کوتاه از انتخابات
ستاد انتخابات شورای نگهبان آغاز به کار کرد
ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری و انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان امروز آغاز به کار کرد.
این ستاد با حضور آیتالله مدرسی یزدی از فقهای شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی سخنگو، سید فضلالله موسوی و سام سوادکوهی از حقوقدانان و سیامک رهپیک مدیر هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات و با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه افتتاح شد.
مردم به کسی رأی دهند که سقف صلاحیتها را داشته باشد
آیتالله سیدمحمدرضا مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان در مراسم آغاز به کار ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری در شورای نگهبان گفت: ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات مانند همیشه به بهترین وجه تشکیل شده است.
وی افزود: مهم آن است که در این انتخابات وظایفی برعهده ملت، دولت، شورای نگهبان و هر کسی که به نوعی مسئولیت دارد گذاشته شده است و امانتی است که باید به دست اهلش سپرده شود. از این رو همه دستاندرکاران و مردم باید وظیفه خود را بر اساس رضایت خدا انجام دهند.
مدرسی یزدی شرکت در انتخابات را وظیفه و پیریزی برای آینده قویتر جمهوری اسلامی ایران خواند و با تأکید بر اینکه مردم نیز باید بهترین و عالیترین انتخابات را داشته باشند، گفت: بحمدالله در نظام اسلامی همواره انتخابات با خوبی و پاکی برگزار شده است و شورا نیز بر اساس وظیفهاش میکوشد که هر کس حداقل صلاحیت را داشته باشد، تأیید شود که البته این موضوع نیز بر اساس قدرت نامزدها و نظرات اعضا شورای نگهبان خواهد بود.
عضو فقهای شورای نگهبان از مردم خواست آن کس که سقف صلاحیت را در میان دیگر نامزدها و بالاترین جایگاه را در میان آنان دارد انتخاب کنند تا چشم دشمنان و آنها که نمیتوانند آزادی را در این کشور ببینند، کور شود.
تأکید بر تمرکز شورای نگهبان بر برگزاری انتخابات با مشارکت بالا
سیامک رهپیک مدیر هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان، در مراسم آغاز به کار این ستاد گفت: همه کارها در حوزه نظارت بر انتخابات طبق زمانبندی پیش رفته است و تا امروز مشکل ویژهای نداشتهایم؛ در عین حال کارها را با دقت و برنامهریزی و براساس تلاش همکارانمان در استانهای مختلف پیش بردهایم.
به گزارش فارس رهپیک، بررسی صلاحیتهای داوطلبان ریاستجمهوری را مطابق روال برشمرد و با تأکید بر اینکه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری اهمیت فراوانی برای شورای نگهبان دارد، گفت: نیروی انسانی شورای نگهبان باید محدود به برگزاری انتخاباتی قانونی، امن و با مشارکت بالای مردم باشد.
وی از اعضای هیئت نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری خواست که تعامل بالایی با مجریان انتخابات داشته و رعایت بیطرفی را در انتخابات بکنند و هر اقدامی که منجر به خروج از دایره بیطرفی نسبت به شخص و جناحی باشد، مورد توجه ناظرین قرار گیرد تا هویت شورای نگهبان حفظ شود.
مدیر هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان گفت: اگر در روز انتخابات تخلفاتی رخ دهد باید ناظران آنها را رصد کرده و مدارک مستند و دقیق را برای ارائه به مراجع تصمیمگیر ارائه کنند.
باید شرایط خاصی برای نامزدهای ریاست جمهوری تعیین شود
آیتالله احمد جنتی در همایش سراسری رؤسای استانها و مدیران ستادی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که در مشهد مقدس برگزار شد با اشاره به انتخابات شوراها و ریاست جمهوری گفت: امسال تعداد زیادی از افراد برای شوراها ثبت نام کردند. شناخت از این افراد، کار خیلی مهم و دشواری است. تشخیص این که آیا داوطلبان، توانایی و صلاحیت لازم را دارند یا خیر امری بسیار مهم است.
