kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۶۴۸
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

اغراق درباره جهانگیری برای پوشاندن ضعف‌های روحانی


سرویس سیاسی ـ
مدعیان اصلاحات در حالی که تا دیروز اسحاق جهانگیری را نامزد پوششی و ضربه گیر روحانی می‌خواندند، پس از مناظره روز جمعه، وی را در قامت نامزد اصلی متصور شده و به صراحت با جهانگیری، از روحانی عبور کرده و برای ماندن تا انتهای مسیر با نامزد اختصاصی خود وسوسه شده اند.
در این زمینه روزنامه شرق در یادداشتی به چرخش اصلاح طلبان اشاره کرد و نوشت: «چرخش رویکرد اصلاح‌طلبان و صراحت آنان، خاصه اسحاق جهانگیری که در مناظره اخیر خود را نماینده طیفِ اصلاح‌طلب خواند، قالیباف و تیم انتخاباتی او را شوکه کرد».
شرق همچنین با تیتر «توفان جهانگیری» از مناظره روز جمعه نامزدها گزارشی ارائه داد و ضمن موفق خواندن جهانگیری در این مناظره مدعی شد روحانی خاطره مناظره‌های سال 92 را زنده کرد.
در همین راستا روزنامه شهروند نیز در یادداشتی به قلم عبدالله ناصری نوشت: «نکته‌ای که بیش از دیگر مسائل در نخستین مناظره مورد توجه قرار گرفته باشد، اظهارات آقای جهانگیری درمقام یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری بوده است. البته این موضوع بیشتر درشبکه‌های اجتماعی به چشم می‌خورد و این‌که آیا مردم در سطح کشور هم همین نظر کاربران شبکه‌های اجتماعی را دارند یا نه موضوعی است که من نمی‌توانم درباره آن صحبت کنم و باید منتظر بمانیم و نتیجه نظرسنجی‌ها را مشاهده کنیم!».
درگیری لفظی با قالیباف نگران‌کننده است!
در ادامه این یادداشت آمده است: «هرچند هنگامی که آقای جهانگیری اعلام کرد، به‌عنوان نماینده اصلاح‌طلبان درمناظره حاضر شده تا از حقوق پایمال‌شده آنان سخن بگوید؛ تأثیر مثبتی درمیان هواداران این جریان سیاسی گذاشت، اما این مناظره‌ها نکته قابل توجه دیگری هم داشته است و آن این‌که از یک قسمتی مناظره به رویارویی میان آقایان جهانگیری و روحانی از یکسو و محمدباقر قالیباف ازسوی دیگر تبدیل شد. این موضوع از این جهت نگران‌کننده است که احتمالا مردم تصور می‌کنند این یک اختلاف شخصی میان دولت و شهرداری تهران است و دراین میان ممکن است نامزدهای دیگری مانند ابراهیم رئیسی که خود را درگیر این دعوا نکرده‌اند، بتوانند مسائل خود را به پیش ببرند».
این یادداشت همچنین برای توجیه ناکارآمدی دولت، تاکتیک نخ نما شده «آواربرداری» را پیش کشید و ضمن ابراز نگرانی از فراموش شدن این موضوع به وسیله مشاجره با قالیباف، تلویحا به جهانگیری و روحانی توصیه کرد که وارد درگیری لفظی با قالیباف نشوند. یادداشت فوق در این بخش تصریح کرد: «به نظر من موضوع اصلی خرابی‌های دولت گذشته و میراثی است که به دولت روحانی رسیده و دولت با وجود تمام آن خرابی‌ها توانسته اقتصاد کشور را از ورشکستگی کامل نجات بدهد که دراین میان ممکن است این درگیری لفظی با قالیباف و مسائل شهرداری تهران اصل موضوع را به فراموشی بسپارد».
