رئیسسازمان صنعت و معدن استان:
۳۷ کارخانه پنبه پاککنی استان گلستان تعطیل شد
رئیسسازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه وضعیت کشت و تولید پنبه در حال حاضر خوب نیست، افزود: بیش از ۴۰ کارخانه پنبه پاککنی در استان داشتیم اما امروز تنها ۳ کارخانه فعال است.
حسینقلی قوانلو در نشست تخصصی تولید و تجارت پنبه فعالان اقتصادی استان گلستان با اشاره به اینکه استان گلستان از گذشته نقش به سزایی در تولید پنبه در کشور داشته است گفت:
وضعیت کشت و تولید پنبه در حال حاضر خوب نیست و در کشور یارانهها را باید از سمت گندم به پنبه ببریم و قوه مقننه نیز باید از این موضوع حمایت کند.
قوانلو گفت: اگر به ازای هر تن پنبه سه میلیون تومان یارانه بدهیم 100 هزار تن هم تولید کنیم مبلغ یارانه 300 میلیارد تومان میشود و با این عدد میتوانیم 50 هزار تن تولید را به 100 هزار تن برسانیم.
وی بیان داشت: صنعت نساجی به شدت نگران هستیم و باید اقدامی اندیشیده شود در غیر این صورت چارهای جز تعطیلی کارخانجات نساجی نخواهیم داشت.
قوانلو یادآور شد: دولت در کشور باید از تولیدکنندگان پنبه و صنایع تبدیلی آن حمایت کرده و همانند دیگر کشورها یارانه به صنعت نساجی پرداخت کند.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران هم در این نشست گفت: کارخانههای پنبهپاککنی در استان گلستان فرسوده بوده و الیاف پنبه را خراب وشها را نابود و ضایعات را در پنبه اضافه میکند.
محمدعلی عامری افزود: ترکیه بزرگترین دشمن نساجی ما به شمار میرود و درخواست ما از مسئولان این است که جنبه اقتصاد پنبه، پرداخت یارانه و حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان را با هم پیش ببرد.
وی تاکید کرد: در قیمتگذاریها باید شرایط نساجیها دیده شود و وضعیت حال باید مشخص شود و با توجه به این نگرشها قیمتها مشخص شود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه 4 دسته الیاف پنبه در کشور تولید میشود، افزود: گرگان از لحاظ فنی بهترین منطقه برای کشت پنبه در کشور به شمار میرود.