kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۰۳۷
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۱
ادامه برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها

کنسرت را پر رنگ می‌کنند تا کرسنت فراموش شود

برنامه های تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری همچنان پرشور ادامه دارد. رئیسی به خرم‌آباد رفت و در مستند خود از کنسرت‌هایی گفت که برای فراموشی کرسنت پررنگ می‌شوند و قالیباف در جمع هوادارانش گفت مردم عمر نوح و صبر ایوب ندارند.


بعدازظهر دیروز حجت‌الاسلام رئیسی به خرم‌آباد رفت و در جمع مردم این شهر سخنرانی کرد و در بخشی از سخنان خود گفت: امر بر کسی مشتبه نشود. آنچه سایه جنگ را از سر کشور دور کرده مربوط به قرار و سخن و حضور کسی نبوده بلکه حضور غیرتمندانه مردم سایه جنگ را از کشور دور کرده است. آنچه دنیا را مستاصل کرده حضور جوانانی است که حاضرند در راه انقلاب جان‌فشانی کنند.
وی در ادامه به مباحث اقتصادی پرداخت و افزود: چرا باید کارگاه‌ها و مراکز تولیدی تعطیل یا نیمه‌تعطیل شود؟ آیا نمی توان مشکل بیکاری را حل کرد یا برای باز کردن قفل ها منتظر بیگانگان بود؟حضور مردم قفل گشا است و تمام قفل ها را خواهد گشود. نباید چشم انتظار کمک بیگانگان باشیم.
رئیسی در ادامه افزود: دو مدل آرامش در کشور می‌تواند وجود داشته باشد. حرکت کردن با صد و هشتاد کیلومتر بر ساعت یا حرکت با سرعت ده کیلومتر. اگر چرخ‌های اقتصاد حرکت نکرد یا مشکل تورم و رکود وجود داشته باشد، مردم هم آرامشی ندارند. حرکت نکردن و عدم فعالیت اقتصادی که آرامش نمی‌آورد.
بسیاری از وزرا گفته اند که نیمی از ظرفیت تولید کشور خوابیده است، صادرات غیرنفتی کشور در این دولت  10 درصد کاهش پیدا کرده است؛ یک عزم و اراده انقلابی برای حل مشکلات کشور نیاز است؛ ما برای استان های محروم با توجه به منابع آنها برنامه داریم.
همچنین بعدازظهر دیروز مستند تبلیغاتی رئیسی نیز با عنوان «کنسرت مردم» پخش شد. وی در این مستند گفت مخالفتی با کنسرت های غیرهنجار شکن ندارد و اساساً پررنگ شدن بحث کنسرت در کشور برای آن است که فساد بزرگی همچون کرسنت به حاشیه رود و کنسرت اولویت و درد مردمی که مشکل معیشت دارند و با بیکاری مواجه اند، نیست. این مستند رویکردی عدالت گرایانه داشت و در بخش هایی از آن به عملکرد وی در آستان قدس رضوی(ع) و سوق دادن سرمایه به سمت ایجاد اشتغال و محرومیت زدایی پرداخته شده بود. روایت وضعیت فقرا و حاشیه نشینان و تلاش های صورت گرفته برای زدودن محرومیت از چهره و زندگی آنان، از نقاط قابل توجه این مستند بود. قول برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدین اقتصادی از دیگر نکات قابل توجه مستند رئیسی بود که به نظر می رسد با توجه به مطالبه گسترده مردم در این زمینه، مورد استقبال قرار گیرد.
دست 4درصدی‌ها را
کوتاه می‌کنیم
محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر روز سه‌شنبه 12 اردیبهشت در دیدار کارگران، معلمان و اقشار مختلف مردم با تبریک روز معلم و روزکارگر به این دوقشر جامعه، اظهار داشت: 29 اردیبهشت مردم تصمیم می‌گیرند و سکان‌دار اداره کشور را مشخص می‌کنند.
قالیباف در ادامه ضمن برشمردن امکانات و مزایای کشور ایران در ادامه گفت: در تاریخ کشور ما در مقاطعی که دولت‌های نالایق مثل دوره قاجار سر کار می‌آیند، آنها چشم به خارج از کشور دارند و هیچ تکیه‌ای به مردم ندارند. در آن دوره وقتی اشرافی‌گری، تنبلی و دوری از مردم روند دوره قاجار می‌شود، مردم ایران باید هزینه‌اش را بدهند. مردمی که این هزینه را با انقلاب مشروطیت می‌دهند، خصوصا آذری ها، بختیاری ها، گیلانی ها و همه دست به دست هم می‌دهند تا بتوانند به آن ناکارآمدی پایان دهند.
وی افزود: آنجایی که مردم در صحنه هستند، نشان دادند هم داریم، هم می‌شود و هم می‌توانیم. سوال امروز ما از دولت مردان این است که در کشوری با این همه سرمایه و ظرفیت‌های مادی و انسانی، چرا باید رکود بر اقتصاد ما سیطره پیدا کند؟ چرا امروز باید بیکاری آن چنان گریبانگیر خانواده‌ها شود که فرزندان شرمنده پدران و پدران شرمنده فرزندان خود باشند؟
قالیباف با اشاره به اینکه امروز یک تعداد افراد فرصت‌طلب و منفعت‌طلب می‌خواهند با نفوذ، پارتی، ثروت، تهدید و تطمیع بیشترین منفعت را از سرمایه و انفال ملی در کشور ببرند، بدون اینکه هیچ کاری انجام دهند و تلاشی کنند، گفت: در شرایطی که در حوزه واردات و صادرات در سقف 50 میلیارد دلار قرار داریم، نزدیک به 25 میلیارد دلار قاچاق کالا صورت می‌گیرد، در حالی که تروریست‌ها به دنبال این هستند یک جلیقه انفجاری وارد کشور کنند و این جزیره امن را به هم بزنند، ولی قادر نیستند.
