kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۴۸۳
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۴
نماینده حماس در ایران تاکید کرد

تمام فلسطین مال فلسطینی‌هاست، از بحر تا نهر با مقاومت مسلحانه کشورمان را پس می‌گیریم

نماینده جنبش حماس در ایران تاکید کرد، مقاومت مسلحانه ابزار حماس برای آزادی فلسطین است.


«خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، بر خط مشی مسلحانه جنبش حماس برای مقابله با دشمن صهیونیستی تاکید کرده و گفته، «ما به عنوان ملت فلسطین براساس قوانین بین‌المللی تحت اشغال هستیم و حق داریم که مقاومت کنیم، خصوصاً مقاومت مسلحانه که به آن معتقدیم. این همان ابزار واقعی و عملی برای آزادسازی فلسطین است و نه چیز دیگر.»
وی افزود: «ما دشمن صهیونیستی را دشمنی اشغالگر می‌دانیم. این دشمن اشغالگر نظیر هیچ یک از استعمارگران کلاسیک نظیر استعمارگری انگلیس نیست که آمد و ثروت‌های سرزمین فلسطین و ملت آن را چپاول کرد و سپس به میهن خودش بازگشت. این دشمن، دشمنی از نوع جدید است. این استعمارگری و اشغالگری از نوعی جدید است. آمده است تا تاریخ جدیدی سرهم کرده و دروغ‌پردازی کند و بگوید که این سرزمین، سرزمین شما نیست. می‌خواهد یک سرزمین و یک ملت را از روی زمین برچیند تا خود را جایگزین آن کند. لذا راه‌حل مسئله هم این است که باید این تجاوزگری و این تفکر اشغالگری و جنایتکارانه با مقاومت مسلحانه برچیده شود.»
«قدومی» در‌باره سند سیاسی جدید حماس اظهار داشت: «حماسی که امروز سند را تدوین کرده است، همان جنبش حماس 30 سال پیش نیست این جنبش همچنان مبارزه می‌کند و در همه عرصه‌ها اعم از عرصه اجتماعی و سپس عرصه سیاسی وارد شده است. این جنبش وارد فرایند انتخابات شد و اعتماد ملت فلسطین را در این انتخابات کسب کرد. این جنبش از طریق مقاومت و برنامه نظامی و مبارزاتی خود، اعتماد ملت فلسطین را کسب کرد و وارد جنگ‌هایی شد که رژیم صهیونیستی را آزار داد. حماس امروز یک جریان گسترده و بسیار عمیق در جهان عرب و اسلام و در سرزمین فلسطین است. اینها دستاورد روابط حماس با جامعه بین‌المللی است.»
سند جدید حماس
وی در‌باره تناقض موجود در سند در‌باره مرزهای سال 1967 و اینکه حماس با این سند موضوع دو دولت را پذیرفته و اشغالگری اسرائیل در مرزهای سال 1947 را پذیرفته است، نیز گفت: «فلسطین در نزد ما همان‌طور که این سند معرفی می‌کند، از دریای مدیترانه تا رود اردن است و نه فلسطین تکه‌تکه. نه فقط کرانه باختری بلکه اراضی اشغالی سال 48 و کل فلسطین. ما از ساختار 67 بدون به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و بدون موجودیت «اسرائیل» در سرزمین فلسطین سخن می‌گوییم. ما از بازگشت آوارگان به سرزمین فلسطین جدید سخن نمی‌گوییم. ما معتقدیم که پناهندگان باید به خانه‌هایشان بازگردند. ما معتقدیم که قدس باید پایتخت کشور فلسطینی باشد و این کشور از حاکمیت کامل بدون دخالت برخوردار بوده و در تمام خاک فلسطین تشکیل شود.»
قدومی همچنین تصریح کرد: «این برگه معرفی‌کننده ماهیت جدی، انعطاف‌پذیر و تاکید‌کننده جنبش بر مبانی ملت فلسطین و حقوق آنها است. ملت ما همچنان به جامعه بین‌المللی چشم دوخته که با کمال تاسف بر جانبداری خود از ظالم و تجاوزگر یعنی رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. با این وجود حماس تاکید می‌کند که اگر می‌خواهند ساختار یا شیوه‌ای برای برخورد منصفانه و عادلانه با ملت فلسطین داشته باشند، ما آماده تفاهم و تعامل در چارچوب شاخص‌هایی هستیم این شاخص‌ها پایبندی به اصول و مبانی و عدم دست برداشتن از حقوق مشروع ملت فلسطین است. باید به حماس اعتماد کنید. به این جنبش که چنین سابقه 30 ساله مبارزاتی دارد، نباید شک و تردید تا این حد باشد که فکر کنید این جنبش ممکن است منحرف شود مهم‌ترین چیز این است که برپایی «اسرائیل» از اساس باطل است. آیا بیشتر از این می‌خواهید؟ این بدان معنا است که برچیدن این رژیم باطل، همان هدف است.»
نماینده حماس در ایران در‌باره ارتباط انتشار این سند و اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر انتقال سفارتخانه آمریکا از تل آویو به شهر اشغالی قدس نیز گفت: «این ارتباط دقیق نیست زیرا ترامپ بیش از 100 روز پیش در جریان مبارزه انتخاباتی خود، موضوع انتقال سفارت آمریکا را اعلام کرد. لحن او بعد از تصدی ریاست جمهوری به طور کامل عوض شد و فهمید که نمی‌تواند با این مسئله مقدس که خشم و نارضایتی نه فقط فلسطینی‌ها بلکه همه مسلمانان و مسیحیان و آزادگان جهان را برخواهد انگیخت، بازی کند. قدس خط قرمز آزادگان مسلمان و مسیحی به شمار می‌رود، لذا ارتباط زمانی برای این موضوع وجود ندارد، اما به طور قطع، در چارچوب این سند، ماده‌ای اساسی درباره قدس و مسجدالاقصی وجود دارد که از حق ملت فلسطین و حق حاکمیت آنها بر شهر قدس و مسجدالاقصی سخن می‌گوید.»
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا حماس با ارائه این سند از بعضی کشورها مثل جمهوری اسلامی ایران اندکی فاصله گرفته و به سمت بعضی کشورها مثل قطر و عربستان تمایل بیشتری پیدا نکرده است؟ گفت: «کسی که این منشور را مطالعه می‌کند، اصلاً به چنین نتیجه‌ای نمی‌رسد... حماس به هیچ نظامی حمله نمی‌کند. حماس برعکس دوستدار امت عربی و اسلامی، ایران، ترکیه، عربستان، اندونزی، مالزی، پاکستان و مصر است. همه این طیف‌های زیبای امت عربی و اسلامی را دوست دارد و در امور داخلی آنها دخالت نمی‌کند. از طرف مقابل نیز انتظار دارد که در امور داخلی‌اش دخالت نکنند. فکر نمی‌کنم که اصول و مبانی انقلاب اسلامی ایران که بر ایدئولوژی پایبندی به قدس و فلسطین و عدالت در حق ملت فلسطین تاکید کرده است، با پایبندی به اصول و مبانی وارده در این سند در تعارض باشد.»