kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۰۳۸
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۰

کوتاه اقتصادی


* معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت:‌ مطابق قانون، مودیان نظام مالیات بر ارزش افزوده، حداکثر 15 روز پس از پایان هر فصل مهلت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را از طریق سایت عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده به نشانی WWW.EVAT.IR ارائه کنند، اما باتوجه به مصادف بودن مهلت ارائه اظهارنامه دوره چهارم (فصل زمستان) با تعطیلات نوروز و به منظور تکریم و رفاه حال مودیان گرامی، رئیس کل سازمان امور مالیاتی طی بخشنامه‌ای مهلت ارائه اظهارنامه این دوره را تا پایان فروردین ماه 1396 تمدید کرد. محمد مسیحی، خاطرنشان کرد: مودیان مالیاتی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل زمستان سال 95 را تا پایان 31/1/1396 ارائه کرده‌اند، می‌توانند در صورت درخواست کتبی، از بخشودگی جرایم عدم ارائه اظهارنامه و تاخیر در پرداخت مالیات و عوارض متعلق در موعد مقرر برای دوره مزبور برخوردار شوند. بر این اساس، مودیان مالیات بر ارزش افزوده می‌توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی این نظام مالیاتی به نشانی WWW.EVAT.IR اطلاعات تکمیلی در این ارتباط را دریافت و نسبت به ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات متعلقه اقدام نمایند.
* بر اساس آمار نهایی تجارت خارجی کشور، آمار واردات برنج از ۲۵۰۰ میلیارد تومان عبور کرده است.در دوازده ماهه سال 95، بیش از  690 میلیون و 18 هزار و 247 دلار برنج به وزن 839 هزار و 337 تن به کشور وارد شد،  این رقم نسبت به سال 94، حدود 2 درصد رشد دارد.معادل ریالی برنج‌های وارداتی در سال 95 حدود 2 هزار و 553 میلیارد و 67 میلیون تومان با در نظر گرفتن نرخ بازار آزاد است. همچنین سال 94، رقم واردات برنج  745 هزار و 515 تن به ارزش 681 میلیون و 299 هزار و 614 دلار بود.به گزارش تسنیم، از مرداد ماه تا اواخر دی ماه به فصل ممنوعیت واردات برنج مشهور شده و وزارت جهاد کشاورزی اجازه ثبت سفارش برنج را نمی‌دهد، این در حالی است که واردات برنج تحت رویه ته لنجی در این فصل اوج می‌گیرد. مشخص نیست آمار واردات برنج ته‌لنجی نیز در این آمار در نظر گرفته شده است یا خیر.
* رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه دولت‌ها باید در قالب برنامه کلان به مسئله مسکن نگاه کنند و برای آن برنامه‌ریزی طولانی‌مدت داشته باشند، گفت: یکی از دلایل اصلی مشکلات بخش مسکن فقدان برنامه‌ریزی و چشم‌انداز مشخص است. حسام عقبائی با اشاره به اینکه رکود مسکن به خاطر اقتصاد بیمار ایران است گفت: اقتصاد ایران اقتصاد بیماری است و در سال‌های اخیر یعنی بعد از سال 92 دچار رکود بسیار عمیقی شده است که باعث شده دغدغه‌هایی که در بخش تولید و اشتغال در کشور وجود داشته، تشدید پیدا کند. عقبایی ادامه داد: وزارت راه به عنوان متولی اصلی مسکن در دولت و کشور و در کنار آن نهادهای دیگری مانند بنیاد مسکن، شهرداری‌ها و حتی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه مسکن تاثیرگذار هستند اما می بینید که با وجود این تعداد دستگاه مرتبط با مسکن، چشم اندازی در این حوزه وجود ندارد. وی اضافه کرد: نتیجه نبود برنامه ریزی پیوسته این می‌شود که دولت قبل طرح مسکن مهر را اجرا می‌کند اما دولت یازدهم همین طرح را محکوم و آن را اشتباه می‌داند پس بنابراین دولت‌ها باید در قالب برنامه کلان به مسئله مسکن نگاه کنند و برای آن برنامه‌ریزی طولانی‌مدت داشته باشند. رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: یکی از دلایل اصلی که باعث شده وضعیت مسکن ایران خوب نباشد، این است که در حوزه مسکن، برنامه‌ریزی و چشم‌اندازی نداشته‌ایم و دولت‌های قبلی و فعلی بر اساس سلایق و علایق و دیدگاه‌های مدیریت خودشان، سکان‌داری بخش مسکن را بر عهده دارند. عقبائی گفت: متاسفانه بانک‌ها به جای انجام امور اصلی، بنگاه‌داری می‌کنند و تا زمانی که سیاست‌های پولی و بانکی اصلاح نشود، بخش مسکن وارد رونق نخواهد شد.