مردم فلسطین در اعتراض به دیدار ابومازن با ترامپ:
محمود عباس نماینده فلسطین نیست
همزمان با دیدار رئیستشکیلات خودگردان فلسطین با رئیسجمهورآمریکا در واشنگتن و تلاش وی برای سازش با رژیم صهیونیستی، فلسطینیهای ساکن غزه و کرانه باختری با برگزاری تظاهرات اعلام کردند که محمود عباس نماینده ملت فلسطین نیست.
سرویس خارجی-
محمود عباس رئیستشکیلات خودگردان فلسطین پس از دیدار با دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری مشترک با وی با ابراز امیدواری که در دوره ریاست جمهوری ترامپ پیمان صلح تاریخی درباره مناقشه فلسطین امضا شود امتیازهای دیگری را به رژیم صهیونیستی داد و اعلام کرد کرد که اسراییل را به رسمیت میشناسد و گزینه راهبردی فلسطینیها ایجاد صلح بر اساس راه حل دو کشور بر مبنای مرزهای 1967 است.
اما با وجود عقبنشینیهای مستمر عباس، ترامپ در این گفت وگو نه تنها از شناسایی کشور فلسطین و تائید حداقل حقوق فلسطینیها یعنی تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 سخن نگفت بلکه فقط به امنیت رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت اگر ترویج و تحریک خشونت و اظهار تنفر علیه اسرائیل متوقف نشود صلح میان فلسطین و اسرائیل معنی ندارد.
ترامپ در ادامه با بیان اینکه نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری نمیتوانند اراده خود را بر فلسطینیها و اسرائیل تحمیل کنند افزود اما واشنگتن هر کاری بتواند انجام میدهد تا توافقی که تضمینکننده امنیت اسرائیل باشد با فلسطینیها بدست آید. که این موضع گیری به معنای این است که تنها راهحلی میتواند عملی باشد که اسرائیل آن را تائید نماید.
ترامپ در بخش دیگری از این کنفرانس خبری از عباس خواست حقوق خانوادههای اسیران فلسطینی را قطع نماید و جلوی مقاومت یا به زعم ترامپ اسرائیلستیزی را بگیرد و ظاهرا بر اساس همین دستورالعمل بوده است که عباس پس از این کنفرانس و پیش از ترک واشنگتن دردیدار با سفرای کشورهای عربی ادعا کرد تلاشها برای آشتی ملی با حماس شکست خورده است و مجبورم اقدامات دردناکی را علیه این جنبش اتخاذ کنم.
حالا به نظر میرسد بار دیگر دولت ترامپ از فلسطینیها خواهد خواست به مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی بپردازند آن هم در حالیکه این رژیم همچنان به شهرکسازی ادامه میدهد و قطعا در چنین مذاکراتی که هیچ فشار بینالمللی بر اسراییل نخواهد بود عباس نباید این امید را داشته باشد که با وجود دادن امتیازهای فراوان به تلآویو حداقل حقوق فلسطنیها یعنی تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 تحقق پذیرد. به ویژه اینکه سخنگوی کاخ سفید گفته است ترامپ در حال بررسی انتقال سفارت آمریکا به قدس است و با نتانیاهو، عباس و دیگر مقامات پیرامون این مسئله گفتوگوهایی را انجام داده است.
در واقع رئیسجمهور آمریکا رویای سازشکارانه رئیستشکیلات خودگردان فلسطین برای تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 را با درخواست از عباس برای قطع حقوق خانوادههای اسیران فلسطینی و جلوگیری از مقاومت علیه رژیم صهیونیستی برباد داد.
به همین دلیل تحلیلگران میگویند که عباس دست خالی از واشنگتن بازگشت چرا که رئیستشکیلات خودگردان فلسطین در سفر دو روزه به واشنگتن و دیدار با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در تلاش بود که باردیگر مذاکرات سازش با میانجیگری واشنگتن بر اساس راه حل دو کشوری و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 از سر گرفته شود اما روز جمعه در حالی عباس به سفر خود پایان داد که مواضع ترامپ با مواضع وی در کنفرانس خبری مشترک بسیار فاصله داشت.
تظاهرات در غزه
همزمان با حضور محمود عباس در آمریکا مردم غزه و کرانه باختری تظاهراتی علیه محمود عباس راه انداخته و تا کید کردند که عباس نماینده آنها نیست و سخنانش برای مردم فلسطین ارزشی ندارد. فلسطینیها پارچههایی با خود حمل میکردند که روی آنها نوشته شده بود «عباس باید برود» در همین رابطه سخنگوی جنبش حماس نیز به اظهارات رئیستشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با رئیسجمهور آمریکا هشدار داد. سامی ابوزهری گفت رئیستشکیلات خودگردان فلسطین نماینده فلسطینیها نیست و هیچ کسی محمود عباس رئیستشکیلات خودگردان فلسطین را به عنوان نماینده مردم فلسطین انتخاب نکرده است. ابوزهری افزود هیچ یک از مواضع محمود عباس در نشست خبری با ترامپ برای هیچ فردی الزامآور نیست.
عقبنشینی در برابر اسیران فلسطینی
رژیم صهیونیستی در برابر خواسته اسیران فلسطینی اعتصابکننده در زمینه دیدار آنها با وکلای خود تسلیم شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، اعتصاب غذای اسیران فلسطینی موسوم به اعتصاب کرامت همچنان ادامه دارد و 50 نفر از مسئولان اسیر شده از گردانهای مختلف فلسطینی نیز به این اعتصاب ملحق شدند. این اعتصاب با تظاهرات گستردهای که مردم در حمایت از آن برگزار میکنند همراه است. این اعتصاب غذا به اولین اهداف خود رسیده است زیرا رژیم اشغالگر اسرائیل در برابر یکی از خواستههای اسیران فلسطینی تسلیم شد و دادگاه عالی رژیم اسرائیل به وکیلان اسیران اجازه داد تا با اسیران ملاقات کنند.
این تصمیم اسرائیل در زمانی مطرح میشود که گردانهای القسام به رژیم اشغالگر اسرائیلی به مدت 24 چهار ساعت مهلت داده بودند تا خواستههای اسیران فلسطینی را برآورده سازند . گردانهای مسلح فلسطینی تهدید کردند در برابر هر روز تاخیر در پاسخ به خواستههای اسیران فلسطینی، تدابیری ویژه اتخاذ خواهند کرد .
از سوی دیگر در نوزدهمین روز اعتصاب غذای اسیران فلسطینی، مسوولان رژیم صهیونیستی دستوراتی را به بیمارستانها برای آمادگی به منظور تغذیه اجباری اسیران اعتصاب غذا کرده دادهاند. اداره زندانهای رژیم صهیونیستی قصد دارد با استفاده از پزشکان خارجی اقدام به تغذیه اجباری اسرای اعتصاب غذا کرده کند. اکنون شمار اسرای اعتصابکننده غذا به مرز ۲۰۰۰ نفر رسیده است که هر لحظه بر تعداد آنان افزوده میشود.