جهانگیری تمام صلاحیت‌های لازم برای کاندیداتوری را دارد
شهروند به همین قرار در مصاحبه با عبدالله رمضان زاده از مدعیان اصلاحات، نوشت: «از سال‌های دور آقای جهانگیری را می‌شناسم و از زمانی که نماینده مجلس بودم، از ایشان شناخت دارم. جهانگیری هرگز از خود هیچ حرکت تصنعی نشان نداده و در سال ٩٢ نیز شاهد بودم که ایشان حتی قصد داشت در همان انتخابات اعلام کاندیداتوری کند و با بنده در این رابطه صحبت کردند و فکر می‌کنم آقای جهانگیری صاحب تمامی صلاحیت‌های لازم برای کاندیداتوری هستند و این مسئله را در این مناظره دیدیم و امیدوارم فرصتی فراهم شود که جهانگیری در دوره آینده خود را به‌عنوان کاندیدای جریان اصلاحات معرفی کند و شاهد بودیم که ایشان صادقانه خود را به‌عنوان نماینده جریان اصلاح‌طلبی که در این سال‌ها از بسیاری از حقوق خود محروم شده، معرفی کردند».
مناظره بیشتر شبیه دورهمی بود!
این روزنامه همچنین در یادداشتی نوشت: «احتمالا بعد از این مناظره، انتخابات به‌سمت نوعی چهارقطبی می‌رود که جهانگیری نماینده جریان اصلاحات، روحانی نماینده اعتدال و دولت مستقر، قالیباف نماینده اصلی اصولگرایان و رئیسی نیز به‌عنوان یک کاندیدای مستقل! خواهد بود».
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «متاسفانه هیچ‌کدام از کاندیداها حرف جدیدی نداشتند و عمدتا حرف‌های تکراری مطرح شد و در کل، این مناظره بیشتر شبیه به دورهمی بود با این تفاوت که مجری آن مهران مدیری نبود. در این مناظره بیشتر شاهد نوعی زورآزمایی سیاسی بودیم و عمق استراتژیک فهم کاندیداها از مسائل مختلف مشخص نشد. متاسفانه اخلاق سیاسی و اسلامی رعایت نشد و رفاقت‌های پشت‌‌پرده بیش از هرچیز خودنمایی کرد».
تحسین شکیبایی و ادب!
شهروند طی یادداشت دیگری، در حالی که از زمان پایان مناظره روز جمعه تا بسته شدن صفحات روزنامه وقت زیادی نداشته، با کلی‌گویی به تحلیل این مناظره پرداخت.
این روزنامه در یادداشت خود، با اشاره به اینکه در این دوره رئیس‌جمهوری کنونی با چند نامزد دیگر رقابت می‌کند، افزود: «نخستين ویژگی این وضع آن است که نامزدها ناگزیر از ارایه برنامه خواهند بود؛ چرا که رئیس‌جمهوری برنامه‌های معین خود را در خلال انواع اقدامات و تصمیم‌ها و قوانین جاری کشور عملا ارایه داده است. قاعدتا هر نامزد باید بتواند از برنامه‌های خود سخن بگوید، اما همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد به‌خصوص رقبای اصلی رئیس‌جمهوری کنونی که شامل دو نامزد اصولگرا هستند، به هیچ عنوان برنامه‌ای ارایه نکردند».
جالب است که این یادداشت پس از اینکه بر ضرورت ارائه برنامه از سوی کاندیداها تأکید می‌کند، برای دوام ارادت خود به روحانی و سرپوش گذاشتن بر بی‌برنامگی وی، این موضوع را به دو نامزد اصولگرا تسری می‌دهد و مدعی می‌شود که رئیس‌جمهوری برنامه‌های معین خود را در خلال انواع اقدامات و تصمیم‌ها و قوانین جاری کشور عملا ارایه داده است!
