بیانیه همه نمایندگان مجلس: محاکمه عیسی قاسم قربانی کردن فریاد آزادی یک ملت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیهای حمایت خود را از آیتالله شیخعیسی احمد قاسم رهبر شیعیان بحرین اعلام کردند.
به گزارش فارس، احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی صبح دیروز بیانیهای که با امضای همه نمایندگان در حمایت از رهبر شیعیان بحرین آیتالله عیسی قاسم بود را قرائت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: آیتالله شیخ عیسی احمد قاسم رهبر شیعیان بحرین در آستانه محاکمهای ناعادلانه قرار گرفته است، بدون شک محاکمه این عالم وارسته محاکمه یک شخص نیست، بلکه محاکمه و قربانی کردن فریاد آزادی یک ملت است.
این بیانیه میافزاید: ملت بزرگ بحرین به رهبری آیتالله شیخ عیسی احمد قاسم سالها برای آزادیهای مشروع خویش مقاومت نموده است، لکن محاکمه رهبری که برآمده از متن جامعه خویش است، نشانهای از درماندگی رژیم حاکم بر بحرین و امیدبخش برای آیندهای پیروز برای ملت بحرین است.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام همبستگی با مردم بحرین محاکمه عیسی احمد قاسم را که با مداخله آشکار رژیم آلسعود که در انبوه هیاهوی رسانهای استکبار جهانی صورت میپذیرد، محکوم مینماید و به رژیم آل خلیفه و آل سعود نسبت به عواقب این اقدام خطرناک که یقیناً موجب جریحهدار شدن احساسات مسلمین جهان خواهد شد، هشدار میدهد.
در پایان این بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند: از همه مسلمین و آزادیخواهان عالم برای حمایت از رهبر ضداستبداد بحرین دعوت به عمل میآورد.
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در مورد دانش آشتیانی
داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز گزارش عضویت فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش در هیئت مدیره دو شرکت خصوصی «آمیتیس و طراوت کودکی» و «مهندسین مشاور طرحنگار» قرائت شد.
در این گزارش آمده است: بعد از اخذ استعلام از اداره کل ثبت شرکتها و موسسات تجاری فورا جلسهای با حضور محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه و آقای دکتر احمدی دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش و هیئتهای کارشناسهای همراه آنان و برخی از اعضای این کمیسیون در تاریخ 19 اردیبهشت منعقد شد.
در ادامه تاکید شده است: ابتدا اظهارات جناب آقای اژهای بر [اساس] آنچه که در مصاحبه رسانهای 17 اردیبهشت شده بود استماع گردید ایشان با اشاره به صراحت اصل ۱۴۱ قانون اساسی و ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل، معتقد بودند که صرف عضویت در هیئت مدیره شرکت خصوصی برای کارکنان دولت و وزرا ممنوع است و با توجه به آخرین تغییرات رسمی شرکت مذکور که در جوابیه اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری در پاسخ به استعلام سازمان بازرسی کل کشور منعکس شده این طور آورده شده که آقای فخرالدین دانش آشتیانی تاکنون در شرکت مذکور به عنوان عضو و رئیس هیئت مدیره شناخته میشود. داشتن یا نداشتن فعالیت اقتصادی در شرکت تاثیری در بحث حقوقی و ممنوعیت یاد شده ندارد.
در این گزارش آمده است: ایشان اضافه کردند که «در تاریخ 25 اسفند 95 صورتجلسه هیئت مدیره شرکت «آمیتیس و طراوت کودکی» توسط آقای احمدی دانش آشتیانی امضا شده است تا موضوع تغییر نشانی شرکت در دفاتر ثبت شرکتها درج شود و همین اقدام در بحث تقلیل سرمایه شرکت در تاریخ 10 اسفند 95 و ابلاغ مصوب مورخ 10 دی 95 مجمع عمومی فوقالعاده شرکت مزبور اتفاق افتاده است.»
این گزارش به نقل از حجتالاسلام محسنی اژهای میافزاید: «آقای دانش آشتیانی در شرکت دیگری نیز با عنوان «مهندسین مشاور طرحنگار»، عضویت در هیئت مدیره دارند.»
گزارش در ادامه به اظهارات وزیر آموزش و پرورش پرداخته و آورده است: آقای دانش آشتیانی در پاسخ به اظهارات آقای محسنی اژهای توضیح دادند که اینجانب پس از اخذ رأی اعتماد، از مجلس شورای اسلامی یعنی 12 آبان 1395 استعفای خود را از هر دو شرکت ارائه دادم که مورد موافقت قرار گرفت و مستنداً با پست سفارشی، مدارک مربوطه را به اداره کل ثبت شرکتها ارسال کردم. تصویر قبوض پستی در پرونده کمیسیون ضبط شده است.»
بر اساس این گزارش و به گفته دانش آشتیانی «همچنین به موجب سند رسمی صلح منقول، حتی تمام سهمالشرکه متعلق به ارزش پنج میلیون ریال را به غیر واگذار کردم تا جلوی هرگونه شائبهای را هم از جهت عضویت در هیئت مدیره و هم از جهت داشتن سهام مربوطه برطرف کنم.»
