آیا جنگ اتمی در پیش است؟
استقرار بمب اتم در کرهجنوبی گزینه ترامپ برای مقابله با پیونگیانگ!
مقامات آمریکایی میگویند سه گزینه «استقرار بمب اتم در کرهجنوبی»، «ترور سران کره شمالی» و «انجام خرابکاری در این کشور»، را به ترامپ پیشنهاد دادهاند تا جلوی پیونگیانگ بایستند!
سرویس خارجی-
کره شمالی تبدیل به معمایی برای آمریکا شده است و واشنگتن مانده است چگونه آن را حل کند. کره شمالی سلاح هستهای دارد، برد موشکهای هستهای آن به شهرهای ساحلی آمریکا میرسد حتی اگر به آمریکا نیز نرسد سئول پایتخت کره جنوبی در فاصله 40 کیلومتری مرز این کشور قرار گرفته و این کشور صنعتی به راحتی میتواند هدف حملات مرگبار پیونگ یانگ قرار بگیرد. از سوی دیگر ارتش کره شمالی نیز در ملاحظات آمریکا باید لحاظ شود.
در حالت عادی، 1/3 میلیون سرباز در پادگانهای این کشور حضور دارند که هر لحظه آماده هر نوع عملیاتی هستند. علاوه بر آن، پیونگ یانگ دارای 8/2 میلیون سرباز احتیاطی است که در روزهای اخیر به پادگانها فراخوانده شدهاند. به این ترتیب در برابر هر نوع جنگ احتمالی، مجموعاً 9/5 میلیون سرباز آماده رزم در لشگر کره شمالی وجود دارند که آمادهاند مثل مور و ملخ به سر کره جنوبی و متحدان آمریکا بریزند.
این روزها و بعد از آزمایش موشکی کره شمالی اما باز لحن مقامات آمریکا تندتر شده است. بر اساس گزارشها، شورای امنیت ملی آمریکا گزینههای پیشنهادی برای مقابله با کره شمالی را به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا ارائه کرده است.
در این رابطه شبکه «انبیسی» به نقل از «مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا» گزارش داده «استقرار تسلیحات اتمی آمریکا در کره جنوبی و ترور کیم جونگ اون رهبر کره شمالی از جمله این گزینهها است. این گزینهها پیش از دیدار اخیر روسای جمهور آمریکا و چین به ترامپ ارائه شده است. واشنگتن امیدوار است که پکن را به همکاری برای محدود کردن برنامه موشکی و اتمی کره شمالی وادارد، اما در عین حال در حال بررسی گزینههایی است که در صورت عدم همکاری چین ممکن است آنها را در دستور کار قرار دهد.»
بر اساس گزارش «انبیسی» «یکی از گزینههای اصلی، این است که آمریکا برای اولین بار پس از جنگ سرد در یک کشور خارجی بمب اتم مستقر کند. واشنگتن 25 سال قبل تسلیحات اتمی خود را از کره جنوبی خارج کرده و حالا ممکن است بار دیگر در پایگاه نظامی «اوسان» در جنوب سئول، بمب اتم مستقر کند.گزینه دیگر هم این است که آمریکا «کیم جونگ اون» و دیگر سران کره شمالی را هدف حمله قرار داده و ترور کند. با این حال نگرانیهایی در مورد تبعات این کار و واکنش احتمالی چین وجود دارد.»
انبیسی میافزاید: «گزینه سوم هم انجام خرابکاری در خاک کره شمالی است. بر این اساس، ممکن است نیروهای ویژه ارتش آمریکا و کره جنوبی با نفوذ به کره شمالی، زیرساختهای این کشور را هدف حمله قرار دهند. به گفته منابع آگاه، فعلا گزینههای دیگر کنار گذاشته شده و با وجود نگرانی از تبعات احتمالی، فعلا این سه گزینه در اولویت قرار گرفته است.»
دونالد ترامپ یکشنبه گذشته در گفتوگو با روزنامه «فایننشالتایمز» گفته بود اگر چین به تردیدهایش ادامه دهد، آمریکا آماده است برای حل بحران کرهشمالی دست به اقدام نظامی یکجانبه بزند. اسکای نیوز نیز گزارش داد یک روز پس از حمله غافلگیرانه آمریکا به یک پایگاه نظامی در سوریه، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا هشدار داد که کشورش آماده است «بهتنهایی» علیه کرهشمالی اقدام کند.
این ادبیات تهاجمی باعث شد رهبران برخی کشورها به ترامپ نسبت به خطرات چنین ماجراجوییهایی هشدار دهند.