kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۵۶۷
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۱
احتمال فروش شیر تاریخ مصرف گذشته به صورت فله‌ای

مراکز عرضه لبنیات سنتی مجوز فروش شیرخام ندارند

رئیس‌اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مراکز عرضه لبنیات سنتی مجوز فروش شیرخام ندارند، گفت: آنها تنها می‌توانند فرآورده‌های حاصل از شیر را عرضه کنند.


خسرو صادق نیت به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شیر باید در مراکز لبنیاتی فرآورده شود تا احتمال آلودگی آن به حداقل برسد، در صورت مصرف شیرخام خطر انتقال بیماری‌های خطرناک بین انسان و دام وجود دارد که یکی از آنها تب مالت است، در صورتی که شیر آلوده به باکتری بیماری تب مالت باشد می‌تواند منجر به آلودگی شیر و انتقال بیماری به انسان می‌شود که خطر جدی برای سلامتی بدن دارد و در صورت ابتلا فرد به این بیماری درمان آن ساده نیست.
صادق نیت با بیان اینکه در مراکز عرضه لبنیات سنتی نباید شیر خام به فروش برسد، تأکید کرد: مردم به هیچ وجه شیرخام از لبنیاتی‌ها خریداری نکنند و در صورت مشاهده عرضه شیرخام در لبنیاتی‌ها با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس گرفته و تخلفات را گزارش کنند تا بازرسان بهداشت محیط با اقدام سریع برخورد جدی با متخلفان انجام ‌دهند.
وی افزود: شیر قبل از آنکه محصولی از آن تهیه شود باید جوشانده شود تا میکروب‌های خطرناک آن از بین برود و اگر این کار صورت نگیرد هر فرآورده‌ای که از این شیر تهیه شود می‌تواند آلوده به میکروب باشد و باعث ابتلا به بیماری‌ها شود.
 رئیس‌اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت با اشاره به محصولاتی که از خرید آنها باید اجتناب کرد، گفت: در محصولاتی مانند ماست و دوغ به دلیل آنکه شیر جوشانده می‌شود احتمال آلودگی به میکروب از بین می‌رود، اما در فرآورده‌هایی مانند پنیر این کار انجام نمی‌شود و به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم که مردم پنیرهای پاستوریزه کارخانجات را خریداری کنند.
وی یادآور شد: پنیرهای غیرپاستوریزه باید به مدت طولانی در آب نمک غلیظ قرار بگیرند تا آلودگی آنها از بین برود به همین دلیل توصیه ما خرید محصولات بسته بندی و پاستوریزه کارخانجات است.
احتمال فروش شیر تاریخ مصرف گذشته به‌صورت فله‌ای
رئیس اداره ﻓﺮآورده ﻫﺎي ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به ادعاهای عامیانه‌ای که شیر خام را مقوی و مطلوبتر از شیرهای پاستوریزه به حساب می‌آورند نسبت به تهدیداتی که سوء استفاده از این باور نادرست بوجود می‌آورد هشدار داد.
علی اکبر دادﻣﻬﺮ به پایگاه خبری سازمان غذا و داروگفت: برخی متقلبان شیرهای تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیرهای سنتی بصورت فله‌ای بفروش می‌رسانند.
دادﻣﻬﺮ افزود: تولید شیرخام در محدوده نظارتی سازمان دامپزشکی می‌باشد اما اداره کل نظارت بر مواد غذایی از حدود یک دهه پیش الزام نموده است که شیرهای خام تحویلی به کارخانه‌ها باید براساس پروانه اشتغال و قرنطینه حمل باشد کما اینکه این موضوع در برنامه‌های کنترل و بررسی ادارات نظارت بر مواد غذایی سراسرکشور قرار داده شده است.
وی با تائید احتمال جذب شیرهای مشکل دار به بازار فرآوری سنتی و غیر صنعتی به مصرف کنندگان توصیه کرد: صرفا از فرآورده‌های لبنی تولید شده توسط واحدهای تولیدی دارای مجوزهای بهداشتی که فراورده هایشان به تائید سازمان غذا و دارو رسیده است مصرف کنند.