بیشترین اعتراض متوجه طرح سیدبندی کشتیگیران است
پشت پرده تغییرات قوانین کشتی چیست؟!
طرح سیدبندی اتحادیه جهانی کشتی خیلی بیسر و صدا و فوری از سوی اعضای هیئت رئیسه مطرح و تصویب شد؛ هیئت رئیسهای که در راس آن «مامیاشویلی» رئیس فدراسیون کشتی روسیه و یکی از چهرههای بانفوذ در بدنه اجرایی اتحادیه جهانی ایفای نقش میکند و رقابتی دیرینه با متولیان کشتی ایران دارد.
سرویس ورزشی-
همین چند روز پیش بود که قوانین کشتی مجددا دستخوش تغییرات شد، تغییراتی که اعتراض تند فدراسیون کشتی ایران را به دنبال داشت. در راستای همین اعتراض بود که رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی در نامهای به فدراسیون جهانی مواردی را یادآور شد. در نامه ارسالی به رئیس اتحادیه جهانی، فدراسیون کشتی ایران به نحوه تصمیمگیری در مورد تغییر قوانین و مقررات کشتی، داوری و همچنین سیستم رنکینگ توسط کمیسیون فنی آن هم بدون امکان بررسی کامل از سوی هیئت رئیسه اتحادیه جهانی انتقاد کرد. همچنین در این نامه به دو ماه زمان معطلی برای تنظیم صورت جلسه کمیسیون فنی اتحادیه و در مقابل تنها شش روز فرصت برای اعلام نظر اعضای هیئت رئیسه آن هم همزمان با برگزاری رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی انتقاد شده است. از نظر فدراسیون کشتی ایران، عدم فرصت جهت بررسی دقیق و بحث جدی و کارشناسی درباره مباحث فنی، امکان موفقیت مقرراتی که بلافاصله پس از شش روز تعیین مهلت به کشورها نیز ابلاغ شده است را کاهش میدهد.
فدراسیون کشتی هم چنین محدود بودن افراد واجد شرایط در بین اعضای کمیسیون فنی برای جمعبندی موضوعات و تصمیمگیری در امور مهم فنی را اشکالی جدی در فرآیند تصمیمگیری در اتحادیه جهانی میداند. این موضوع نیز در نامه جداگانهای مدتی پیش به اتحادیه اعلام شده است زیرا معتقد است اینگونه تصمیمات اثرات منفی فراتری از بخش فنی برای کشتی در جهان به همراه دارد.
فدراسیون کشتی در ادامه نامه خود با اشاره به اینکه ایران حاضر است میزبان اعضای هیئت رئیسه اتحادیه جهانی برای بررسی دقیق و کارشناسی این قوانین باشد، اعلام کرد تغییر زیاد و مداوم در قوانین و مقررات کشتی موجب شده است تا مردم و علاقهمندان به کشتی نتوانند با این رشته ارتباط آسان و مناسبی پیدا کنند و این سالها به دلیل تغییر مداوم قوانین در کشتی نه تنها مردم علاقهمند به کشتی در تحلیل نتایج دچار مشکل شدهاند، بلکه کشتیگیران، مربیان و حتی داوران نیز از تکرار مدام و بدون برنامه ضوابط داوری سردرگم هستند و این موضوع به موقعیت جهانی کشتی در افکار عمومی به عنوان یک ورزش المپیکی آسیب جدی میرساند.
نقش پررنگ روسها در تغییر قوانین کشتی
حال که ایران به تصمیمات اتحادیه جهانی معترض شده، این پرسش برای علاقهمندان به کشتی مطرح شده که اتحادیه جهانی که تا پیش از این کاملا با ایران هماهنگ بوده، به چه علت تصمیماتی را اتخاذ کرده که به ضرر ایران و مورد اعتراض فدراسیون کشتی قرار گرفته است؟!
برای رسیدن به پاسخ این پرسش باید عنوان داشت در تغییرات جدید قوانین فنی و داوری و همچنین طرح سیدبندی کشتیگیران برای حضور در رویدادهای مهم و سرنوشتساز، رنگ و بویی از آن سیاستهای عدالتمحور و هماندیشی با بزرگان این رشته از جمله ایران وجود ندارد. طرح سیدبندی اتحادیه جهانی کشتی خیلی بیسر و صدا و فوری از سوی اعضای هیئت رئیسه مطرح و تصویب شد؛ هیئت رئیسهای که در راس آن «مامیاشویلی» رئیس فدراسیون کشتی روسیه و یکی از چهرههای بانفوذ در بدنه اجرایی اتحادیه جهانی ایفای نقش میکند و رقابتی دیرینه با متولیان کشتی ایران دارد.
در طرح سیدبندی اتحادیه جهانی، کشتیگیران باید با توجه به حضورشان در میادین مهم بینالمللی، امتیازات و شرایط لازم برای حضور مجدد در میادین بزرگ بعدی را کسب کنند. در نگاه کلی به این طرح، کشتیگیران اصلی باید همیشه در کورس رقابت با حریفان خود باشند و دیگر خبری از جوانگرایی و ریسک فرصت دادن به کشتیگیران نوظهور و جوان نیست چراکه در هر بار حضور در میادین مختلف آسیایی و جهانی، باید امتیازات مندرج در طرح سیدبندی اتحادیه جهانی کسب شود. در غیر اینصورت نمیتوان به سهمیه کامل در اوزان مختلف جهت حضور در مسابقات بعدی دست یافت.
در مجموع بدون اشاره به جزئیات تغییر قوانین و مقررات کشتی باید به این نکته اشاره کرد که روسها با توجه به نقش تاثیرگذارشان در بدنه اصلی اتحادیه جهانی در حال نفوذ و اعمال نظر در سیاستهای کلان این رشته هستند. نفوذی که در نهایت دود آن به چشم کشتی ایران خواهد رفت و تلاش چندین ساله خادم برای تعامل و تحکیم روابط با اتحادیه جهانی را نقش بر آب میکند.
رقابت دیرینه کشتی ایران و روسیه، قدمتی طولانی دارد و این مصاف و زورآزمایی مدتهاست وارد عرصه دیپلماتیک هم شده است. رقابتی که حالا رسول خادم و مردانش را رودرروی «مامیاشویلی» و حامیان این بازیگردان پرنفوذ اتحادیه جهانی قرار داده و مسئولان ایرانی را با دغدغه تازهای مواجه ساخته است.
آنچه مسلم است ادامه این روند که به نوعی زورآزمایی دیپلماتیک بین کشتی ایران و روسیه تبدیل شده، میتواند بر اقتدار همیشگی ایران در رقابتهای جهانی و همینطور المپیک ۲۰۲۰ تاثیر خاص و حتی مخربی داشته باشد.