کوتاه از انتخابات
اعتراض جبهه مردمی نیروهای انقلاب به حمایت جانبدارانه رسانه ملی از نامزد دولت
جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با انتشار نامهای خطاب به علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما، نسبت به عملکرد رسانه ملی در حمایت جانبدارانه از کاندیدای دولت اعتراض کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: جبهه مردمی نیروهای انقلاب با درک مشکلات و تنگناهای مالی صداوسیما، اعلام میدارد که رسانه ملی بهعنوان یک سرمایه ملی نباید به بهانه تضییقات مالی و یا فشارهای صاحبان قدرت تن به بیعدالتی و آنتن فروشی دهد.
در بخش دیگری از این نامه تاکید شده است: اظهارات مکرر جنابعالی و سایر مسئولان صداوسیما مبنی بر تقسیم عادلانه فرصتها برای 6 نامزد ریاست جمهوری، با واقع امر منطبق نیست، مردم میپرسند چرا باید شاهد آن باشیم نامزدی که پول و منصب و ابزار فشار در اختیار دارد بتواند برای رسانه ملی تصمیمگیری و تصمیمسازی کند؟ بتواند دو ساعت قبل از شروع مناظره، موضوع مناظره را تغییر دهد؟ از مجری مناظره بهعنوان مجری سفرهای انتخاباتی خود استفاده کند؟ بتواند دانشآموزان و کارگران و کارمندان را برای تجمعات انتخاباتی خویش به خط کند اما هیچ دوربینی جسارت تصویرپردازی از این صحنهها را نداشته باشد، بتواند شبکههای استانی را ملزم به پخش زنده و مستقیم سخنرانیهای خود در ایام انتخابات نماید، بتواند در بخشهای خبری، تنظیمها و تصویرهای جانبدارانه از مناظره داشته باشد، بتواند در مناظره وقت بیشتری به خود اختصاص دهد و از وقت رقیب هم بکاهد! بتواند شعارهای کارگران معترض را سانسور کند تا یک رسانه سراسری از وظیفه ذاتیاش در انعکاس مطالبات و اعتراضهای مردمی بازبماند.
مباحث مرتبط با صلاحیت نامزدها محرمانه بوده و منتشر نمیشود
اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان در اطلاعیهای اعلام کرد مباحث مرتبط با شورای نگهبان تنها از سوی سخنگو یا روابط عمومی به آگاهی میرسد و هر گونه انتشار مطلب از سوی افراد دیگر فاقد اعتبار است.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: به اطلاع مردم مؤمن و شریف ایران میرساند؛ مباحث مرتبط با شورای نگهبان تنها از سوی سخنگوی محترم این نهاد و یا اداره کل روابط عمومی به آگاهی میرسد و هر گونه اظهارنظر و یا انتشار مطلب از سوی افراد دیگر موضع رسمی شورای نگهبان نبوده و فاقد اعتبار است. در ادامه تاکید شده است: شایان ذکر است که بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری در جلسه عمومی و غیرعلنی شورای نگهبان انجام میشود و به دلیل محرمانه بودن مذاکرات، جریان آن نیز منتشر نمیگردد.
اعلام حمایت جبهه پایداری از نامزدی «رئیسی»
جبهه پایداری انقلاب اسلامی با انتشار بیانیهای ضمن اعلام شاخصهای نامزد اصلح انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی را به عنوان نامزد اصلح معرفی کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: جناب آقای رئیسی به دلیل برخورداری از صفات برجستهای چون تدین و اجتهاد، ولایتمداری، عقلانیت، انقلابی بودن، استکبارستیزی، عدالتمحوری، باور به توانمندیهای داخلی، پاکدستی، صداقت، اخلاص، سادهزیستی، مردمی بودن، قانونمداری، شجاعت و قاطعیت در دفاع از حقوق ملت در عین تواضع و سعه صدر، کارآمدی، پرکاری و کرامتمداری، برخورداری از روحیه جهادی، فساد ستیزی و همچنین سوابق درخشانی همچون سابقه حضور حدود یک دهه در سازمان بازرسی کل کشور و اشراف کامل به ماموریتهای وزارتخانهها، درک عمیق از نقاط ضعف ساختار اجرایی کشور و داشتن برنامههای اصلاحی، حضور طولانیمدت به عنوان مدعی و مدافع حقوق ملت در مناصب مختلف، خدمت جهادگونه و موفق در مدت کوتاه تصدی تولیت آستان مقدس حضرت امام رئوف علی بن موسیالرضا(س)، به عنوان نامزد اصلح مورد اجماع شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
ماندن «جهانگیری» در گود انتخابات جزو «حوادث غیرمترقبه» است
سهیلا جلودارزاده نماینده تهران و عضو فراکسیون امید اظهار داشت: در جلسهای که هفته قبل داشتیم بر حمایت فراکسیون امید از آقای روحانی تاکید شد.
وی با بیان اینکه تاکنون درباره حمایت از جهانگیری بحثی نداشتیم، افزود: فراکسیون هیچ مخالفتی بر حمایت خود از روحانی ندارد و همه به اتفاق آراء تایید کردند که روحانی کاندیدای مورد حمایت فراکسیون باشد.
عضو فراکسیون امید همچنین در پاسخ به این سؤال که جهانگیری اکنون نقش رقیب را برای روحانی دارد و یا کاندیدای پوششی و در نهایت کنار میرود یا خیر، تصریح کرد: ما که نمیتوانیم به جهانگیری بگوییم کنار برو! او خودش کاندیدا شده است و اگر لازم بداند کنار میرود.
جلودارزاده در ادامه و در پاسخ به این سؤال که در نهایت با ماندن جهانگیری حمایت فراکسیون هم از روحانی خواهد بود و هم جهانگیری، گفت: فعلا به این سؤال پاسخ نمیدهم چرا که اصلا راجع به آن فکر نکردم. این مسئله جزو حوادث غیرمترقبه است.
رد صلاحیت حدود 10 هزار داوطلب انتخابات شوراها
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از رد صلاحیت حدود 10 هزار داوطلب این انتخابات پیش از رسیدگی هیئتهای استانی خبر داد.
محمد محمودی شاه نشین در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حدود 283 هزار نفر نامنویسی کردند که از این تعداد 5799 نفر انصراف دادند.
وی افزود: پیش از رسیدگی هیئتهای نظارت استانی در شهرها از 55 هزار و 20 داوطلب، 3605 نفر و در روستاها از 234 هزار و 755 نفر، 6377 نفر رد صلاحیت شدهاند.
محمودی شاهنشین گفت: این تعداد رد صلاحیت در مقایسه با دوره قبل یک درصد افزایش یافته است.
وی افزود: بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئتهای اجرایی باید به تأیید هیئتهای نظارت برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمودی شاهنشین افزود: نظر مراجع چهارگانه برای هیئتهای اجرایی و نظارت در تشخیص صلاحیت نامزدها مشورتی است و هیئتهای اجرایی و نظارت در نهایت صلاحیت داوطلب را تأیید یا رد میکنند.