مشاور معاون اول رئیسجمهور:
دولت در زمینه حذف دلالان اقدام قطعی و نتیجهبخشی انجام نداده است
مشاور معاون اول رئیسجمهور گفت: سال ۹۵ از نظر مصرف سال خوبی نبود؛ چراکه عرضه بازار بهدرستی صورت نگرفت و در زمینه حذف دلالان دولت اقدام قطعی و نتیجهبخشی انجام نداد و میتوان گفت دلالان غالب بر دولت هستند.
به گزارش «نسیم آنلاین» عیسی کلانتری با تاکید بر اینکه کشاورزی سال 1395 از نظر تولید محصولات، سال متوسطی بود، اظهار کرد: در این سال بارندگیها نسبتا مناسب بود و کارهای تدارکاتی تولید خوب صورت گرفت؛ اما در بخشهای زیربنایی بهدلیل نداشتن منابع بانکی و اعتبار با مشکلاتی روبهرو شدیم و همچنین مصرفکنندگان دچار زیان شدند و از نظر مصرف سال خوبی نبود؛ چراکه عرضه بازار بهدرستی صورت نگرفت و در زمینه حذف دلالان دولت اقدام قطعی و نتیجهبخشی انجام نداد و میتوان گفت دلالان غالب بر دولت هستند.
وی با اشاره به اینکه سال 95 برای بازار مناسب نبود، افزود: مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در بازار نامناسبی به سر میبرند که از یکسو حضور دلالان و از سویی دیگر سرمازدگی محصولات باغی در شمال کشور به وجود آورده است که آثار منفی بر کشاورزی و اقتصاد کشور برجای گذاشت.
وزیر اسبق کشاورزی خشکسالی پاییز 95-96 را آسیبی جدی برای کشاورزی دانست و ادامه داد: خشکسالی بر همه بخشهای کشاورزی تاثیر خود را گذاشت و موجب شد در عمل وضعیت تولید کشاورزی و زندگی کشاورزان در سطح متوسطی باشد و به سطح مناسب مورد نظر نرسد، هرچند که بارندگیها در اواخر زمستان این سال به نسبت خوب بود.
مشاور معاون اول رئیسجمهور نوسان قیمت گوشت قرمز را یکی از بزرگترین مشکلات برای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان عنوان کرد و نیز به نوسان غیرعادی قیمت محصولات صیفی و سبزی در بازار اشاره کرد.
کلانتری درباره دلایل نامناسب بودن صادرات در سال 95 گفت: نبود رقابت در بازار و از طرفی دیگر پایین بودن قیمت جهانی محصولات کشاورزی نسبت به قیمت داخلی از مهمترین دلایل مناسب نبودن صادرات است.
وی با اشاره به خودکفایی گندم در سال ۹۵ اظهار کرد: در زمینه خودکفایی گندم در سال ۹۵ و با 10 و نیم میلیون تن تولید این محصول برای ۷۸ میلیون نفر جمعیت، خودکفا شدهایم و هیچگاه برای تولید این میزان گندم در شرایط عادی مشکل نخواهیم داشت. دبیرکل خانه کشاورز با بیان اینکه زراعت در کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی، بیش از ۹۰ درصد وابسته به زراعت آبی است، خاطرنشان کرد: مشکل آب، کمبود شدید و افت کیفیت آب بزرگترین چالش زراعت کشور است.