رئیسانجمن سازندگان تجهیزات نفت:
منافع برخی ایجاب میکند توان ایرانی را باور نکنند!
رئیسانجمن سازندگان تجهیزات نفت با تأکید بر توانمندی داخلی در حوزه تجهیزات نفتی، اظهار کرد: اگر ایرانیها را باور کنیم مشکلات حل میشود، اما بعضیها منافعشان اینطور ایجاب میکند.
به گزارش خبرنگار ما، رضا خیامیان روز گذشته در یک نشست خبری اظهار کرد: اگر ایرانیها را باور کنیم مشکلات حل میشود، اما بعضیها دلشان نمیخواهد، چون منافعشان اینطور ایجاب میکند.
رئیسانجمن سازندگان تجهیزات نفت با انتقاد از نگاه به خارج که در اکثر بخشهای کشور وجود دارد، بر ضرورت حمایت از شرکتهای توانمند داخلی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی افزود: اگرچه صندوق توسعه ملی برای توانمندسازی بخش خصوصی ایجاد شده، اما در عمل در این مسیر حرکت نمیکند که برخلاف همه معیارهای طراحی شده برای این صندوق است.
خیامیان اضافه کرد: با یکچهارم پولی که این صندوق به پتروشیمیها برای خرید بستهای از تجهیزات خارجی اختصاص میدهد شرکتهای داخلی میتوانند از طریق برقراری ارتباط با شرکتهای خارجی این نیاز را برآورده کنند و به جای چند شرکت محدود پتروشیمی، شرکتهای زیادی ایجاد و یا نیاز شرکتهای موجود رفع شود.
رئیسانجمن سازندگان تجهیزات نفت با اشاره به در پیش بودن بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در روزهای آینده گفت: در این نمایشگاه ۸۳۳ شرکت خارجی و هزار شرکت ایرانی حضور دارد که البته پیام حضور پرتعداد شرکتهای خارجی این است که میخواهند فقط کالا به ایران بفروشند.
وی افزود: مسئولان طرحها و مسئولان شرکت نفت باید به شرکتهای خارجی بفهمانند در صورتی میتوانند در ایران کالا بفروشند که با یک تولیدکننده واقعی ایرانی جوینت شوند، اما زمانی که به راحتی در ایران کالا میفروشند مشارکتی با شرکتهای ایرانی انجام نمیدهند.
خیامیان تأکید کرد: زمانی که درآمدهای ارزیمان زیاد بود به همان نسبت خرید خارجی زیادی داشتیم، اکنون هم که پول نداریم باز هم میگویند فاینانس کنید که این در حقیقت یعنی کالای خارجی بخریم.
رئیسانجمن سازندگان تجهیزات نفت گفت: ما با فاینانس مخالف نیستیم، اما به شرطی که قانون استفاده حداکثری از توانمندی شرکتهای ایرانی رعایت شود، در حالی که با وجود
۲۰ میلیارد دلار فاینانسی که با چین داریم، در عمل برای دریافت پول خودمان از چین باید از این کشور کالا بخریم، ضمن اینکه شرکتهای پتروشیمی که بیشتر از فاینانس استفاده میکنند خصولتی هستند و به راحتی همه کالاهای خود را به جای تأمین از داخل از طریق فاینانس از خارج میخرند.
وظیفهای برای اشتغال
جوانان چینی نداریم!
وی افزود: وظیفه ما ایجاد کار و اشتغال برای جوانان ایرانی و وظیفهای برای اشتغال جوانان چینی نداریم و در حالی که باید از خیل عظیم نیروی انسانی تحصیل کرده ایرانی استفاده کنیم با از دست رفتن فرصتهای اشتغال برای این جوانان، آنها ترغیب به خروج از کشور میشوند.
خیامیان به تسهیلات رونق تولید هم اشاره کرد و گفت: این رویکرد اقدام خوبی برای کمک به واحدهای تولیدی مشکل دار بود، اما در عمل مشکلی از واحدهای مشکل دار حل نشد و بنگاههایی که به راحتی میتوانستند وام بگیرند از این تسهیلات بهرهمند شدند چرا که منابع مال بانک بود و اگر دولت بخواهد کمکی به تولید کند از منابع تخصیصی خود کمک کند.
رئیسانجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت همچنین افزود: سازندگان داخلی برای ساخت ده گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ۵۰۰ میلیارد تومان و ۲۵ میلیون یورو قرارداد بستند و ۲۵۰ میلیون یورو قرارداد جدید نیز در حال نهایی شدن است البته شرط این قراردادها جوینت شدن با شرکتهای خارجی، انتقال دانش فنی و همکاری با دانشگاه هاست که اگر این شرایط محقق شود، تحول اساسی در ساخت تجهیزات داخلی صنعت نفت صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به قراردادهای جدید نفتی (IPC) گفت: در این قرارداد از مشاوره انجمن استفاده میشود و یکی از مزایای آن این است که اگر در مشارکت خارجی درصد ساخت داخل افزایش یابد تا ۱۰ درصد قرارداد تشویق و اگر درصد ساخت داخل از حد تعیین شده کمتر شود، تنبیه خواهند شد. اگر قراردادهای IPC اجرایی شود فرصت اشتغال برای ۱۰۰ هزار جوان تحصیل کرده فراهم میشود.
خیامیان با بیان اینکه با دو میلیارد دلار بازاری که اکنون در اختیار سازندگان تجهیزات صنعت نفت قرار دارد ۶۰ هزار اشتغال ایجاد شده است افزود: با بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری که در این پنج سال سازندگان تجهیزات داخلی خواهند داشت حداقل ۲۰۰ هزار جوان تحصیل کرده در این بخش مشغول به کار خواهند شد که البته اشتغال در دیگر بخشها مانند بهره وری، مقوله دیگری است.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.