kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۱۴۵
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

قهوه عصرانه اصلاح‌طلبان با ژست‌های به اصطلاح روشنفکرانه و معضلات مردم جنوب شهر!


سرویس سیاسی-
روزنامه بهار در مطلبی با عنوان «دوری از مردم پاشنه آشیل اصلاح‌طلبان» درباره مشکل اصلاح‌طلبان در رقابت برای جذب مخاطب به ویژه در میان اقشار طبقات پایین جامعه ایران نوشت: «تیپ‌شناسی و حتی قیافه‌شناسی سخنگویان گفتمان اصلاح‌طلبی نشان می‌دهد که این نیروها از ادبیاتی در نوشته‌ها و مطالب منتشر شده خود در فضای مجازی بهره می‌گیرند که بیشتر آنها برای مخاطبان عادی اگر نگوییم «غیر قابل فهم» باید اعتراف کنیم که جذاب نیستند! قیافه‌های خاص با ریش و سبیل پروفسوری با کت و شلوار اتو شده و ژست‌های به اصطلاح روشنفکرانه که انگار همین حالا از گالری‌های هنری و نمایشگاه‌های نقاشی فلان هنرمند سبک نوین  خارج شده‌اند و به احتمال زیاد پشت میز در حال صرف قهوه عصرانه هستند، نمی‌تواند برای مردم کوچه بازاری که در نیازهای پله‌های پایین مازلو گرفتار شده‌اند فضای تعاملی دوستانه‌ای فراهم نماید. لازم است برخی جوانان مدعی اصلاح‌طلبی از پشت میز نظریه‌پردازی صرف خود را رها کنند و واقعیت‌های روز جامعه را به جای کتاب‌های‌ترجمه شده «نشر نی» در کوچه و بازار شهر و آن هم جنوب شهر مطالعه نمایند».
مشخص نیست چطور شب انتخابات روزنامه‌های زنجیره‌ای به یاد معضلات مردم جنوب شهر افتاده و از فیس و افاده مدعیان اصلاحات انتقاد می‌کنند! این انتقادها در حالی است که روزنامه‌های زنجیره‌ای خود از اصلی‌ترین عوامل این شکاف بوده و به جای پرداختن به مسائل و مشکلات اصلی مردم، اغلب به دنبال حاشیه‌ها و پررنگ کردن چهره افراد و مسائل بی‌ربط به درد و مطالبه مردم بوده و هر کس را هم سخنی در این زمینه بگوید، به پوپولیسم متهم کرده و می‌کنند.
مردم، رونق اقتصادی را خوب مشاهده نکرده‌اند!
«حمیدرضا جلایی‌پور» از فعالین مدعی اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سوال که:« براساس چه معیاری به این نتیجه رسیده‌اید که مردم نسبت به سال ۹۲ احساس آرامش بیشتری دارند. این ادعا در حالی است که بخشی از مردم انتقاداتی به عملکرد روحانی دارند»،گفت:«در حال حاضر در شرایط رکود قرار نداریم، اما مردم رونق اقتصادی را خوب مشاهده نکرده‌اند. رشد اقتصادی هنوز در موضوع بیکاری خود را نشان نداده است».
این ادعا که «در شرایط رکود قرار نداریم، اما مردم رونق اقتصادی را خوب مشاهده نکرده‌اند» علاوه بر اهانت به شعور مردم، انکار واقعیت‌های بدیهی درخصوص اوضاع اقتصادی در کشور است. در حال حاضر بیکاری جوانان و وضعیت نامطلوب اشتغال در کشور، تعطیلی واحدهای تولیدی، رکود سنگین، مشکلات معیشتی مردم، بحران‌های فزاینده زیست محیطی و تورم و افزایش قیمت‌ها علیرغم ادعای کاهش تورم، وضعیت نامطلوبی را ایجاد کرده است. مقایسه عملکرد دولت با وعده‌های اقتصادی رئیس‌جمهور در ایام انتخابات، حتی اعتراض اصلاح‌طلبان و حامیان دولت را نیز برانگیخته است.
