یک عضو کمیسیون صنایع مجلس:
وقتی یک معدنچی 10 هزار تومان برای دارو ندارد/وارداتچی 200 میلیونی مظلوم معرفی میشود!
یک عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به معدنچیای که خطاب به روحانی گفته بود 10 هزار تومان برای داروی بچهاش ندارد، گفت: در این جامعه فردی با واردات 200 میلیون تومانی بهعنوان بیکار و مظلوم معرفی میشود!
پس از رسانهای شدن واردات پوشاک توسط دختر وزیر دولت روحانی و حادثه معدن یورت که بر اثر آن چندین تن از معدنچیان جان خود را از دست دادند، عمق اختلاف میان خانواده یک کارگر و خانواده یک وزیر روشنتر شد؛ وقتی که یک کارگر معدن آزادشهر در اعتراض به روحانی گفت: «20 میلیون از این شرکت طلب دارم اما 10 هزار تومان ندارم که فرزندم را دکتر ببرم، شما با ماهی یکمیلیون تومان میتوانید زندگی کنید؟» نا خودآگاه ذهن انسان به سمت واردات 200 میلیونی پوشاک توسط دختر وزیر آموزش و پرورش رفت...
در همین رابطه یک عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با تسنیم در خصوص واردات پوشاک اروپایی توسط خانواده وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در جامعهای که جوان آن نمیتواند شغلی داشته باشد و ازدواج کند و یا معدنچیای که برای اندک درآمدی مجبور است چنین سختی بکشد و کنار آن با اتفاقات ناگوار دست و پنجه نرم میکند و 10 هزار تومان برای داروی بچهاش ندارد، فردی با واردات 200 میلیون تومانی بهعنوان بیکار و مظلوم معرفی میشود و این وضعیت برای جامعه اسلامی مطلوب نیست.
سید جواد حسینیکیا با بیان اینکه واردات اینچنینی منجر به تعطیلی کارخانجات داخلی میشود، تصریح کرد: واردات این محصولات و دریافت مجوز استفاده از رانت است، در حالی است که کشور ما در صنعت نساجی و ریسندگی حرف اول را در منطقه میزند.
وی تأکید کرد: واردات محصولاتی که در داخل مشابه آن وجود دارد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نبوده بلکه بهعکس این جریان نیز حرکت میشود بهنوعی که حتی ضربه زدن به کشور محسوب میشود.
مهاجرت خیاطان ماهر به ترکیه و چین!
در همین راستا رئیسمجمع نمایندگان کارگران استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل حجم واردات و بیکاری خیاطان ماهر تعداد زیادی از این صنف به کشورهای ترکیه و چین مهاجرت میکنند تا بیکار نباشد، اظهار داشت: با واردات، رقم بیکاری افزایش مییابد. زمانی که خیاطی توانایی مهاجرت ندارد، در کشور بیکار میماند.
محمدرضا تاجیک با بیان اینکه دولتهای دیگر از تولیدکنندگان خود حمایت میکنند گفت: دولتهای کشورهای دیگر در حمایت از کارگرانشان یارانه صادرات پرداخت میکنند.
وی با اشاره به واردات بیرویه و قاچاق کالا گفت: در حال حاضر شرایط در کشور به گونهای شده است که فروش نفت در کشور دو برابر شده و بخش عمده منابع حال از فروش نفت به کالاهای وارداتی اختصاص مییابد.
رئیسمجمع نمایندگان کارگران استان تهران با بیان اینکه از دولتمردان انتظار حمایت از تولید ملی را داشتیم گفت: اینکه وزیرکابینه خود خلاف تولید حرکت میکند، باعث تعجب است. انتظاری که از وزرای دولت است از مردم عادی نیست. خطای وزیر در بحث واردات خطای ملی بود. برخورد باید قاطعانه باشد. اعلام کردند که واردات از مبادی رسمی بوده است، حتی اگر چنین باشد باز هم جای تعجب دارد. دولت به عنوان کسی که خود باید متولی حمایت از تولید باشد، جزو بزرگترین وارداتچی باشد نظم بازار تولید بهم میخورد.
قاچاق، نفس صنایع داخلی را به شماره انداخته
همچنین، مشاور وزیر صنعت نیز قاچاق را آفت جدی صنعت پوشاک و نساجی کشور برشمرده و اظهار
داشت: این پدیده نفس صنایع داخلی را به شماره انداخته است.
گلناز نصرالهی با اشاره به این جمله که صنعت پوشاک ضمن ارزش افزوده بالا و ایجاد اشتغال پایدار از قدرت ارزآوری مثال زدنی برخوردار است بر ضرورت حمایت و تقویت این صنعت در کشور تاکیدکرد.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران نیز برضرورت حمایت از تولید داخلی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر 60 تا 70 درصد نیاز پوشاک کشور به وسیله تولیدکنندگان داخلی تامین و بقیه نیاز مملکت در حوزه پوشاک باید از طریق واردات تامین شود.
محمدمهدی رئیسزاده با تاکید بر اینکه واردات پوشاک باید هدفمند و قانونی باشد، افزود: واردات بیرویه و قاچاق ضربات جبران ناپذیری بر پیکره این صنعت وارد میسازد.