۸۰ هزار ایرانی به اماس مبتلا هستند
ارتباط مستقیم خُر و پف هنگام خواب و سکته مغزی
فوق تخصص بیماریهای عروق مغز با اشاره به عوامل خطر در بروز بیماریهای مربوط به عروق مغز گفت: پرخوری هنگام خواب، چاقی و عدم تحرک ارتباط مستقیمی با ابتلا به سکته مغزی دارند.
دکتر اشکان مولا در افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران در ارتباط با بیماریهای شایع عروق مغز اظهارداشت: سکته قلبی یکی از شایعترین این بیماریها بوده که وابسته به فاکتورهای خطر همچون فشار خون بالا، دیابت، چاقی، عدم تحرک و بیماریهای خواب است.
مولا با اشاره به اینکه خروپف هنگام خواب به دلیل انسداد راه تنفس بوده و یکی از نشانههای خطر در سکته مغزی است، گفت: افرادی که دچار این مشکل بوده باید به کلینیکهای خواب مراجعه کرده و حتماً تست خواب انجام دهند. وی افزود: اکثر مواقع برای بیمارانی که دچار این مشکل هستند استفاده از ماسکهای DPAP توصیه شده همچنین کاهش وزن نیز در این زمینه مؤثر است البته اگر این راهکارها جواب نداد در نهایت پزشک جراحی را پیشنهاد میدهد.
فوق تخصص بیماریهای عروق مغز ادامه داد: خوشبختانه امروزه در درمان سکته مغزی جهان رو به پیشرفت بوده و در ایران نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته است ولی آنچه که حائز اهمیت است تشخیص و اقدام به موقع برای بیمار دچار سکته مغزی است.
وی خاطرنشان کرد: اختلال در تکلم، بینایی، بلع، ضعف در یک طرف بدن از علائم سکته مغزی بوده که فرد در چهار ساعت طلایی پس از سکته باید تحت درمان قرار گیرد تا بتوان هرچه بیشتر به آن کمک کرد.
۸۰ هزار ایرانی مبتلا به اماس
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران نیز در این مراسم گفت: متأسفانه بیماری اماس در کشور ما بسیار شایع بوده و برخلاف تقسیمبندی جغرافیایی که حداکثر باید سه هزار مورد باشد اکنون بالای 80 هزار نفر است.
دکترحسین پاکدامن افزود: اماس شایعترین علت ناتوانی مغزی و جسمانی در جوانان به شمار رفته و در زنان شایعتر است. همچنین بیشتر افراد 20 تا 40 سال را گرفتار میکند.
پاکدامن با بیان اینکه 14 داروی درمان و کنترل اماس را در کشور داریم، گفت: از آخرین روشهای تشخیصی و درمانی در ایران بهرهمند هستیم.
وی ادامه داد: تهران و اصفهان بیشترین آمار ابتلا به اماس را در ایران داشته و ژنتیک، تغییرات آب و هوایی و کمبود ویتامین D در برو آن موثر است.
رئیسانجمن علوم اعصاب ایران خاطرنشان کرد: تا سال 93 میلادی اماس جزء بیماریهای غیرقابل درمان بود ولی پس از آن با کشف داروهای جدید تا حدودی درمانپذیر شده ولی به طور کلی درمان قطعی نداریم.