در روزهای گذشته، «مصطفی معین» وزیر علوم دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد گفته بود:«مردم با مشکلات معیشتی و بیکاری جوانان به سختی درگیر هستند...مهم‌ترین رقیب آقای روحانی عملکرد خودش و نوع نگاهش به انتخابات و دولت بعدی‌اش است و مردم نقش تعیین‌کننده خواهند داشت».
مدعیان اصلاحات نگران سابقه اجرایی نامزدها شدند!
روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله دیروز با عنوان «گفتمان رئیسی کدام است؟» نوشت:«هر چند آقای رئیسی از سن 20 سالگی تا به امروز در سطوح حقوقی و قضائی رشد داشته اما ایشان قرار است راهبری قوه مجریه را برعهده بگیرند! درحالی که حتی یک روز هم در این قوه تجربه اجرایی ندارند بنابراین رئیسی کارنامه مجاب کننده‌ای از نظر اجرایی برای ریاست جمهوری نخواهد داشت».
همچنین این روزنامه در گزارشی با عنوان «ابراهیم رئیسی مثل فلاحیان است» نوشت:«اگر حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری را قطعی بدانیم، با تورق کارنامه ایشان می‌توان دریافت که او تا به حال کار اجرایی نکرده است و در کارنامه‌اش تنها سوابق قضائی دیده می‌شود. آیا چنین شخصیتی می‌تواند نسبت به مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی تصمیمات مناسب اتخاذ کند؟».
این روزنامه زنجیره‌ای توضیح نمی‌دهد که روحانی تا قبل از ریاست جمهوری، کدام سمت اجرایی را داشته و شایسته احراز سمت ریاست جمهوری شده است!؟ این مقایسه در حالی است که تولیت کنونی آستان قدس رضوی قریب سه دهه سمت‌های مهم ملی مانند ریاست سازمان بازرسی کل کشور،‌معاون اول قوه قضائیه، دادستان تهران و... را عهده‌دار بوده و به خوبی با نظامات اداری و سیاسی کشور آشنا و مرتبط بوده است.
آمدن رئیسی به نفع روحانی است، اما نگرانیم!
در روزهای گذشته برخی شخصیت‌های مدعی اصلاحات با تاکید بر اینکه آمدن حجت‌الاسلام رئیسی به نفع روحانی است این گونه استدلال کرده‌اند که این حضور فضا را به نفع دولت یازدهم رقم خواهد زد. «حسین مرعشی» عضو حزب کارگزاران و از حامیان دولت در گفت‌وگو با روزنامه زنجیره‌ای شرق در این زمینه با اشاره به اینکه آمدن رئیسی به نفع روحانی است گفت:«اصولگرایان باید بنشینند و از ذخیره خِرد خود استفاده کنند و ببینند که اساسا به مصلحت آنهاست که در دور دوم آقای روحانی وارد رقابت شوند؟ چون تا امروز، جمهوری اسلامی بر این سنت بوده است که رؤسای جمهوری آن دو دوره‌ای بودند. آیا مصلحت اصولگرایان هست که در این دوره از رقابت‌ها وارد شوند یا آنکه بنشینند و خود را برای دوره بعد و جانشینی آقای روحانی آماده کنند».
مرعشی همچنین در اظهارنظری عجیب توصیه کرد رقیب روحانی در انتخابات پیش رو برجام و سیاست خارجی دولت را تائید کند!
وی همچنین گفت:«من فکر می‌کنم کاندیداتوری آقای رئیسی برای روحانی خیلی مثبت است. آقای روحانی از کاندیداتوری آقای رئیسی ضرر نمی‌کند».
مرعشی و دیگر مدعیان اصلاحات به این سوال پاسخ نمی‌دهند که اگر حضور رئیسی و هر نامزد دیگری به نفع روحانی است چرا تا این اندازه نگران بوده و اضطراب دارند؟!
