رئیسکمیسیون کشاورزی مجلس:
اعتقاد دولت به «حقوق شهروندی» در برخورد با «تراریخته» مشخص میشود
رئیسکمیسیون کشاورزی با اشاره به اینکه اعتقاد رئیسجمهور محترم به «حقوق شهروندی» در برخورد با «تراریخته» مشخص میشود، تأکید کرد: مجلس بهطور ویژه بر محصولات تراریخته و محصولاتی که احتمال اثرات سوء آنها بر سلامت مردم وجود دارد نظارت میکند.
علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم بر نظارت مستمر مجلس شورای اسلامی بر عملکرد دستگاهها در حوزه محصولات دستکاری شده ژنتیک (تراریخته) تأکید کرد.
وی با اشاره به شبکه نفوذ دلالان و کمپانیهای صهیونیستی جهانی در تولید و عرضه این محصولات خاطرنشان کرد: مجلس بر بسیاری از موضوعات در حیطههای مختلف نظارت میکند، بهویژه محصولات تراریخته و محصولاتی که احتمال اثرات سوء آنها بر سلامت مردم وجود دارد.
رئیسکمیسیون کشاورزی با اشاره به مصوبه مجلس در برنامه ششم درخصوص این محصولات وظیفه دستگاههای اجرایی را متذکر شد و افزود: دولت موظف است هنگام واردات و در مرزها محصولات غذایی را نمونهبرداری کند و تستهای ارزیابی خطر لازم را انجام دهد؛ باید در مبادی ورودی کالا تعیین شود که محصولات غذایی برای سلامت مردم و محیط زیست خطر دارد یا خیر.
شاعری با تأکید بر اینکه مراجعی که در قانون مشخص شدهاند باید خطرناک نبودن محصولات را تأیید کنند، گفت: هر سه مرجع قانونی شامل سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت باید نظر خود را درباره هر محصول ارائه کنند؛ ضمن اینکه مجلس نیز وظیفه نظارتی خود را بگونهای انجام خواهد داد که محصولات تراریخته از این به بعد بدون ضابطه وارد بازار کشور نشود.
نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته بعدی، نظارت بر کیفیت اجرای قانون در داخل کشور است. محصولاتی که وارد کشور میشوند و از فیلترهای نظارتی عبور میکنند باید حتماً برچسبگذاری شوند تا خانوادهها بدانند این محصول تراریخته هست یا نیست و خودشان انتخاب کنند که مصرف کنند یا خیر.شاعری با بیان اینکه حقوق شهروندی که رئیسجمهور محترم بر آن تأکید کردهاند باید اینجاها خودش را نشان دهد، تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که گروههای حساس مانند خانمهای باردار، اطفال یا بچه شیرخوار و کودکان دبستانی محصول تراریخته مصرف نکنند؛ حتی کشورهایی مانند قزاقستان و تایوان در سال 2016 تراریخته را برای این گروههای خاص ممنوع کردهاند.
وی افزود: ما یک کشور اسلامی هستیم و باید الگوی کشورهای دنیا باشیم، نه اینکه از آنها الگو برداریم، در حالی که الآن برعکس شده است.
ما باید تمام شئون بهداشتی، سلامتی، زیست محیطی و الزامات سبک زندگی دینی و اسلامی و ایرانی را متناسب با فرهنگ مترقی اسلام و فرهنگ بومی والای ایرانی بنا کنیم و اجازه ندهیم سلامتی مردم بهخاطر منافع یک گروه، باند و شبکهای که دنبال منافع اقتصادی هستند، به خطر بیفتد.