روحانی همه چیز خود را باخت تا برنده شد
«روحانی واقعاً هنرمند است. او اثبات کرد هدف وسیله را توجیه میکند. اما کاش این کار را با لباس پیامبر نمیکرد. او اکنون رئیس جمهور ماست اما با شاخصهای دموکراسی رأی آورد نه مردمسالاری دینی.»
عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: روحانی رأی آورد و رئیسجمهور است اما پیروز نشد. در فرهنگ ایرانی- اسلامی هیچ آوردهای پیروزی قلمداد نخواهد شد مگر با اخلاق، یکرنگی، صداقت و تواضع همراه باشد. بنابراین روحانی پیروز این صحنه نبود، پیروز کسی است که وقتی پایههای رأی را لرزان میبیند به هر دستگیرهای برای نجات دست نیندازد و هدف وسیله را توجیه نکند.
او وقتی مشاهده کرد که عمل چهار ساله رأی را به 51 درصد قبلی هم نمیرسد از برائت از اعدام منافقین تا به کارگیری بیت امام، از بیبیسی فارسی تا آمدنیوز، از ظریف تا خاتمی و از تدلیس تا حمله به نهادهای دیگر، از چنگاندازی به صورت نظام تا تهدید وحدت ملی، از تولید دهها مسئله حقوق بشری برای تشدید تحریمهای غیرهستهای تا بیرون کشیدن هاشمی از قبر و... در دستور کار قرار داد.
روحانی زمانی که در بدو ورود به قدرت در سال 1392 اعلام کرد: «هنر ارزشی و غیرارزشی نداریم» نمیدانستم که خود نیز به همین الگو پایبند است و این هنر را از زمانی که احساس کرد رأی به سختی در حال رشد است، به کار گرفت. اما منطق اینکه روحانی را هنرمندی چیرهدست میدانیم چیست؟ اسناد این هنرمندی را چگونه باید رؤیت کرد.
- این هنر روحانی است که هم پرچمدار آزادی است و همزمان در همین انتخابات، دولت او دهها شکایت از رسانهها را به دادگاه فرستاد.
- این هنر روحانی است که با حملات به صدا و سیما، قوه قضائیه و نیروهای مسلح، کلاه گشادی را بر سر رأیدهندگان گذاشت و آنان را از پرونده خالی و برنامه آینده دور کرد. اما اگر آن مجموعهها هر اشکالی هم داشته باشند در فردای انتخابات ارتباطی به رئیسجمهور پیدا نخواهد کرد و کسی مطالبهای از او نمیکند و قانون نیز وظیفهای برای رئیسجمهور در این باره مشخص نکرده است.
- این هنر روحانی است که هر آنچه خود انجام میداد همزمان به رقیب نسبت میداد یا به رقیب درباره آن اعتراض میکرد.
- این هنر روحانی است که همزمان با اتصال یارانه میلیونها نفری که قبلاً قطع کرده بود و افزایش یارانه سه برابری 6 میلیون نفر، در چشم رقیب زل میزد و میگفت از کجا میخواهید یارانه بدهید؟ منابع از کجا میآورید؟
- این هنر روحانی است که به رغم به کارگیری همه مدیریت و منابع کشور به رقیب میگوید اتوبوس از کجا میآوری؟
- این هنر روحانی است که 49 ساعت از وقت صدا و سیما را اختصاصاً به خود و معاون پوششیاش اختصاص داده است (به جز اخبار) و شهر به شهر رفت و به صدا و سیما حمله کرد.
- این هنر روحانی است که به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی روی گسلهای قومی و مذهبی کشور برای رأی حرکت کرد و حاضر شد وحدت ملی را فدای رأی کند.
- این هنر روحانی است که همه رسانههای فارسیزبان غرب و اپوزیسیون و ضد انقلاب از او حمایت کنند اما او داخل نظام محسوب شود. امثال آمدنیوز صدها تهمت و افترا به رهبری ببندند و از روحانی حمایت کنند.
- این هنر روحانی است که همزمان با حملات به بسیج و سپاه، وزیر خارجه و دیپلماتها را که در شرایط مشابه نیروهای مسلح هستند در انتخابات به کارگیری شوند.
- این هنر روحانی است که ابلاغیه تفکیک زن و مرد در نهادها و ادارات توسط دولت ایشان ابلاغ شود اما با صراحت اعلام کند «با تفکیک جنسیتی مخالفیم» و رقیب را به دیوارکشی بین زن و مرد متهم کند.
- این هنر روحانی است که در عین کلیپ مشاجره وی با شهید چمران در مجلس درباره تقاضای اعدام در نماز جمعه و همچنین تهدید بدحجابان، نظام را متهم به 38 سال اعدام و ممانعت از آزادیهای اجتماعی کند.
- این هنر روحانی است که جرم فریدون، ابلاغ حقوقهای نجومی، صندوق ذخیره فرهنگیان را با نبات امام رضا(ع) میپوشاند.
روحانی واقعاً هنرمند است. او اثبات کرد هدف وسیله را توجیه میکند. اما کاش این کار را با لباس پیامبر نمیکرد. او اکنون رئیسجمهور ماست اما با شاخصهای دموکراسی رأی آورد نه مردمسالاری دینی. نیروهای انقلاب برخلاف سازمان مجاهدین و دیگر اصلاحطلبان به رأی ملت تمکین میکنند و مسئولانه میپذیرند اما منبعد روحانی را با الفاظی همچون «جناب روحانی»، «آقای روحانی» و «دکتر روحانی» خطاب خواهند کرد و هرگز احتیاطاً لفظ «حجتالاسلام» را دیگر استفاده نخواهند کرد. مهمترین شاخصه اجتماعی علمای شیعه، دوری از زخارف دنیا و آمیختگی زبان و عمل به اخلاق و دوری از خصایصی است که به قدرت اصالت میدهد. اما او تا گاو و ماهی تاخت و تا آنجا پیش رفت که مورد اعتراض اصلاحطلبان معتقد به نظام و خبرگان قرار گرفت. او رأی آورد اما پیروز نشد.