به بهانه عتاب اخیر رهبر انقلاب درباره اجرای سند 2030
وقتی آیندهسازان ایران پیشکش لیبرالیسم میشوند!
بیستم آذرماه 95، دولت از «سند ملیآموزش 2030» رونمایی کرده بود. این مراسم با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش، شهیندخت مولاوردی معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
سند مذکور که الگوی بومی شده و بازتاب آرمانهای اهداف توسعه غربی میباشد که تحت عنوان «سند جهانی آموزش 2030» به تصویب یونسکو رسیده و توسط برخی از مسئولان عالی آموزش کشور امضا شده است و متأسفانه به دنبال جهتدهی جهانی نظام آموزشی کشورها در تمامی سطوح میباشد.
اما اکنون بعد از بیتوجهی نمایندگان مجلس و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی که منجر به اجرایی شدن این سند ضدفرهنگی شده است مقام معظم رهبری با ابراز گلایه فراوان خود از خطرات این سند پرده برداشتند.
رهبر معظم انقلاب یکشنبه گذشته در دیدار با معلمان که به مناسبت هفته معلم برگزار شد به شدت از سیاستهای در پیش گرفته دولت در خصوص سیاستهای آموزشی و اجرا نشدن سند تحول نظام آموزشی انتقاد کردند.
ایشان با اشاره به امضای سند 2030 فرمودند: «این سند ۲۰۳۰ یونسکو و از این قبیل، چیزهایی نیست که جمهوری اسلامی بتواند زیر اینها شانه قرار بدهد و تسلیم شود. به چه مناسبت یک مجموعه بهاصطلاح بینالمللی که قطعاً تحت نفوذ قدرتهای دنیاست، این حق را داشته باشه که برای ملتهای دنیا با فرهنگهای مختلف، تکلیف مشخص کند؟ اصل کار غلط است. اینکه ما برویم سندی را امضا کنیم و بعد هم بیاییم بیسروصدا آن را اجرا کنیم؛ نخیر! مطلقاً مجاز نیست؛ ما اعلام کردیم.»
ایشان در ادامه با انتقاد از شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند: «بنده از شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گلهمند هستم. آنها باید مراقبت میکردند و نباید میگذاشتند که کار به اینجا بکشد که ما بیاییم و جلوی این کار را بگیریم. اینجا جمهوری اسلامی است.»
در این گزارش به طور اختصار به آسیبهای موجود این طرح که منجر به غلبه لیبرالیسم فرهنگی بر ساختار آموزشی کشور میشود، خواهیم پرداخت.
سازمان ملل ابزاری برای پیشبرد اهداف نظام سلطه جهانی و مبنای یونسکو تفکر لیبرالِ غرب میباشد و با تفکر اسلامی در تضاد است. همچنین با استناد به سند منتشر شده از سوی پنتاگون، یونسکو طبق دکترین امنیت ملی آمریکا، جزو بازوان اجرای سیاستهای آمریکا در سایر کشورها به شمار میرود و دستورالعملهای اصلی خود را از این مرکز دریافت میکند، که تازهترین مورد آن سال۲۰۱۱ توسط اوباما رئیسجمهور آمریکا ابلاغ و در سال 2015 با حضور و سخنرانی میشل اوباما همسر رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس بينالمللي «نوآوري در آموزش» تحت عنوان «سرمايهگذاري براي توسعه» در دوحه پايتخت قطر بهروزرسانی و براساس آن سند 2030 در همان سال - 13 آبان 94 - در مقر يونسکو در پاريس با حضور وزرای آموزش و پرورش کشورهای عضو از جمله ایران تصویب شد. اوباما خرداد 93 در دانشکده نظامی وست پوینت نیویورک تاکید کرده بود «نهادهای بینالمللی از سازمان ملل گرفته تا صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را آمریکا شکل داده و این نهادها تقویتکننده نیرو و توان آمریکا و بخشی از رهبری آمریکا هستند.» نکته جالب اینجاست که سیاستهای دکترین امنیت ملی آمریکا با کمک دستگاهها و بودجههای دولتی در کشور اجرا میشود!
در سند 2030 در ظاهر عبارت خوبی مانند آموزش و توسعه پایدار به کار برده شده، اما آنچه که از نتیجه عملی آن به دست میآید تغییر باورهای مردم و هماهنگ کردن نسل آینده با سیاستهای نظام سلطه سرمایهداری تحت عنوان نظم جهانی است. همانگونه که در دیگر اسناد بینالمللی سخن از صلح جهانی گفته شده اما نتیجه آن اسناد، جنگ و خونریزی و خشونت در اقصی نقاط جهان است.
به اعتقاد کارشناسان انحرافات طرح 2030 که به سلطه فرهنگ غربی میانجامد عبارتند از:
1- تخریب فرهنگ اسلامی در پرتو معیارهای بینالمللی غربی
2- تساوی جنسیتی و حذف موانع جنسیتی
3- آموزشهای جامع جنسی
4- آموزش حقوق بشر غربی
5- تسهیل پایش پدیده حذف اجتماعی در آموزش
6- تضعیف فرهنگی بومی و اسلامی با عنوان «تقویت همکاری و تفاهم بینالمللی فرهنگی»
7- آموزش شهروندی جهانی براساس هنجارهای غربی
8- حذف فرهنگ ایثار و شهادت به بهانه «دور نگه داشتن مدارس از خشونت»
محورهای تغییرات نظام آموزشی برای اجرای این سند عبارت است از: تغییر کتابهای درسی، آموزش معلمان مبتنی بر تفکر غربی و نظارت در جهت حسن اجرای آن. این گذاره بدین معنی است که نهادهای تحت تسلط قدرتهای بزرگ بر تمام مراحل نظام آموزشی کشور سلطه پیدا میکنند. این درحالی است که مفهوم محوری استقلال در انقلاب اسلامی و قانون اساسی کشور اجازه هیچگونه تسلط توسط بیگانگان را نمیدهد.