ضوابط مربوط به برچسب فرآوردههای غذایی اعلام شد
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، ضوابط مربوط به تصاویر و عبارات درج شده در فرآوردههای غذایی را اعلام کرد.
منوچهر دادگر نژاد به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: تمام تصاویر و عبارات درج شده روی برچسب فرآوردههای غذایی از جمله اطلاعات مربوط به فرآورده و تولیدکننده باید مطابق پروانه بهداشتی ساخت و ضوابط سازمان غذا و دارو باشد و این مندرجات حساب و کتاب دارد.
دادگر نژاد خاطرنشان کرد: هرگونه تصویر روی برچسب باید متناسب و مرتبط با نوع فرآورده باشد؛ تصویر، علاوه بر شاخصهای گمراهکننده و غیرواقعی نبودن، نباید موجب پنهان کردن اجزای برچسب باشد.وی افزود: به طورمثال در نوشیدنیهای میوهای با استفاده از ترکیبات طعمدهنده مصنوعی نباید از عکس میوه به تنهایی روی برچسب استفاده شود. همچنین در فرآوردههایی مانند ویفرها، آب نباتها، تافیها و آدامسها که درج عکس میوه، روشی برای آگاهی دادن به مصرفکننده درخصوص طعم مورد نظر است میتوان از عکس میوه همراه با نام اسانس به کار رفته استفاده کرد.این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو درباره روغنهای مایع مخلوط نیز اظهار داشت: هرگز نباید تصاویر و عبارت مربوط به یک روغن آورده شود؛ حتی در مورد آبهای معدنی اگر سرچشمه آبهای معدنی در دشت باشد؛ نمایش تصویر کوه و قله روی برچسب ممنوع است.
وی درباره استفاده از صفات عالی از قبیل «بهترین» در محصولات غذایی گفت: کلمات تاکیدی غیرمعمول از قبیل حسی، عالی و مقایسهای از جمله « بهتر و ایده آل» - که موجب گمراهی مصرفکننده میشود - نیز در بسته بندیها مجاز نیست.دادگر نژاد افزود: تمام فرآیند فرآورده باید مطابق با پروانه بهداشتی ساخت صادرشده از سوی سازمان غذا و دارو باشد و هرگونه دخل و تصرفی در آن باید به تائید سازمان غذا و دارو یا معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برسد.