kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۵۹۵
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۵
رئیس سابق سازمان هدفمندی:

85 هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه‌ها اسیر سیاسی‌کاری در دولت روحانی شد

رئیس سابق سازمان هدفمندسازی یارانه گفت: باز توزیع منابع حاصل از 85 هزار میلیارد تومان در سال، اسیر تخصیص ناصحیح سیاسی‌کارانه در بودجه‌بندی دولت روحانی شده است.


به گزارش نسیم آنلاین، محمدرضا فرزین با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها اظهار کرد: حجم معاملات سالانه کشور در خصوص 9 قلم حامل‌‌‌های انرژی، گندم و آب سالانه بیش از 10 درصد تولید ناخالص ملی کشور را به خود اختصاص می‌دهد و در فرآیند تولید و مصرف آن با زنجیره‌ای از عدم کارآیی‌ها و سیاست‌گذاری‌های نامناسب روبه‌رو هستیم. بازتوزیع منابع حاصل از آن که بالغ بر 85 هزار میلیارد تومان در سال می‌شود، متاسفانه اسیر تخصیص ناصحیح سیاسی‌کارانه در فرآیند بودجه‌بندی کشور شده است. در بررسی آثار توزیعی، رفاهی، تولیدی و تاثیرات آن بر شاخص‌های کلان اقتصادی و اجتماعی، هزارها سوال و موضوع پژوهشی نهفته است که جا دارد چندین مرکز پژوهشی کشور سالانه تنها به موضوعات مربوط به این طرح بپردازند.
وی افزود: با روی کارآمدن دولت دکتر روحانی در سال 1392، دولتمردان جدید که گروهی از آنها در سال‌های 90 و 91 شدیدترین انتقادها را به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌‌ها داشتند، در ابتدا تصور می‌کردند که اصلاحات مورد نظر آنها بسیار آسان و کم‌هزینه است.
فرزین ادامه داد: در اولین جلسات دولت یازدهم که اینجانب برای توضیح در خصوص طرح دعوت می‌شدم، یکی از وزرا بیان داشت، طی مذاکراتی که با مسئولان مرکز آمار ایران داشته است، در حداقل زمان نسبت به حذف 10 میلیون نفر از یارانه‌بگیران اقدام می‌کنند و وزیر دیگری، جمعیت بهینه یارانه‌بگیران را 15 میلیون نفر اعلام کرد که به سرعت باید عملیاتی شود.
معاون وزیر سابق اقتصاد گفت: عدم انسجام نظری و ضعف در سازمان سیاست‌گذاری طرح، نه تنها منجر به برطرف کردن مشکلات اولیه طرح نشد، بلکه آن را از مسیر منحرف کرد و اقدامات بعدی دولت نیز باعث پیچیده‌تر شدن مشکلات و گم شدن هدف طرح شد. طی چهار سال گذشته، چند اقدام برای تغییر در روند اجرایی و تغییر در منابع و مصارف این طرح صورت پذیرفت.
فرزین خاطرنشان کرد: اولین اقدام، ادامه تلاش به منظور حذف بخشی از یارانه‌بگیران بود که وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی متولی آن شد. اقدامات این وزارتخانه بر اساس تجارب گذشته کشور از ابتدا معلوم بود که نه ممکن است نه مطلوب. مطلوب نیست چرا که نمی‌توان تنها با اطلاعات درآمدی، یارانه‌بگیران را حذف کرد. ممکن نیست، چرا که نظام اطلاعات درآمدی موجود کشور، دارای خطاهای فراوان است که انجام این کار را غیرممکن می‌سازد.وی افزود: به همین دلیل، مسئولان این وزارتخانه در سال‌های پایانی دولت یازدهم به عدم انجام آن اذعان داشتند و تنها در طول تصدی دولت یازدهم، هر سال در بودجه حذف حدود 10 میلیون نفر مصوب شد و دولت هم با سعی و خطا در انجام آن ناکام ماند.
معاون وزیر سابق اقتصاد عنوان کرد: هدفمندی یارانه‌ها با تمامی اشکالات و نواقص اولیه طی چهار سال گذشته ادامه یافت و فرصت‌های اصلاح آن نیز از دست رفت.