دود شدن سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان با مصرف دخانیات
آغاز مصرف دخانيات در دوره نوجوانی عمر را ٢٠ تا ٣٠ سال كاهش میدهد
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه دخانیات شایعترین علت مرگ قابل پیشگیری است، گفت: آغاز مصرف دخانيات در دوره نوجوانی عمر فرد را ٢٠ تا ٣٠ سال كاهش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی مبارزه با دخانیات برگزار شد، ضمن تاکید بر خطرزا و مرگ آفرین بودن مصرف دخانیات، گفت: درحال حاضر مصرف دخانیات شایعترین علت مرگ قابل پیشگیری و شایعترین عامل ابتلا به سرطانها است و90 درصد افرادی که به سرطان ریه مبتلا میشوند، دخانیات مصرف میکنند.
سیاری با بیان اینکه مصرف سیگار در دوران نوجوانی عمر فرد را 20 تا 30 سال کاهش میدهد، افزود: باعث تاسف است که معمولا افرادی که در سن تولید و اشتغال هستند، گرفتار دخانیات شده و این موضوع نیروی کار مفید کشور را ازبین برده و به توسعه آسیب میزند.
وی با بیان اینکه یکی از استراتژیها برای کنترل مصرف دخانیات مربوط به جلوگیری از مصرف دخانیات در اماکن عمومی است، گفت: اگر 7 میلیون نفر در دنیا به علت مصرف مستقیم دخانیات فوت میکنند، 900 هزارنفر هم افرادی هستند که دخانیات مصرف نمیکنند، اما در معرض دود آن قرار میگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: یکی دیگر از راههای موفقیت در این حوزه فراهم کردن زمینه درمان افراد است که به همین منظور از دو سال پیش در شبکه بهداشت و درمان کشور بحث درمان مصرف دخانیات نیز ادغام شده و کسانی که مایل به ترک هستند، میتوانند به این مراکز مراجعه کنند.
سیاری تاکید کرد: در سال ۹۳ مطالعهای توسط کارشناسان بهداشت جهانی در این خصوص انجام شد و فرمولی به دست آمد که طبق آن باید مالیات بر دخانیات در ایران به صورت پلهای برای خرده فروشی سیگار افزایش یابد و به ۶۵ درصد برسد، اما در حال حاضر ما جزو کشورهایی هستیم که کمترین مالیات بر دخانیات را اعمال میکنیم.
وی افزود: میزان مالیات بر دخانیات تولید داخل بسیار کمتر از نمونه وارداتی آن است و به همین دلیل صنعت دخانیات تلاش میکند که سیگار وارداتی را در داخل مونتاژ کند و آن را تولید داخل نشان دهند. با این کار دولت از مالیات محروم و جلوی این سیاست نیز گرفته میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه دخانیات عامل مرگ ۶۰ هزار ایرانی در سال است، خاطرنشان کرد: سالانه ۱۶ هزار نفر در اثر حوادث ترافیکی در ایران از بین میروند، این درحالی است که اگر یک هواپیما سقوط کند ۳۰۰ نفر فوت میکنند و همه به آن اعتراض میکنند. اما ۶۰ هزار نفر در اثر مصرف دخانیات میمیرند و عزم جدی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.
به گفته سیاری، سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان از پول مردم صرف دخانیات و ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز هزینه درمان بیماریهای ناشی از آن میشود.