الان وقتِ گزارش عملکرد دولت است، نه مناظره‌های انتخاباتی
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «لزوم ارائه گزارش عملکرد دولت به مردم» نوشت: «با وجود اینکه آقای دکتر روحانی از تحصیلات حقوقی برخوردارند و به قول خودشان سرهنگ نیستند، به‌ نظر می‌رسد آن‌گونه که شایسته قشرهای مختلف جامعه ماست، رئیس‌جمهور در قامت یک رئیس‌جمهور حقوقدان، نه تنها از حقوق ملت به‌درستی دفاع نکرده، بلکه از قانون اساسی هم که به‌ موجب اصل ۱۱۳ رئیس‌جمهوری مسئولیت اجرای آن را به‌عهده دارد، درخصوص نقض‌های مکرر قانون اساسی و اجرا نشدن خیلی از اصول آن تذکری نداده است. روسای‌جمهوری ملزم هستند که در چارچوب سیاست‌های کلی نظام عمل کنند. حال آیا وقت آن نرسیده که جناب روحانی و دولت ایشان در فرصتی که به انتخابات مانده است، عملکرد دولت و موانع پیش‌‌روی دولت را در چهار سال اخیر، به افکار عمومی عرضه نمایند و فقط منتظر مقطع مناظره‌ها نباشند؟مضافا اینکه این‌طور نشود که همه‌چیز به زمان انتخابات موکول شود و بگذارند که پنج یا شش نامزد یا بیشتر از رقیبان به هجمه دولت و شخص ایشان بپردازند و روحانی هم به تنهایی بفرمایند که دوغ من ترش نیست. به‌زعم راقم این سطور، چنین سیاستی هرگز به نفع آقای روحانی و کشور نخواهد بود...شرایط امروز حقیقتا با سال ۹۲ تفاوت‌های معناداری دارد و نباید ساده‌انگارانه به موضوع انتخابات ۹۶ نگاه کرد که اگر چنین باشد هم اصلاح‌طلبان و هم حامیان اعتدالی روحانی ممکن است در این بازی شکست سختی بخورند».
کارنامه پر از خالی دولت و حمله به صدا وسیما
روزنامه وقایع اتفاقیه در ادامه تلاش‌های روزنامه‌های زنجیره‌ای برای ایجاد جنگ روانی علیه صداو سیما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، به بهانه عدم پخش زنده سخنرانی رئیس جمهور در وزارت کشور در گزارشی رسانه ملی را به جانبداری در مواجهه با جریان‌های سیاسی متهم کرد و نوشت :«صداوسيما در سال‌هاي گذشته و چند ماه مانده به انتخابات، سياست‌هاي تبليغاتي خود را به نفع جناحي خاص تغيير داده و با تمام قوا براي پيروزي يک جناح تلاش مي‌کند. اين درحالي است که از نظر برخي از اصلاح‌طلبان و حاميان دولت، عملکرد صداوسيما نه‌تنها تأثيري در موقعيت سياسي و اجتماعي دولت ندارد بلکه اين رويکرد يک‌جانبه مي‌تواند به نفع دولت تمام شود».
پیاده نظام‌های عملیات روانی در این روزنامه زنجیره‌ای که ظاهرا خوب توجیه نشده‌اند در ادامه گزارش از اتهام‌زنی یک گام فراتر رفته و به نقل از برخی چهره‌های اصلاح طلب و وزیر پیشین ارشاد عدم پخش زنده سخنرانی رئیس جمهور را یک جنایت تلقی کرده و سپس آن را محکوم کردند.
روزنامه دولتی ایران هم در سرمقاله دیروز به قلم محمد هاشمی نوشت: «به عنوان یکی از مدیران پیشین این سازمان از وجود آیین‌نامه جدید در این باره اطلاع ندارم، اما معتقدم اگر امتناع از پخش سخنرانی رئیس جمهوری براساس آیین‌نامه‌ای است باید به اطلاع افکارعمومی می‌رسید ... آنچه روز گذشته اجرا شد، یا مربوط به آیین‌نامه جدیدی است که اعلام نشده است یا در ادامه رویه و برنامه‌ای است که صدا و سیما در سانسور مواضع دولت یازدهم و بازتاب ندادن کامل و بی‌طرفانه اقدامات آن اتخاذ کرده است».