این گزارش میافزاید «ایشان در پایان عدم درج تغییرات مزبور در اداره ثبت شرکتها را ناشی از طی مراحل اداری در اداره مزبور دانستند که چون تغییرات قبلی بابت افزایش سرمایه هنوز نهایی نشده بوده، مراتب درج استعفا نیز انجام نشده است. آقای دانشآشتیانی تأکید کردند بعد از قبول وزارت، اساساً در تصمیمات هیئت مدیره دخالت و امضایی نداشته و فاقد هر گونه فعالیت اقتصادی بوده است.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نهایتاً پس از بررسیهای به عمل آمده، به نظر میرسد آقای احمدی دانش آشتیانی با توجه به مدارک ارائه شده و مخصوصاً سند رسمی مذکور در انتقال سهام و به منظور رفع هر گونه شائبه و پس از اخذ رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی، اقداماتی برای خروج از شرکت انجام داده؛ لکن به لحاظ شکلی و طی مراحل اداری و درج در روزنامه رسمی به هر علتی توفیق حاصل نشده است.
پس از قرائت این گزارش، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، خطاب به محمدی گفت: برای شما ثابت شده که ایشان استعفا داده است.
در این هنگام تعدادی از نمایندگان از جمله سیدحسین نقوی و قاضیپور نمایندگان ورامین و ارومیه با صدای بلند به این گزارش اعتراض کرده و درخواست ارائه تذکر کردند اما ریاست جلسه موافقت نکرد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان لایحه موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین ایران و کره جنوبی را در صحن علنی پارلمان به تصویب رساندند.
مجلسیها همچنین با لایحه موافقتنامه انتقال محکومین بین ایران و جمهوری قزاقستان در صحن علنی موافقت کردند.
استفاده از کارت هوشمند سوخت در جایگاههای عرضه بنزین و گازوئیل نیز با تصویب نمایندگان الزامی شد.
خبر دیگر این که مجلسیها با طرح تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت مخالفت کردند.
نمایندگان از سوی دیگر کلیات طرح اصلاح ماده یک قانون «توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت» را تصویب کردند.
نمایندگان همچنین «عبدالرضا مصری» را به عنوان ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب کردند.
خبر دیگر اینکه سوال ملی علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس از صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت عدم اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه در صحن علنی پارلمان اعلام وصول شد.
نطقهای میان دستور نمایندگان
نماینده قم در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: نیاییم با موهوماتی امنیت ملی و وحدتی که امام با تقریب مذاهب و ابداع هفته وحدت تا به این حد روی آن سرمایهگذاری کرده و مقام معظم رهبری این مسیر را تحکیم بخشیده است، خراب کنیم و برای جلب توجه و جذب چند رأی، این را مخدوش کنیم.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: چه کسی اعتراض کرد که چرا فرماندار زن اهل سنت انتصاب کردید؟ چرا با ساختن موهومات به امنیت ملی کشور و وحدت امت که همه نظام سلطه همین حرکت را برای تخریب آن انجام میدهد، القا کنیم.
وی افزود: اعدامهایی که حکم اسلامی در مورد آنها جاری شده و آقای رئیسجمهور در سفر به همدان آنها را زیر سوال میبرد، باید ایشان بداند که حافظه مردم فراموش نکرده همین آقای روحانی فریاد میزد اینها را بیاورید در ملاءعام و نمازجمعهها اعدام کنید و امروز آقای روحانی! شما به چه منظور چنین مسائلی را مطرح میکنید؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: هر کس کودن سیاسی هم باشد میداند توان دفاعی و نظامی، پشتوانه دیپلماسی و مذاکره است. چرا در زمانی که مانور ارتش ما در حین مذاکرات در خلیج فارس در حال برگزاری است، جناب آقای رئیسجمهور با تریبون ملی میگویید بعضیها فکر میکنند اگر برد موشکها بیشتر باشد، امنیتآفرین است. آقای رئیسجمهور! چرا وزیرخارجه شما میگوید آمریکا میتواند با دو بمب همه ما را از بین ببرد؟
ذوالنوری خاطرنشان کرد: آقای رئیسجمهور! نمایش شهرهای زیرزمینی موشکی برای از بین بردن برجام نبود، بلکه برای محو آثار بد و این گراهایی که به دشمن داده شد، شهرهای زیرزمینی موشکی به نمایش گذاشته شد.
وی افزود: آقای رئیسجمهور! در دفاع از ماهواره و جلب افکار بعضیها، شما اینجور سخنرانی میکنید، حافظه مردم و مذاکرات مجلس فراموش نکرده که در مجلس چهارم و در دوره نایب رئیسی شما در این مجلس قانون ماهواره به تصویب رسید، فکر کردهاید مردم هم مثل وعده 100 روزه که وعدهدهنده آن را فراموش کرده، آنها هم به این بایگانیها مراجعه نمیکنند؟
وی افزود: آقای رئیسجمهور! چرا باید زن برادر شما در منزل یک رمال دستگیر شود و وقتی از حساب این رمال سوال میشود که 10 میلیارد تومان در حساب شما چه میکند، میگوید از همسر فلان کس به من داده شده است٬ دست به این پول نزنید و وقتی دستگیر میشود، استاندار و دبیر شورای امنیت ملی اجازه نمیدهند روال قانونی طی شود. باید کسی که در کنار یک رمالی که وصل به سرویسهای جاسوسی بیگانه است، دستگیر شود. نماینده مردم قم در پایان گفت: حقوق شهروندی شکم مردم است که امروز گرسنه است، نه آدرسهای عوضی.
قدردانی نمایندگان از سربازان گمنام امام زمان(عج)
185 نفر از نمایندگان مجلس در بیانیهای به مناسبت نیمه شعبان از اقدامات سربازان گمنام امامزمان (عج) در ایجاد امنیت و آرامش در کشور قدردانی و تشکر کردند.
161 نفر از نمایندگان نیز در بیانیهای از برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که از 30 فروردین الی 6 اردیبهشت ماه سال جاری در مصلای امامخمینی برگزار شد، تقدیر و تشکر کردند.