گزارش خبری کیهان
انتشار لیست شورای شهر اصولگرایان و اصلاحطلبان /اعتراض اصلاحطلبان به لیست پدرخواندهها
اعضای لیست خدمت برای انتخابات شورای شهر تهران معرفی شد اما لیستی که از جانب اصلاحطلبان ارائه شده مورد اعتراض بسیاری از اعضای این حزب قرار گرفته است و آنها از سایه سنگین پدرخواندهها بر آن شکایت میکنند.
سرویس سیاسی-
ماجرای انتخابات شورای شهر اگرچه این روزها تحت الشعاع انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است اما همچنان مهم است و از سوی کارشناسان و اصحاب رسانه و مردم پیگیری میشود.
شورای شهر خصوصا برای تهران از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چرا که تهران به عنوان یک کلان شهر و پایتخت جمهوری اسلامی ایران مطرح است و اداره آن نیاز به کارآمدی و تجربه دارد.
اسامی لیست خدمت
اعلام شد
تایید صلاحیت نامزدهای شورایشهر تهران که با حاشیههای زیادی همراه بود به پایان رسید و لیست قطعی تایید صلاحیت شدگان در روزهای گذشته اعلام شد.
روال تایید صلاحیت در شوراهای شهر برخلاف دیگر انتخابات زیر نظر شورای نگهبان نیست و وزارت کشور مسئولیت آن را به عهده دارد. روند تایید یا رد صلاحیت در این دوره باعث شد تا بسیاری از افراد صاحب نظر و نمایندگان نسبت به آن اعتراض کنند. به عقیده آنها تایید صلاحیت افرادی با پروندههای مفتوح قضایی از یک طرف و رد صلاحیت افرادی با سابقه و تجربه از دیگر سو نشان دهنده اعمال سلیقه جناحی در تایید صلاحیت شوراها بود.
پس از همه این موارد کار به روز ارائه لیست رسید. اصولگرایان با دقت و حوصله فراوان چنانکه پیش از این چمران گفته بود از میان همه اسامی مورد نظرشان به 72نفر رسیدند و سپس با در نظر گرفتن تجربه، سوابق اجرایی و آشنایی نسبت به مشکلات شهری لیست نهایی خود را اعلام کردند. اسامی اعضای لیست خدمت برای انتخابات شورای شهر تهران بهشرح ذیل است:
مهدی چمران، پرویز سروری، سیدجلال ملکی، محسن پیرهادی، حبیب کاشانی، علیرضا دبیر، مرتضی طلایی، غلامرضا قاسمیان، سیدعلی ریاض، اقبال شاکری، مجتبی شاکری، رضا تقیپور، بابک نگاهداری، عبدالمقیم ناصحی، الهه راستگو زهرهسادات لاجوردی، ابوالفضل قناعتی، مهدی اقراریان، هادی ذاکری، حمزه شکیب، سوده نجفی. البته پیش از این سیدجلال ملکی سخنگوی آتش نشانی تهران به عنوان سخنگوی لیست خدمت انتخاب شده بود.
هرج و مرج در میان اصلاحطلبان
ساعتهای پایانی 19 اردیبهشت لیست نهایی اصلاحطلبان برای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران اعلام شد.
در این فهرست محمد جواد حقشناس،محمد سالاری، معروف صمدی، سید محمد میرلوحی، افشین حبیبزاده، زهرا نژادبهرام، علی اعطا، محسن هاشمی، محمد علیخانی، صدراعظم نوری، آرش میلانی، ابراهیم امینی، الهام فخاری، خلیلآبادی، شهربانو امانی، احمد مسجدجامعی، بهاره آروین، ناهید خداکرمی، مجید فراهانی، حسن رسولی و حجت نظری قرار دارد.
آنچنان که فارس گزارش داده است؛ بعد از انتشار این لیست بسیاری از اصلاحطلبان برآشفته و میخواهند لیست مرعشی و دوستان را تحریم کنند. در لیست فعلی از اعضای اصلاحطلب چهارمین دوره شورای شهر فقط دو نفر قرار دارند .
البته برخی اصلاحطلبان معتقد هستند لیست فعلی بر اساس حرفشنوی از بالادستیها بسته شده و هر کس که ذرهای از خط خارج شده را در لیست قرار ندادهاند. براساس این گزارش، برای جمعبندی و نهایی شدن لیست فعلی اصلاحطلبان از قبل شاخصهایی در نظر گرفته شده بود که به گفته برخی از اعضا این شاخصها الکی بوده و فقط میگویند شاخص.
