آن انجام شده است.
مجری طرح توسعه زراعت چوب، ارائه تسهیلات ارزان و در اختیار گذاشتن نهال رایگان از طریق نهالستانهای منابع طبیعی هر استان را از جمله حمایتهای طرح توسعه زراعت چوب عنوان کرد و گفت: در سه سال اول کشت نیز پوشش بیمهای مزرعهها را هم بر عهده گرفتهایم.
به گزارش فارس، به دلیل کاهش تراکم جنگلهای شمال و خطر تخریب جنگلهای کشور به دلیل برداشت بیرویه چوب طرح تنفس جنگل با مصوبه مجلس از امسال طی یک مدت پنج ساله آغاز شده که بر اساس آن طرح زراعت چوب برای تأمین نیازهای صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.