عوارض جدی استفاده از دستگاه سولاریوم
استفاده از دستگاههای «برنزه کردن» ممنوع است
ﺭﺋﯿﺲ اداره کارشناسی واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو عوارض جدی استفاده از دستگاه سولاریوم را تشریح نمود.
جمال تولی با ابراز تاسف از اینکه برنزه کردن به یکی از ملاکهای زیبایی بین افراد جامعه به خصوص بانوان تبدیل شده است، به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: استفاده از دستگاههای سولاریوم یکی از راههای برنزهکننده بدن است که علیرغم قیمت و عوارض جدی مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
تولی ادامه داد: استفاده از سولاریوم به دلیل وارد ساختن مستقیم اشعه ماورای بنفش به بدن و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست بویژه نوع خطرناک آن معروف به ملانوما حتی برای یکبار هم خطرناک میباشد.
وی با تاکید بر اینکه عملا برنزه شدن بیعوارض وجود ندارد، افزود: ایجاد پیری زودرس، آسیب چشمی، تحریک و تاول زدن پوست، کاهش سطوح کلاژن و افزایش رنگدانهسازی پوست به عنوان عوارض برنزه شدن با دستگاه سولاریوم همواره در استفادهکنندگان از این دستگاهها مشاهده میشود.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، استفاده از دستگاههای سولاریوم را ممنوع اعلام کرده است کما اینکه در اینجا هم بصراحت اعلام میکنیم دستگاههای مذکور، فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین نگهداشت، عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم و قابل پیگیری میباشد.
وی با اشاره به اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت هم در صورت مشاهده این دستگاه در مراكز درماني با آن برخورد ميكند، عنوان داشت: سازمان بهداشت جهانی به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانینی برای کنترل این پدیده تعیین کرده و به صورت جدی درباره برنزه کردن پوست هشدار داده است.
بدون مشورت با پزشک
مصرف دارو قطع یا تغییر نکند
مدیر کل دفتر ارزیابی، کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: بیماران در ماه رمضان نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف ننمایند.
مهرناز خیراندیش افزود: رعایت نکردن این اصول میتواند منجر به عدم اثربخشی دارو، عدم دستیابی به اثرات درمانی، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.