وی ادامه داد : اعضای منتخب شورای شهر، بسیاری از امکانات را در اختیار دارند و در فضاهای مختلف کارهای فرهنگی میکنند بنابراین عملکرد آنها در فرهنگ کشور و جامعه بسیار تاثیرگذار است.
آیتالله جنتی در خصوص داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: برخی از افرادی که برای ریاست جمهوری ثبت نام کردهاند، کمترین اطلاعاتی در خصوص مسئولیتهای رئیسجمهور ندارند و لذا باید قانونی تدوین شود، که محدودیتهایی در خصوص ثبتنام داوطلبین ایجاد کند. مجلس باید در این خصوص قانونگذاری کند و ما هم کمک میکنیم تا شرایط خاصی برای ثبت نام کنندگان در نظر گرفته شود.
دبیر شورای نگهبان با بیان این که، اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایطی را برای ریاستجمهوری قرار داده که یکی از آنها تقوی است، گفت: تقوا مسئله بسیار مهمی است و موضوعی است بالاتر از عدالت. این یکی از شرایط رئیسجمهور در نظام اسلامی است. اگر قوانین، اصلاح و اعمال شود، خیلی از مشکلات برطرف میشود و کسانی با شرایط محدود حق ثبت نام خواهند شد.
وی با اشاره به این که بخش عظیمی از آینده کشور به دست رئیسجمهور است گفت: برای ثبت نام، باید شرایط و محدودیتهایی قرار داده شود، تا افراد با شرایط خاص بتوانند ثبت نام کنند. در این خصوص باید روشنگری کرد و رسانهها باید این موضوعات را برای مردم تبیین کنند. وظیفه شرعی؛ عقلی، اجتماعی و ملی هر ایرانی است که نسبت به انتخابات حساس باشد و رسانهها نیز باید مردم را با شرایط ریاستجمهوری و حضور در انتخابات آشنا نمایند.
به گزارش تسنیم دبیر شورای نگهبان در ادامه سخنانش افزود: انتخاب اصلح مهم است. اصلح کسی است که دلسوز مردم و خدمتگذار جامعه باشد و همچنین توانمندی لازم را برای اداره کشور داشته باشد. سوابق و گذشته افراد، میزان دلسوزی و توانمندی آنها را در مدیریت و اداره کشور نشان میدهد.
وی افزود: فرد اصلح، باید دشمن شناس و انقلابی باشد.
تهیه برنامههای صدا و سیما برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری
سخنگوی وزارت کشور از تهیه زمان بندی پیشنهادی برنامههای صدا و سیما برای نامزدهای انتخابات در جلسه آینده کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری خبر داد.
سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور گفت: با دعوت وزیر کشور نخستین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد.
به گزارش فارس سامانی ادامه داد: در ابتدای این جلسه که با حضور دادستان کل کشور، آخوندی معاون سیاسی سازمان صدا و سیما، سید احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر صدا و سیما و مسئولان ستاد انتخابات کشور برگزار شد، وزیر کشور به اتفاق آرا به عنوان رئیسکمیسیون انتخاب و معرفی شد. قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانها گفت: مطابق قانون این کمیسیون به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای ریاستجمهوری از امکانات دولتی تشکیل و زیر نظر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات فعالیت مینماید.
سامانی خاطر نشان کرد: در این جلسه مقرر شد اصول حاکم بر تصمیمگیریهای کمیسیون و زمان بندی پیشنهادی برنامههای صدا و سیما برای نامزدهای انتخابات تهیه و در جلسه آینده مطرح گردد.
گفتنی است مطابق ماده 65 قانون انتخابات ریاست جمهوری تنظیم برنامه تبلیغات نامزدهای انتخاباتی از طریق صدا و سیما به عهده کمیسیون مذکور میباشد.