یکی از اصلاحطلبان گفت: اگر قرار بود بر اساس شاخص لیست بسته شود افرادی که در حال حاضر در لیست هستند شاخصهای لازم را ندارند.
برخی اصلاحطلبان میگویند بعد از اعلام لیست به اسامی که در لیست گنجانده شده اعتراض کردیم و پاسخ دریافتی این بود که جلسه رایگیری گذاشتهایم و بعد لیست بسته شده این در حالی است که در حال مهندسی کردن انتخابات هستند.
محسن هاشمی میثاقنامه اصلاحطلبان را امضا نکرد
پس از انتشار لیست 21 نفره شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان برای پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران اختلافات عمیق و معناداری در جبهه اصلاحات به وجود آمده و برخی از نامزدها اعلام کردند که قائل به این لیست نخواهند بود و به صورت فردی فعالیت انتخاباتی خواهند کرد.
یک عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره امضای میثاقنامه توسط 21 نامزد حاضر در لیست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان برای شورای شهر تهران، گفت: محسن هاشمی،میثاقنامه اصلاحطلبان را امضا نکرده است.
ژاله فرامرزیان دبیر اجرایی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان چندی پیش گفته بود که همه 21 نامزد حاضر در لیست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان باید میثاقنامه را امضا کنند. در یکی از بندهای این میثاقنامه آمده است که نامزدهای حاضر در لیست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان پس از رأیآوری حق کاندیداتوری برای شهرداری تهران را ندارند.
لیست دوم اصلاحطلبان
در راه است
آرش حبیبی دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به ارائه لیست انتخاباتی از سوی شورای سیاستگزاری اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر تصریح کرد: از اول نظر شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب این بود که باید احزاب تقویت شود و این حرکت و انشقاقی که اکنون در جریان اصلاحطلبی با ارائه این لیست به وجود آمده، حاصل عبور از احزاب است.
دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب ادامه داد: حزبی که عقبه چندین هزار نفره و تشکیلات دارد و چندین سال فعالیت کرده است، در این شورای هماهنگی معادل یک رأی است.
حبیبی با بیان اینکه اگر ما قائل به این بودیم که شورای سیاستگذاری بعد از انتخابات مجلس کارش تمام است، به همین دلیل بود که نقش احزاب پررنگتر شود، خاطرنشان کرد: الان لیستی که دادهاند حاصل همان بوده که من احساس میکنم لغزندهتر از لیستهای قبلی است و این به شورای شهر آسیب میزند.
افرادی بیتجربه و بیسابقه در لیست اصلاحطلبان
دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب با بیان اینکه برخی افرادی که در همین لیست شورای شهر شورای سیاستگذاری است، اگر یک جستوجوی ساده در گوگل کنید، هیچ اطلاعاتی از آنها موجود نیست، تصریح کرد: آیا سزاوار است که شهر تهران که پایتخت کشور با 15 میلیون جمعیت است به افرادی سپرده شود که هیچ تخصص و خروجیای از خود نشان ندادهاند؟
حبیبی ادامه داد: از طرفی دیگر، در شورای شهر تصمیمات بزرگی باید گرفته شود و بودجههای میلیاردی به طور سالیانه در آن مورد تصویب قرار گیرد؛ وقتی کسی که تعداد صفرهای میلیارد را نمیداند چطور میخواهد برای شهر به این بزرگی تصمیمگیری کند؟
دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب ادامه داد: نتیجه ارائه چنین لیستی این میشود که جریان اصلاحطلبی تکثر داشته باشد و من میگویم الزامی نداریم که با یک لیست وارد انتخابات شویم و نباید به لیست تکیه کرد.
کاش شورای نگهبان حضور داشت
حبیبی افزود: کاش شورای نگهبان در این مسئله حضور داشت تا آن را کنترل کند، چون شورای نگهبان فضای انتخاب را بیشتر از پدرخواندههایی قرار میدهد که در جریان شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هستند.
وی افزود: آیا شما حاضر هستید فرمان ماشینتان را به کسی دهید که هیچ تجربهای ندارد؟ درست است که جوانگرایی خوب است، ولی وقتی صحبت از فضای تصمیمگیری و تصمیمسازی است، باید فرمان اداره شهر را به افرادی داد که تجربه و تخصص این کار را دارند. دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب تأکید کرد: احساس من این است که برخی از انتخابها، کسانی بودند که دستورپذیرتر باشند و نخواستند که اظهارنظری بشود.