وی افزود: چطور می‌شود نزدیک به 25 میلیارد دلار قاچاق از ریل‌ها و جاده‌ها وارد کشور شده و توزیع می‌شود. شما باور می‌کنید در کشور این را کسی نفهمد و نداند، جز اینکه 4 درصد حوزه نفوذ داشته و بقیه را تحت تاثیر قرار داده‌اند. تولیدکننده تحت فشار قرار دارد و 96 درصد مردم تحت فشار قرار دارند، چه کسی جز دلالان زالوصفت منفعت می‌برد؟
وی افزود: من به شما عرض می‌کنم 4 درصدی‌ها با تاثیری که بر تصمیم‌گیری گذاشته‌اند، حتی در قانون‌گذاری، قانون‌شکنی، دور زدن قانون اثرگذاری می‌کنند. وقتی دولت روش دوری از مردم و اشرافی‌گری را سبقه خودش قرار دهد، نتیجه این می‌شود که این افراد رشد می‌کنند و فرصت‌های برابر اجتماعی و اقتصادی را از جامعه بگیرند، در ادامه شاهد هستیم که طبقات برخوردار و غیر برخوردار در جامعه شکل می‌گیرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: باید در 29 اردیبهشت به این روند پایان دهیم و مردم را در صحنه اشتغال، سیاست، اقتصاد و فرهنگ وارد کنیم. بعضی افراد وقتی با مردم صحبت می‌زنند حرف از تحول 100 روزه در اقتصاد می‌زنند، اما بعد از 4 سال می‌گویند چه کسی قول 100 روزه داده؟ این مسائل 100 سال زمان می‌خواهد. حرف ما این است که این مردم و ملت نه صبر ایوب دارند و نه عمر حضرت نوح.
واکنش جهانگیری به احتمال کناره‌گیری‌ روحانی به نفع وی
اسحاق جهانگیری همچنین پیش از ظهر دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که بعد از برگزاری مناظره اول کاندیداها،‌برخی محافل سیاسی از احتمال کناره‌گیری آقای روحانی به نفع شما سخن گفتند، ارزیابی شما از این موضوع چیست، گفت: انتخابات سازوکار خودش را دارد و در سازوکار خودش هم تصمیم‌گیری می‌شود، خیلی این دغدغه‌ را به خودتان وارد نکنید، بگذارید ببینیم چگونه پیش می‌رود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا انتقادی به نحوه برگزاری مناظره داشتید یا خیر،‌ اظهار داشت: به نظرم زمان‌های دو دقیقه‌ای بسیار کم بود، زیرا وقتی کاندیدایی می‌خواست در مورد موضوعی مفصل‌تر صحبت کند، زمانش به اتمام می‌رسید.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بنده فرد آرامی هستم و اگر همه در چارچوب برنامه و آینده و کار صحبت کنند، بنده هم در همان چارچوب نقد کرده و صحبت می‌کنم، اما اگر وارد حاشیه‌ها شدند، آن‌وقت پاسخ متناسب خواهم داد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آقای عارف گفته‌اند شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره نامزد نهایی تصمیم‌گیری نکرده است و شما چقدر احتمال می‌دهید نامزد نهایی باشید، گفت: بنده عضو این شورا نیستم. بنده بر اساس خرد جمعی وارد انتخابات شده‌ام و بر اساس این خرد جمعی هم درباره ادامه آن تصمیم‌گیری می‌کنم.
تورم را هم نتوانستند مهار کنند آمار را دستکاری کرده‌اند
«سید مصطفی میرسلیم» نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نیز که به استان ایلام سفر کرده است،‌ در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد ایلام گفت : در سال 92 هم گرفتار گرانی و هم گرفتار رکود بودیم؛ درواقع درگیر بیماری رکود تورمی شدیم. در دنیا کشورهایی که با این مشکل مواجه شدند، ‌اولویت را به مهار رکود دادند زیرا اصلاح فضای بازار کسب و کار به مهار تورم کمک می‌کند اما مهار تورم رافع رکود نخواهد بود.
وی ادامه داد : دولت یازدهم مهار تورم را بدون پرداختن به مساله رکود انتخاب کرد و امروز می‌بینیم که بسیاری از استانها گرفتار بیکاری و رکود شده‌اند؛ این سیاست دولت یازدهم بلحاظ علمی قابل انتقاد است.
وی در ادامه با بیان این که دولت یازدهم خواست با تنگ کردن معیشت مردم تورم را مهار کند گفت :  زمانی که ما را تحریم کردند قطعات تعمیر هواپیماها نیز تحریم شد،‌ از این جهت ما قبل از سال 92،‌ طرح ملی ساخت هواپیمای پهن پیکر را تعریف کردیم؛ در آن مقطع حدود 40 طرح ملی از این جنس تدوین و تعریف شد
میرسلیم افزود : متاسفانه در دولت یازدهم تمامی این طرح های ملی متوقف شد. دولت یازدهم متاسفانه تدبیر و امید را فقط در حد شعار بیان کرد و تمام طرح‌های مبتنی بر تحقیق و پژوهش را تعطیل کرد.
وی ادامه داد : امروز شرایط ما بلحاظ اشتغال بغرنج شده است. دولت یازدهم حتی تورم را هم نتوانسته کنترل کند زیرا متاسفانه در آمار اعلام شده دست کاری کرده‌اند؛ این نهایت بی صداقتی با مردم است.