طی مناظرهای در دانشگاه شیراز مطرح شد
معاون آموزش فارس: چرخ برجام چرخید اما به نفع کارخانههای بیگانه! نماینده سابق مجلس: خرید هواپیما لااقل برای مهمانداران اشتغال ایجاد میکند!
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس گفت: چرخ برجام چنانکه مذاکرهکنندگان دولت گفتند چرخید اما نه برای ملت ایران بلکه چرخ کارخانههای اروپایی و آمریکایی چرخید و چرخ کارخانههای ایرانی از حرکت باز ایستاد.
به گزارش فارس، یاسر جبرائیلی، معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس و داریوش قنبری، نماینده دور هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی از استان ایلام با موضوع «کدام چرخ چرخید،کدام نه» در دانشگاه شیراز به مناظره پرداختند. در ابتدای این مناظره، یاسر جبرائیلی تصریح کرد: دولت وقتی در محقق کردن اهداف برجام شکست خورد بحث کم شدن سایه جنگ از سر کشور را مطرح کرد تا به نوعی شکست خود را در برجام بپوشاند در حالی که هیچ جنگی از سر این ملت کم نشده مگر دشمنان از ناحیه دلاوری مردان غیور ایرانی و توان دفاعی کشور ترسیده باشند. وی بیان داشت: چرخ برجام چنانکه مذاکرهکنندگان دولت گفتند چرخید اما نه برای ملت ایران بلکه چرخ کارخانههای اروپایی و آمریکایی چرخید و چرخ کارخانههای ایرانی از حرکت باز ایستاد. معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس گفت: پس از برجام همچنان تحریم ها باقی است و برای نمونه در فروش نفت مانند قبل از برجام دسترسی به پول نفت ممکن نیست و برای آن باید از آمریکا اجازه گرفت. جبرائیلی با اشاره به اینکه اگر دولت روحانی ادامه یابد، کشور به دوره قاجار برمیگردد، اظهار داشت: برجام به جای اینکه چرخ کارخانههای ایرانی را بچرخاند،چرخ کارخانههای اروپایی و آمریکایی را چرخاند.
قنبری نیز در این مناظره بیان داشت: با کاهش صادرات نفت از 2/5 میلیون بشکه به 650 بشکه تحریمها به شکلی پیش رفت که نارضایتی درونی را افزایش دهد و این نارضایتی امنیت ملی کشور را تهدید میکرد که با آمدن روحانی این وضعیت تغییر کرده و با عقلانیت دولتمردان آرامش به کشور برگشت. وی بستن قرارداد با بوئینگ را یک نقطه عطف در دولت روحانی برشمرد و افزود: این نخستین دولتی بود که با بوئینگ قرارداد بست و این یک پیروزی برای دولت بود که کشور را از شر هواپیماهای دسته دوم و سوم راحت کرد.
جبرائیلی نیز گفت: چرا باید با پول دولت هواپیما خرید؟ در صورتی که اگر میخواستیم هواپیما بخریم باید این کار با پول شرکتهای خصوصی انجام میشد نه شرکتهای دولتی و باید دید که این هواپیماها چقدر برای مملکت درآمد داشتهاند نه اینکه تنها با آن عکس یادگاری انداخت. وی با اشاره به اینکه دولت روحانی الگوی توسعه کشور ترکیه را دنبال می کند، خاطرنشان کرد:60 درصد سرمایهگذاری غربیها در ترکیه غیرساختاری بوده و در واقع شرکتهای ترکی را خریدهاند و اسمش را سرمایهگذاری خارجی گذاشتهاند و در ایران نیز به دنبال همین برنامه هستند. قنبری در بخش دیگری از این مناظره بیان داشت: اگر شرکت توتال در ایران سرمایهگذاری کند برای ایرانیها نیز شغل ایجاد خواهد شد و در بحث خرید هواپیما نیز به نوعی اشتغال صورت گرفته و حداقل میهمانداران آن را میتوان از ایرانیها انتخاب کرده و اشتغال ایجاد کرد!