شیوع تب کریمه کنگو در کشور شایعه است
لزوم خرید محصولات گوشتی با مهر دامپزشکی
معاون مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: شیوع تب کریمه کنگو در کشور شایعه بوده و اقدامات لازم برای پیشگیری از اشاعه آن در کشور انجام شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمود نبوی گفت: آخرین اخبار مربوط به اشاعه تب کریمه کنگو در کشور به شهر زاهدان اختصاص داشت که پس از پیگیریهای وزارت بهداشت کنترل شده و کارگران کشتارگاه درمان و مرخص شدند. بر این اساس خبر اشاعه تب کنگو، شایعه بوده و به مردم اطمینان میدهیم که نگران شیوع این بیماری نباشند.
نبوی افزود: تب کریمه کنگو بدون هیچ علائمی در بدن دام، بعد از ذبح رویت شده و تنها احتمال ابتلای کارگران بخش بستهبندی گوشتهای تازه ذبح شده و قصابها به این بیماری وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به عدم تشخیص این بیماری در دامهای زنده، دولت برای پیشگیری از وجود تب کریمه کنگو و تب مالت در دامهای وارد شده از کشورهای افغانستان و پاکستان، ذبح آنها را به کشتارگاههای صنعتی واگذار کرده است.
معاون مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت بیان کرد: تب مالت نیز مانند تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای مربوط به دام است که بعد از ذبح علائم آن بروز میکند. این بیماریها بیشتر در دامهای وارداتی مربوط به کشورهای شرقی از جمله افغانستان و پاکستان بوده و امکان وجود آن در دامهای داخلی خیلی کم است.
نبوی توصیه کرد: شهروندان گوشتهای تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه نگهداری کرده و بعد از آن اقدام به تکه کردن گوشت نمایند. همچنین هنگام ذبح دام و خورد کردن گوشت حتما از دستکش استفاده شود. وی یادآور شد: در راستای رفع نگرانیهای شهروندان از ابتلا به بیماریهای دامی، توصیه میشود مردم از محصولات گوشتی معتبر به مهر دامپزشکی، استفاده کنند.