kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۱۳۷
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۳

مجازات 200 مدیر نجومی دولت تدبیر همچنان بلاتکلیف!(خبر ویژه)

در حالی که یک سال از افشای فیش حقوق برخی مدیران نجومی می‌گذرد، هنوز پرونده محاکمه این مدیران به سرانجام نرسیده است.


دیوان محاسبات با ارسال توضیحی به روزنامه همشهری نوشت: دیوان محاسبات در مدت زمان بسیار کوتاهی حقوق و مزایای بیش از 93 هزار نفر از مدیران کشور را در قالب دریافتی مورد رسیدگی قرار داد. این رسیدگی‌ها موجب شناسایی 397 نفر دریافت کننده حقوق و مزایای نامتعارف شد.
در این توضیح بدون اشاره به علت تعیین سقف 20 میلیون تومان برای حقوق‌های مشروع که موجب کاهش فهرست مدیران نجومی‌بگیر شده، آمده است:
صدور رأی قاطع و نهایی در دیوان محاسبات، مستلزم طی فرآیند زمانی خود می‌باشد و ماهیت رسیدگی‌های دیوان محاسبات صرفاً حسابرسی یا غیر قضایی نیست که با تکیه بر مذاکرات و جلسات معمول اداری بتوان به آن دست یافت و مورد قضاوت قرار داد. در این راستا خاطرنشان می‌سازد که از مجموع بیش از 200 پرونده پرداخت‌های غیرقانونی دستگاه‌های اجرایی ارسالی به دادسرای دیوان محاسبات تاکنون برای 100 مورد از سوی دادستانی دیوان دادخواست صادر شده و تعداد پنجاه مورد از دادخواست‌های صادره نیز در هیئت‌های مستشاری منتج به صدور رأی شده است.
این تعلل در محاکمه و محکومیت مدیران نجومی در حالی است که رهبر معظم انقلاب حقوق‌های نجومی را «ظالمانه، نامشروع، گناه و خیانت به آرمان‌های انقلاب» دانسته و تصریح کرده بودند اگر کسانی بی‌قانونی کرده‌اند مجازات بشوند.
ایشان همچنین در دیدار با اعضای هیئت دولت فرمودند: «من خواهش می‌کنم از این قضیه آسان عبور نکنید... به مردم بگویید که چه کار کردید. در این قضیه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببینید، مردم خیلی از این ارقام بزرگ و مانند اینها را هضم نمی‌کنند؛ اما حقوق شصت ‌میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان و چهل میلیون تومان را خوب هضم می‌کنند؛ یعنی کسی که در ماه یک میلیون یا یک میلیون و دویست یا یک میلیون و پانصد درآمد دارد، خوب می‌فهمد که پنجاه میلیون یعنی چه؛ در کشور کم نیستند کسانی که حقوق‌هایشان این است...
آیا فاصله بین پنجاه میلیون و یک میلیون غیرعادلانه نیست؟ شما امروز در دستگاه دولتی‌تان کسی که از شما یک میلیون، یک میلیون و دویست، یک میلیون و پانصد، دو میلیون حقوق بگیرد ندارید؟ فراوان خب، آن وقت یک نفر هم سی میلیون می‌گیرد، چهل میلیون می‌گیرد! این غیرعادلانه نیست؟ با مردم هم‌دردی کنید که مردم احساس کنند که همان رنجی را که او می‌برد شما هم می‌برید و نشان بدهید که عزم راسخ دارید که با این قضیه برخورد کنید و جلویش را بگیرید و اجازه ندهید؛ این را نشان بدهید به مردم، به هر حال این نکته ]مهمی[ است. به نظر من برای متخلف اصلاً نباید عذر تراشید؛ برخورد هم بایستی قاطع باشد؛ مخصوص قوه مجریه هم نیست. در همه قوا و در همه سازمانها، همین معنا ساری و جاری است؛ همه بایستی این را رعایت بکنند. خب، قوه مجریه جلوی چشم است و حالا مثلاً بیشتر از دیگران گسترده است. در برخورد هم فقط قوه‌ مجریه نیست که باید برخورد کند، قوه ‌قضائیه هم در جای خود- آنجایی که جای ورود قوه ‌قضائیه است- بایستی برخورد کند».
ایشان در دیدار دیگری به تاریخ 7 آذر 95 تصریح کردند: موضوع حقوق‌های نجومی از مسائل مهمی است که نتیجه رسیدگی آن برای مردم روشن نشد و سؤالات در ذهن مردم باقی ماند.