هیئترئیسه مجلس دهم برای سال دوم ابقا شدند
در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی انتخابات هیئترئیسه مجلس برای دومین سال فعالیت برگزار شد و هیئترئیسه مجلس با رای نمایندگان ابقا شدند.
جلسه علنی صبح دیروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست لاریجانی و با دستور کار برگزاری انتخابات هیئت رئیسه جدید پارلمان برای دومین سال فعالیت مجلس دهم آغاز شد.
بر این اساس، علی لاریجانی نماینده مردم قم و رئیسمجالس هشتم، نهم و دهم، تنها کاندیدای تصدی پست ریاست در هیئت رئیسه جدید مجلس دهم شد.
پس از رایگیری برای ریاست مجلس، علی لاریجانی با کسب 204 رأی از 268 آرای مأخوذه مجدداً به عنوان رئیسپارلمان برای دومین سال فعالیت مجلس دهم برگزیده شد.
پزشکیان و مطهری نواب اول و دوم هیئت رئیسه
در این جلسه پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیسمجلس دهم ، حمیدرضا حاجیبابایی، علی مطهری، مسعود پزشکیان و هادی قوامی به عنوان کاندیدای تصدی نایب رئیسی مجلس دهم داوطلب شدند.
پس از رأیگیری، مسعود پزشکیان با 179 رأی و علی مطهری 163 رأی به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه جدید مجلس دهم انتخاب شدند.
در ادامه، نمایندگان پس از انتخاب رئیسو نواب رئیسوارد انتخاب ناظران (کارپردازان) هیئت رئیسه مجلس دهم شدند.
پس از رأیگیری در صحن مجلس، محمد آشوریتازیانی (فراکسیون ولایت- مستقلان ولایی) با 164 رأی، بهروز نعمتی (فراکسیون ولایت- مستقلان ولایی) با 129 رأی و اسدالله عباسی (فراکسیون ولایت- نمایندگان ولایی) با 122 رأی از مجموع 276 آرای مأخوذه به عنوان ناظران (کارپردازان) هیئت رئیسه مجلس برگزیده شدند.
در ادامه، از میان 8 کاندیدا برای تصدی پست دبیری هیئترئیسه مجلس دهم، اکبر رنجبرزاده با 183 رأی، محمدحسین فرهنگی با 182 رأی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی با 179 رأی، غلامرضا کاتب با 178 رأی، محمدعلی وکیلی با 171 رأی و احمد امیرآبادیفراهانی با 165 رأی از مجموع 277 آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیئترئیسه مجلس انتخاب شدند.
به گزارش فارس، براساس ترکیب هیئترئیسه جدید مجلس نسبت به سال گذشته 2 تغییر داشت که طبق آن در دبیران، فرهنگی جایگزین یوسف نژاد شد و در ناظران هم عباسی بر کرسی عثمانی تکیه زد.
براین اساس از 12 کرسی هیئت رئیسه مجلس، 3 کرسی سهم فراکسیون امید و 9 کرسی به فراکسیون ولایت اختصاص یافت.
موانع امور دیوانی
انگیزهها را برای سرمایهگذاری کاهش داده است
علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در این سالها تأکید داشتند که تولیدگری نوعی مجاهدت محسوب میشود قبول کنیم که هنوز وضع موجود ما با این نگاه عمیق فاصله زیاد دارد. بسترهای سرمایهگذاری با سنگلاخ امور دیوانی مواجه است که رغبت به سرمایهگذاری را کاهش داده است.
تذکرات نمایندگان
در جلسه علنی دیروز مجلس سیدجواد حسینیکیا نماینده سنقر به رئیسجمهور در مورد عدم ابلاغ رسمی لغو سند 2030 که به دنبال حذف دین و اخلاق از نظام آموزشی است، تذکر داد.
جبار کوچکینژاد نماینده رشت نیز به اتفاق 10 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به رئیس جمهور تاکید کردند : به جای عذرخواهی از مقام معظم رهبری، تأکید میکنید که از سند 2030 نمیگذرم. در صورت ادامه این روند طرح سؤال از رئیسجمهور انجام خواهد شد.
محمدرضا ملکشاهی نماینده خرمآباد نیز با اشاره به تجمعات چند نوبته صاحبان حسابهای مسدود شده در مؤسسه آرمان، گفت: به جهت کاهش امنیت سرمایهگذاری مردم در حال بیرون کشیدن سرمایههایشان از بانکهای خصوصی هستند.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و رئیسکمیسیون اقتصادی نیز با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از سه سال هنوز اجرایی نشده است، گفت: بخشی از مشکلات امروز ما در حوزه مسائل اقتصادی به دلیل عدم جسارت در تصمیمگیری در کابینه و تیم اقتصادی دولت است که این موارد باید در کابینه دولت بعد ترمیم و اصلاح شود.