شهروند در بخش دیگری از این یادداشت نوشت: «اگرچه پاره‌ای انتقادات به دولت کنونی وارد باشد، اما شخصا شکیبایی و ادب حسن روحانی در مناظره جمعه، هشتم اردیبهشت را تحسین می‌کنم. او در برابر امواجی از سخنان غیرمستند و نسبت‌های ناروا و حتی کلماتی که از نظر عرف عمومی ناشایست است، شکیبایی نشان داد. یک رئیس‌جمهوری نمی‌تواند شخصیت عصبانی داشته باشد، رئیس‌جمهوری که در کوران مسائل داخلی و بین‌المللی سرنوشت کشوری را در دست دارد، شکیبایی و صبر براي او یکی از شرایط بسیار مهم است. در یک مناظره اگرچه هر کس بتواند بر رقیب خود برتری بیابد، اما این برتری باید براساس اخلاق و صداقت شکل بگیرد. به‌طورکلی نخستين مناظره دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری نشان داد که همچنان رقابت اصلی میان اخلاق و ادب با قدرت‌طلبی سرکش است».
این یادداشت در حالی رئیس جمهور را نماد اخلاق و ادب تلقی می‌کند که دروغ خواندن واقعیات و مشکلات کشور تکنیک روحانی در مناظره انتخاباتی بود. وی در این مناظره برای مظلوم نمایی بارها از کلماتی نظیر دروغ و تهمت استفاده کرد. ضمن اینکه روحانی با انکار وعده‌های داده شده صداقتش را نشان داد و با قطع سخنان یکی از کاندیداها در مناظره انتخاباتی، شکیبایی خود را بیش از پیش به نمایش گذاشت!
در حالی که افکارعمومی واقعیات و چالش‌های مختلف کشور به ویژه در عرصه اقتصادی را که حاصل آدرس غلط روحانی برای حل مشکلات بود، درک و تأیید می‌کند.
توفان وعده و انکار!
روزنامه اعتماد در ستون نگاه روز در مطلبی به موضوع مناظره‌های انتخاباتی پرداخت و نوشت: «برگزاري نخستين دور مناظره‌ نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري در ايران، دستاوردي بزرگ براي پيشبرد مردمسالاري ديني و تلاشي براي آگاه‌سازي مردم از روندي است كه مي‌تواند انتخاب آنها را تسهيل ‌كند».
در ادامه این نوشتار آمده است: «برگزاري اين مناظره و در واقع عرضه ملي آن، تاثير بسيار تعيين‌كننده‌اي خواهد داشت. به ويژه اينكه مردم در طول سال‌هاي گذشته نتايج عملي اجراي سياست‌هاي برخي از اين نامزدها را لمس و تجربه كرده‌اند و بنابراين به خوبي مي‌توانند در مورد صحت سخنان آنها و درستي ادعاهاي آنان قضاوت كنند».
با وجود اینکه در این نوشته «امکان صحت سخنان» موضوع مهمی برای ارزیابی قرار گرفته است، اعتماد در همان صفحه‌ای که این یادداشت منتشر شده با در تیتر بسیار بزرگ، از توفان دولتمردان تدبیر و امید نام برده است. این در حالی است که در مناظره دیروز «وعده ایجاد 4میلیون شغل» از جانب روحانی تکذیب شد که دقایقی بعد قالیباف تصویری از پایگاه اطلاع رسانی روحانی را نشان داد که گفته‌های او را ثابت می‌کرد.
تحریف کنندگان قیام عاشورا نگران سوءاستفاده از شعائر مذهبی شدند!
روزنامه بهار همچون سایر روزنامه‌های زنجیره‌ای در ادامه خط تخریبی خود علیه نامزدهای رقیب دولت در انتخابات ریاست جمهوری در شماره دیروز خود تلاش کرد که این بار رقبای روحانی را به سوء استفاده از شعائر دینی و مذهبی متهم کند.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: «شاید تشکیل کمیته‌ای برای رصد بومرنگ‌های (استعاره‌ای برای فریب و سرگرم کردن مردم) مذهبی و اقتصادی انتخابات و جلوگیری از اثرات بد آنها بر جامعه ضروری باشد... اما جدا از این حرکت کنترلی در سیاستگذاری کلان کشور باید مبارزه با این بومرنگ‌های انتخاباتی به باور عمومی مردم تبدیل بشود. باید یاد بگیریم امام هشتم در جغرافیای فکری و اعتقادی مردم ایران جایگاهی رفیع و غیرقابل انکار دارد. هرگونه بهره‌برداری از این جغرافیای فکری و اعتقادی در رقابت‌های سیاسی صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. باید یاد بگیریم که رویاهای خود را که حاصل تصورات و القاهای ذهنی روزمره ما درباره فلان نامزد انتخاباتی است، حتی اگر به زعم ما به عالم غیب مرتبط باشد در محافل و مجالس بیان نکنیم».