این در حالی است که علی عسگری رئیس صدا و سیما اخیرا در اظهاراتی  با تاکید بر اینکه نحوه تعامل صدا و سیما با دولت مستقر بی‌سابقه بوده است، افزود:«آنتن رسانه ملی در سال 95 در بهترین زمان، بطور متوسط، روزانه 21 ساعت در اختیار مسئولان اجرایی کشور بوده است ضمن آنکه وزرای دولت نیز، بطور متوسط، روزانه 6 ساعت آنتن رسانه ملی را در اختیار داشتند. رئیس رسانه ملی خاطر نشان کرد: پوشش گسترده اقدامات دولت یازدهم درحالی انجام شده است که صدا و سیما در سخت‌ترین شرایط مالی قرار دارد».
البته این‌گونه اظهارات از این طیف بی‌کارنامه طبیعی است چرا که تا دیروز که صدا و سیما  براساس وظایف ذاتی خود به تهیه و پخش برنامه‌هایی از وضعیت واقعی و چالش‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور و کارنامه دولت در این زمینه می‌پرداخت، سیل هجمه‌ها و حمله‌ها را علیه این سازمان روا می‌داشتند و امروز هم که به گفته رئیس صدا و سیما روزانه 21 ساعت از آنتن تلویزیون در اختیار دولتی‌هاست باز هم به رسانه ملی حمله می‌کنند و گویا آنتن صدا و سیما را 24 ساعته می‌خواهند.
دستپاچگی حامیان دولت از پخش نمازجماعت تولیت آستان قدس
روزنامه شرق دیروز با انتقاد از یک بار پخش شدن نمازجماعت تولیت آستان قدس در تلویزیون آن‌هم در چهارشنبه هفته گذشته، این موضوع را تبدیل به تیتر یک خود کرد و نوشت:«چهارشنبه هفته پیش بود که صداوسیما در شبکه تهران بعد از اذان مغرب و عشا، نماز حجت‌الاسلام رئیسی که تولیت آستان قدس رضوی را برعهده دارد پخش کرد. این در حالی است که او یکی از نامزدهای اصلی جناح اصولگرا و منتقد دولت برای ریاست‌جمهوری محسوب می‌شود. اواخر سال گذشته نیز برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو از حجت‌الاسلام رئیسی به‌عنوان ميهمان دعوت کرده بود که برخلاف همیشه که این برنامه در استودیوی خبری اجرا می‌شود، در قسمتی از حرم امام رضا(ع) برگزار شد».
روزنامه شرق همانند دیگر روزنامه‌های اصلاح طلب در ادامه سراغ مهران مدیری نیز رفته و نوشته است: «حدود یک سال از ریاست علی‌عسگری بر سازمان صداوسیما می‌گذرد و چندماهی به پایان کار دولت حسن روحانی باقی نمانده است، اما همچنان ردپای تخریب دولت در برنامه‌های صداوسیما دیده می‌شود. نمونه بارز آن برنامه «دورهمی» با اجرای مهران مدیری است که از شبکه نسیم پخش می‌شود. مدیری جمعه‌شب و در پایان این برنامه با طعنه این‌گونه گفت:«خوشبختانه رونق اقتصادی ما هم دارد سر به آسمان می‌ساید. آن‌قدر بازار خریدوفروش داغ است که یک عده حتی دارند تلویزیون خانه خود را هم می‌فروشند. آدم می‌شناسم که فرش زیر پای خود را هم فروخته است. یک‌ سری به این سایت‌های خریدوفروش بزنید، خیلی‌ها یک عدد لیوان را به قیمت هزار تومان می‌فروشند. رونق اقتصادی در حال قل‌زدن است و سرریز کرده است. همه در حال خریدوفروش هستند. بفروشید تا بازار خوب است، دو روز دیگر این رونق اقتصادی از بین می‌رود و دلتان خواهد سوخت».
گام‌های جدی اصولگرایان برای رسیدن به گزینه واحد برای انتخابات ریاست جمهوری آن‌هم براساس ساختارهای مناسب و در فضای آرام سبب انفعال روزنامه‌های زنجیره‌ای شده است. دستپاچگی مدعیان اصلاحات به حدی رسیده که با هر بار شوخی و کنایه مهران مدیری در چند دقیقه فیلم طنز نیز جیغ بنفش آنها بلند می‌شود.