شمار شهدای فوعه و کفریا از مرز 110 تن گذشت/محکومیت خیانت تروریستها از سوی سازمان ملل
منابع بیمارستانی سوریه اعلام کردند، شمار قربانیان حمله انتحاری به اتوبوسهای حامل اهالی «فوعه» و «کفریا» در غرب استان «حلب» به 118 تن رسیده است.
سرویس خارجی-
شمار شهدای انفجار انتحاری روز شنبه که با خودروی بمبگذاری شده و در منطقه «الراشدین» غرب حلب صورت گرفت به 118 تن رسیده و تعداد مجروحین نیز به 224 نفر رسیده است.
تقریبا همه قربانیان و زخمیهای این حادثه تروریستی، از اهالی «فوعه» و «کفریا» دو شهرک شیعهنشین سوریه هستند. در پی توافق میان دولت دمشق و گروههای مسلح، قرار بود 8000 ساکن این دو شهرک شیعهنشین و تحت محاصره استان «ادلب» با 3800 فرد مسلح و اعضای خانواده آنها در شهرکهای «الزبدانی» و «مضایا» و دو منطقه دیگر، مبادله شوند. برای این منظور چهارشنبه هفته گذشته 120 اتوبوس راهی فوعه و کفریا شدند. اما تروریستها از ورود آنها به منطقه ممانعت کردند! در ساعات بعد 75 اتوبوس و 40 آمبولانس اجازه یافتند به داخل دو شهرک وارد شوند و حدود 5000 نفر را با خود از محاصره خارج سازند و به سمت شهر «حلب» راهی شوند. ولی تروریستها که غرب آنها را معارضان میانهرو مینامند اتوبوسها را در منطقه «الراشدین» در غرب شهر حلب متوقف کردند و در مورد ادامه سفر آنها بهانه تراشیدند و امتیازات جدیدی را مطالبه کردند!
در هر صورت، این توقف حدود 48 ساعت طول کشید و مسافران اتوبوس که اکثرا زنان، کودکان و بیماران بودند از لحاظ روحی و جسمی به شدت تحت فشار قرار گرفتند.
این وضعیت ادامه یافت تا اینکه عصر شنبه خبر رسید یک خودروی بمبگذاری شده که در ظاهر غذا حمل میکرد، اجازه یافت به اتوبوسها نزدیک شود و در حالی که کودکان از اتوبوسها خارج شده و در اطراف خودروی مذکور اجتماع کرده بودند، تروریست مزبور چاشنی بمب را فعال کرد و...
بر اساس گزارشها، شدت این انفجار به حدی بود که تعدادی اتوبوس و چند دستگاه آمبولانس را به آتش کشید و پیکر قربانیان را تا شعاعی پرتاب کرد.
اما، غمبارترین و زشتترین بخش ماجرا، بیتفاوتی محافل سیاسی و رسانهای جبهه حامی تروریسم در قبال این فاجعه بود. رسانههای عربی و غربی یا این واقعه را به طور کمرنگ پوشش دادند و یا از کنار آن گذشتند.
به گزارش ایسنا، گروه تروریستی «احرارالشام» مسئولیت این عملیات انتحاری را برعهده گرفت.
دیروز تسنیم اما گزارش داد، اتوبوسهای حامل باقیمانده اهالی فوعه و کفریا وارد منطقه «جبرین» شهر حلب شدهاند. این مردم بیگناه به مدت سه روز در منطقه «الراشدین» بدون آب و غذا توسط تروریستها متوقف شده بودند. تروریستهای تکفیری برخلاف تعهداتی که داده بودند، این مردم بیگناه را در الراشدین در سختترین شرایط نگه داشتند و مانع عبور اتوبوسهای حامل آنها شده بودند.
به هر حال، از مجموع 75 اتوبوسی که قرار بود وارد حلب شود، چند اتوبوس در حمله انتحاری الراشدین به شدت آسیب دید. از پنج هزار مسافر فوعه و کفریا هم 118 تن در ماجرای فوق جان باختند. به همین خاطر، مسافران به جای آنکه خوشحال باشند، با دیدگانی اشکبار، از پلههای اتوبوس پایین آمدند و در غم همسفران سفرکرده، گریستند.
در ارتباط با سرنوشت 3000 نفر دیگر از اهالی فوعه و کفریا که قرار بود مبادله شوند، هم خبری منتشر نشده است. برخی گزارشها حاکی است این افراد به فوعه و کفریا بازگردانده شدهاند.
واکنشها
جنبش انصارالله یمن، دبیرکل سازمان ملل، دولت عراق و شماری دیگر از دولتها و نهادهای منطقه و جهان، عملیات تروریستی احرارالشام را محکوم کردند.
جنبش انصارالله در بیانیهای که به همین مناسبت صادر کرده، تصریح نمود: «ما در یمن خود را در رنج و مبارزه ملت سوریه شریک میدانیم... و سیر حوادث نشان میدهد (دولتهای حملهکننده به یمن)، حامی نخست گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده هستند.»
پارلمان سوریه
شماری از اعضای پارلمان سوریه نیز ترکیه را طراح حمله تروریستی در الراشدین دانستند و اعلام کردند انتقال زخمیها و شهدای این انفجار به ترکیه، بخش دیگری از توطئه «رجب طیب اردوغان» رئيسجمهور ترکیه است. «حسین راغب» عضو پارلمان سوریه در این باره به خبرگزاری فارس گفت: «براساس اطلاعات موثق، اردوغان مبلغ 15 میلیون یورو به تروریستها داده بود تا توافق خروج اهالی شهرکهای شیعهنشین فوعه و کفریا را ناکام گذاشته و اجرای توافق مربوط به آن را متوقف کنند.»
این عضو پارلمان سوریه همچنین گفت: «جامعه بینالمللی و همه نهادهای حقوق بشری باید در برابر این جنایت هولناک حرکتی نشان داده و مواضع خود را بیان کنند.»
این نماینده سوری در ادامه یادآور شد: «ما از شورای امنیت که تنها برای توطئهچینی علیه سوریه و به بهانه دفاع از حقوق بشر تشکیل جلسه میدهد و برای کودکان خانشیخون و مردم آن اشک تمساح میریزد، میخواهیم که برای کودکان بیگناه فوعه و کفریا و اهالی آن که خونشان بیدلیل ریخته شده، نیز نشستی ترتیب دهند.»
«عارف الطویل» دیگر عضو پارلمان سوریه نیز به فارس گفت: «انتقال زخمیها به ترکیه، بخشی از توطئه در ارتباط با این حادثه است و دست داشتن ترکیه در این ماجرا را برملا میکند.»
به گفته الطویل «جامعه بینالمللی باید انفجار تروریستی در حلب را محکوم و برای احترام به خون مردم بیگناه فوعه و کفریا، عاملان این جنایت را قصاص کند.»