kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۸۷۶
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع):

دولت یازدهم ادامه پیدا کند شیرازه اقتصاد کشور ازهم خواهد پاشید

استاد اقتصاد دانشگاه امام حسین(ع) گفت: ما الان در موقعیتی نیستیم که بخواهیم یک اشتباه را دوباره بیازماییم چرا که با ادامه کار این دولت، شیرازه اقتصاد کشور از هم خواهد پاشید.


علی اکبر حافظیه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر ضمن انتقاد از آمار ارائه شده در مناظره اقتصادی اظهار کرد: در این مناظرات صحبت‌هایی شد که اگر با دیدگاه شفاف اقتصادی به آنها بپردازیم می‌بینیم به هیچ عنوان صحت ندارد. درباره قاچاق اگر ما فروشگاه‌های بزرگ و واحدهای فروش را نگاه کنیم به وضوح کالاهای خارجی می‌بینیم و کاملا مشخص است بسیاری از این کالاها اعم از پوشاک و موبایل و سایر کالاهای مصرفی هیچ سندی برای واردات قانونی ندارد.
وی افزود: یکی از مسیرهایی که قاچاق از آنجا وارد می‌شود مرزهای کشور است که هیچ مدلی برای محاسبه آن وجود ندارد و دولت هم نمی‌خواهد این مرزها را کنترل و رصد کند و خیلی راحت آنها را بدون کار کارشناسی اعلام می‌کند. محل بعدی قاچاق مناطق آزاد است که کاملا مشخص شده دولت هیچ اراده‌ای برای کنترل و مقابله با واردات غیر قانونی در این مناطق ندارد.
این اقتصاددان ادامه داد: بر این اساس دولت مانورهای فراوانی روی کشفیات قاچاق می‌دهد. اما من با صراحت می‌گویم مبادی ورود غیر قانونی کالا به شدت گسترده است و هیچ منبعی برای گزارش‌گیری حجم قاچاق از این مرزها وجود ندارد، اما دولت مدام اعلام می‌کند قاچاق کاهش پیدا کرده.
حافظیه افزود: دولت برای اینکه آمار را خوشایند جلوه دهد کالاهای واسطه‌ای را با کالای سرمایه‌ای جمع می‌زند و بعد در کنار آمار کالای مصرفی اعلام می‌کند که کالاهای واسطه‌ای بیشتر شده است. عدم شفافیت و عدم اراده در دولت برای کشف قاچاق، آمار واردات و حجم قاچاق را با تشکیک مواجه کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با اشاره به ادعای دولت مبنی بر افزایش رشد اقتصادی گفت: این که صرفا یک عدد اعلام شود برای رشد قطعا مربوط به رشد کمی است و رشد اقتصادی کیفی رخ نداده. خام فروشی نفت، افزایش نقدینگی، استقراض از بانک‌ها، ‌برداشت از صندوق توسعه ملی، ‌خلق پول از عوامل مهمی هستند که در بالا بردن سطح رشد کمی اقتصادی موثر هستند. ادامه دولت یازدهم؛ خطر قطعی برای اقتصاد کشور
حافظیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر پیش‌بینی وضعیت اقتصاد کشور در صورت ادامه فعالیت دولت یازدهم گفت: ما الان در موقعیتی نیستیم که بخواهیم یک اشتباه را دوباره بیازماییم. این دولت هیچ اراده‌ای برای انجام کار اساسی ندارد، بلکه فقط در حال پوشش دادن معایب و مشکلات است. من در مورد ادامه فعالیت این دولت احساس می‌کنم اگر بخواهد در مباحث اقتصادی اینگونه پیش برویم کشور دچار مشکل اساسی خواهد شد. سؤال این است که اگر قرار باشد این دولت ادامه پیدا کند آیا رکود همچنان ادامه خواهد داشت؟ آیا نگاه دولت یازدهم برای تامین مالی تنها به خارج از مرزهاست؟
وی اضافه کرد: اگر این شیوه عمل درافزایش مخارج دولت، استقراض از بانک‌ها، افزایش نقدینگی، افزایش بدهی دولت به بانک‌ها، افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی و سایر مشکلات نهادین در اقتصاد ادامه پیدا کند شیرازه اقتصاد کشور از هم خواهد پاشید.
استاد دانشگاه امام حسین(ع) افزود: هر سال شرکت‌های دولتی نزدیک به ۶۰ درصد از بودجه دولتی را دریافت می‌کنند. این پولها کجا می‌رود که شرکت‌های دولتی هر سال زیانده هستند؟ در اصل این شرکت‌های دولتی حیاط خلوتی هستند که دولت فوق‌العاده از آنها استفاده می‌کند و خطر جدی برای بودجه دولت به حساب می‌آیند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وجود فساد در شبکه بانکی کشور گفت: دولت فعلی اراده‌ای برای شفاف سازی در بانک‌ها ندارد و به دنبال منشا فساد بانکی نمی‌باشد و همین موضوع باعث می‌شود خسارات فراوانی به اقتصاد کشور وارد شود.