سخنگوی دولت مدعی شد
عدهای بدون فهم سند 2030 برای روحانیت دغدغه درست کردند!
یکی از موارد مغایرت سند2030 با فرهنگ ایرانی-اسلامی آموزشهای جنسی به کودکان در مقاطع پیش دبستانی و دبستان است، با این وجود نوبخت گفته است که بدون فهم این سند برای روحانیت معظم دغدغه درست کردند!
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: ایشان از جایگاه نظارت عالی، مجریان را به کار درست توصیه میفرمایند، در ارتباط با سند 2030 یونسکو، توصیهای فرمودند و با توجه به اینکه نظرات ایشان مورد اهتمام دولت است، پیگیری لازم صورت گرفت و تا تبیین جزئیات و رفع ابهامات، اجرای این سند متوقف شد.
به گزارش فارس، وی در مقام تشریح سند 2030 گفت: از لحاظ حقوقی آنچه در مجامع جهانی مانند یونسکو مطرح میشود، ممکن است قرارداد و پیمان نامه یا اعلامیه باشد. امضای قرارداد را باید مجلس تصویب کند ولی این سند یک پیمان نامه و قرارداد نیست، بلکه یک اعلامیه است.
نوبخت با بیان اینکه محتوای آموزشی این سند مشخص است، گفت: از سال 1990 برنامه آموزش برای همه در یونسکو دنبال میشود. در آغاز قرن بیست و یکم اهداف توسعه پایدار هزاره مورد تصویب همه کشورها قرار گرفته است. در هدف چهارم برنامه اهداف هزاره، تضمین آموزش باکیفیت، برابر و فراگیر و ترویج فرصتهای یادگیری مادمالعمر برای همه مشخص شده است. سؤال اینجاست ما با این هدف مخالفیم یا موافق؟
بیتوجهی به سند بومی؛ اجرای سند خارجی!
این موارد در حالی از سوی نوبخت بیان میشود که کارشناسان موارد متعددی از مغایرت این سند با فرهنگ ایرانی-اسلامی را بیان کرده و بر آسیبهای جبرانناپذیر آن تاکید کردهاند. یکی از این موارد آموزشهای جنسی به کودکان در مقاطع پیش دبستانی و دبستان است. با این وجود نوبخت گفته است که بدون فهم این سند برای روحانیت معظم دغدغه درست کردند!
لازم به ذکر است که مواردی مانند برابری در امکان استفاده از تحصیلات برای همه در قانون اساسی و همچنین سند آموزشی ملی و بومی ایران آمده است. سندی که متاسفانه دولت به آن توجهی نکرده است.
نوبخت در پاسخ به سؤالی که آیا امروز جهانگیری به نفع روحانی کنارهگیری میکند؟ گفت: به عنوان سخنگوی دولت از این موضوع خبر ندارم.
نوبخت با اشاره به قانون حذف یارانههای پردرآمدها گفت: در قانون آمده اگر کسی اعتراضی دارد، باید به او رسیدگی شود. دولت ضمن حذف خانوارهای پردرآمد، شروع به رسیدگی به اعتراضات کرد و وقتی متوجه میشدیم اعتراض درست است نسبت به برقراری یارانهها اقدام کردیم.
این موارد در حالی از سوی نوبخت مطرح میشود که برخی هم وطنان به سرویس سیاسی کیهان اعلام کردند که حتی برای کسانی که از یارانه انصراف دادهاند نیز پیامک از سرگیری واریز یارانه ارسال شده است.
چرا «مصیبت عظما» سه برابر شد؟
خبرنگاری درباره تیتر دیروز یکی از روزنامهها پرسید که در آن نوشته شده بود دولت با افزایش یارانه محرومان مخالف است، سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال گفت: این سخن دروغ است، نه تنها دولت با افزایش یارانه خانوارهای آسیب پذیر و تحت پوشش مخالف نیست، بلکه موافق است و اقدام هم کرده. به طوری که مستمری این خانوادهها که به طور متوسط 71 هزار تومان در ماه بوده به 240 هزار تومان افزایش یافته.
نکتهای که صاحبنظران مسایل سیاسی و مردم عنوان میکنند این است که چطور دولتمردان در طول قریب به 4سال یارانه را «مصیبت عظما» و «عذاب الیم» میخواندند و سپس ناگهان شب انتخابات آن را برای برخی خانوادهها سه برابر کرده است؟!
خبرنگاری درباره سخن یکی از نمایندگان در مورد بلوکه شدن 20 هزار میلیارد تومان پول نفت پرسید، سخنگوی دولت جواب داد: چنین چیزی درست نیست و کاسبان تحریم دارند این سخنان را میگویند. بعد از رفع تحریم، ما از منابع نفتی استفاده میکنیم و سازمان برنامه و بودجه هم روی درآمد هر بشکه نفت صادراتی، حساب کرده و در بودجه توزیع میکند. بحث مطالبه پول نفت صادرات، موضوع دیگری است. همیشه خریدار بعد از وقفه چند ماهه پول را به حساب میریزد که ربطی به تحریم ندارد و روال عادی معامله نفت است. خبرنگاری درباره رفع کلیه تحریمها که از سوی رئیسجمهور مطرح شده بود، پرسید. نوبخت گفت: البته ستاد ایشان باید جواب بدهد، ولی این بحث حقوقی مفصلی دارد.
حمایت دولت از واردات خودروهای میلیاردی!
نوبخت درباره وضعیت آینده خودرو هم توضیح داد و گفت: صنعت خودرو وابسته به بازار است. بازار هم سیاست دیوارهای بلند واردات که کسی نتواند خودرو وارد کند را نمیپسندند. واردات ضروری، اجتنابناپذیر است و رویکرد ما توسعه صادرات است.
او از قراردادهای جدید بین صنعت خودروسازی کشور و خارجیها، تقدیر کرد و گفت: باید در زمان آینده، به جای فروش بیشتر خودرو در داخل، خودروسازان به سمت بازارهای جهانی بروند. سال گذشته، به خودروسازان، تسهیلات و امکانات دادیم و به آنها هم گفتیم باید کیفیت را افزایش دهند و محصولاتشان را به بازارهای خارجی عرضه کنند.