kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۹۲۴
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰

تخم‌ مرغ را چه مدت نگهداریم؟


تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در دنیاست. اگر تخم مرغ‎ها در یخچال نگهداری نشوند، می‌شود آنها را در مکانی خنک برای حدود یک هفته نگهداشت. اما زمانی که تخم مرغ‌ها را در یخچال قرار می‌دهید دیگر نمی‎توانید آن‎ها را بیرون از یخچال ذخیره کنید.
به گزارش «اکسترا کریسپی»، اگر با چگونگی نگهداری درست تخم مرغ آشنا باشید، تخم‌مرغ‎هایی که در یخچال قرار می‎گیرند را می‎توان چهار تا پنج هفته پس از تاریخ درج شده روی بسته بندی نیز نگهداری کرد. اما تخم مرغ‌هایی که در یخچال نگهداری شده‌اند تا چه مدت خارج از یخچال دوام می‎آورند؟
شما می‎توانید تخم مرغ‌ها را به مدت دو ساعت در دمای اتاق یا یک ساعت در دمای 90 درجه فارنهایت (32/2 درجه سانتیگراد) یا گرم‌تر نگهداری کنید. پس از دو ساعت بهتر است که تخم مرغ‎ها را دور بریزید و از تخم مرغ‎های جدید استفاده کنید، به جای این که شانس خود را درباره سالم بودن آن‎ها امتحان کنید. چرا؟ زیرا تغییر دما می‌تواند رشد باکتری‌ها را تسهیل کند و تخم مرغ‌ها به طور ویژه مستعد آلودگی با یک باکتری بدنام به نام سالمونلا شوند.
نشانه‌های سالمونلا به هیچ عنوان خوشایند نیستند و از 12 ساعت تا 72 ساعت پس از عفونت پدیدار می‌شوند. از جمله علائم آن اسهال، تب، گرفتگی عضلات شکم و استفراغ است. در برخی افراد اسهال ممکن است چنان شدید باشد که کار به بستری شدن در بیمارستان بکشد. بنابر برآورد سازمان غذا و داروی آمریکا، هر ساله حدود 79 هزار مورد بیماری و 30 مورد مرگ به واسطه تخم‌مرغ‌های آلوده به سالمونلا وجود دارند. در نتیجه، اگر تخم‌مرغ‎هایی که پیش‌تر در یخچال بوده‎اند به مدت یک شب روی پیشخوان آشپزخانه باقی مانده‎ باشند، ارزش استفاده و به خطر انداختن سلامت را ندارند.
خوشبختانه رسیدگی و پخت تخم مرغ به روش درست بسیار آسان است. اطمینان حاصل کنید تخم مرغ‌ها در دمای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4/4 درجه سانتیگراد) در یخچال نگهداری ‎شوند، هر گونه تخم مرغ دارای ترک را دور بریزید و دست‎ها و ظروفی که با تخم مرغ‌های خام در تماس بوده‌اند را خوب بشویید.