بهار همچنین در یادداشت دیگری در همان صفحه با لحنی زننده و زشت نوشت: «...گویا این چرخه باطل قصد توقف ندارد چه فردی دیگر و تعبیری جدید، مردم را این بار به انتخاب کاندیدای امام رضا(ع) پسند امر فرموده است...آیا بهتر نیست که بصیرت جویان این بار، به جای جستجوی رضای امام غایب در پی رضایت خداوند حاضر باشند و به رای اکثریت و حکومت مردم یا همان حق تعیین سرنوشت برای آحاد انسان‌ها، که حکمی فرادینی و فرافقهی و پرتوی از حکمیت احکم الحاکمین است، تن در دهند».
البته لازم به توضیح نیست که همین جریان و نامزد باب طبع‌شان برای توجیه خسارت محض برجام و سیاست‌های منفعلانه خود، دست به بزرگ‌ترین و سخیف‌ترین تحریف تاریخ زدند و از قیام عاشورا درس مذاکره گرفتند، سیاست‌های منفعلانه خود را به سیره اهل بیت(ع) نسبت دادند و تصاویر اعضای مذاکره‌کننده هسته‌ای با لباس خادمی امام هشتم(ع) را  به صورت انبوه در فضای مجازی منتشر کردند.
ضمن اینکه همین مدعیان اصلاحات، سال 88 علیه جمهوریت نظام شوریدند و رأی بیست و چهار میلیونی رئیس‌جمهور منتخب مردم را نپذیرفتند و نظام را به تقلب متهم کردند. آنان در ادامه دروغ بزرگ خود، با اردوکشی خیابانی، فتنه و آشوب به‌پا کردند و طی هشت ماه پایتخت را در التهاب و آتش فرو برده و ناامنی را حاکم کردند، اکنون مضحک است که همین طیف، مدعی حمایت از رای اکثریت مردم شده‌اند، البته این تنها بخشی از نگاه پرتناقض جریان اصلاح‌طلب به رای مردم است.
منظور از جوان شدن ترکیب کابینه به‌کار گرفتن جوانان نیست!
روزنامه آفتاب یزد در مصاحبه با فیض‌الله عرب سرخی از فعالان مدعی اصلاحات نوشت: «باید توجه داشت دولت آقای روحانی خیلی جای بهتر شدن دارد. من معتقدم هم ترکیبش می‌تواند منسجم‌تر شود و هم می‌تواند جوان‌تر شود. منظورم از جوان شدن ترکیب کابینه به‌کار گرفتن جوانان نیست. جوانان باید در جای جوانان به کار گرفته شوند. در یکسری از مسئولیت‌ها باید افراد باتجربه به کار گرفته شوند. شما نمی‌توانید در آن پست‌ها و مناصب آدم‌های بی‌تجربه را به‌کار بگیرید».
عرب سرخی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «مشکل‌مان در مورد قشر زنان که کمتر دیده می‌شوند هم این است که نقطه‌ دیده شدنشان در بالاترین سطوح نیست. در یک فرآیند به بالاترین سطوح می‌رسند باید در سطوح مدیریتی پایین‌تر به‌کار گرفته شوند. .. من معتقدم آقای روحانی در چینش کابینه‌اش عقلانی عمل کرده است».
در این باره گفتنی است میانگین سنی کابینه روحانی عدد بالایی را نشان می‌دهد به طوریکه دولت روحانی پیرترین کابینه پس از انقلاب بود، از این رو بسیاری از منتقدان و حتی مدعیان اصلاحات نسبت به این نقصان دولت یازدهم و تبعات منفی آن از جمله عدم کارآمدی انتقاد کرده‌اند.