kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۰۵۴۷
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰

اخبار ویژه



فعالیت غیرقانونی مقام ارشد دولت در ستاد انتخاباتی روحانی
معاون اجرایی رئیس‌جمهور با وجود فعالیت در ریاست ستاد انتخاباتی وی، از سمت رسمی خود استعفا نداده است.
در حالی که فعالیت انتخاباتی مقامات دولتی غیرقانونی است، محمد شریعتمداری طی چند ماه گذشته به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی روحانی مشغول فعالیت بوده و همزمان در مدیریت دولتی نیز حضور داشته و در برخی سفرهای تبلیغاتی اخیر به استان‌ها نیز حضور داشته است.
در همین زمینه روزنامه شرق، در آخرین شماره سال 95 خود در مطلبی با عنوان «محمد شریعتمداری پیک انتخاباتی روحانی» نوشت: محمد شریعتمداری هم رزومه اجرایی- سیاسی پر عنوانی دارد و هم شمار سمت‌هایش در دولت یازدهم بسیار است و به واسطه آنها هم بهانه برای نوشتن درباره‌اش کم نیست. اما بهانه امروز ما برای نوشتن درباره او، وظیفه جدیدی است که از سوی رئیس‌جمهور به او محول شده است؛ او این روزها در قالب وکیل مدافع رئیس‌جمهور در نشست‌های انتخاباتی احزاب حاضر می‌شود و نقدهایشان را می‌شنود، تحمل می‌کند و اگر بتواند به آنها پاسخ می‌د‌هد؛ یا بسته به شرایط دولت، برای حل کاستی‌های مطرح شده از جانب دولت وعده می‌دهد. نقش رایزنی شریعتمداری در دیدارهای انتخاباتی در حالی خبرساز شده است که یک ماهی هست که از او به عنوان رئیس ستاد انتخابات حسن روحانی نام برده می‌شود هر چند هنوز این خبر اعلام رسمی نشده است؛ اما رفت و آمدها و نشست و برخاست‌های این روزهای او خبر از این می‌دهد که جایگاه او در دولت روحانی بیشتر از ریاست ستاد انتخاباتی و در حد رایزن معتمد روحانی است. کما اینکه در دو جلسه اخیر اصلاح‌طلبان - شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و مجمع شورای عالی انتخاباتی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در استان‌ها- برای اعلام موضع قطعی بر سر  کاندیداتوری حسن روحانی در این نشست‌ها حاضر شد و با اصلاح‌طلبان مذاکره و در نهایت توافق انتخاباتی حاصل کرده است.
شرق ضمن اشاره به سوابق محمد شریعتمداری در جمعیت دفاع از ارزش‌ها و حمایت وی از ری‌شهری در انتخابات سال 76 نوشت: با این وجود، وی در دولت خاتمی (اصلاحات) به وزارت بازرگانی رسید... او در مهر 91 (قبل از حضور رسمی احزاب در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری) اعلام کاندیداتوری کرد و رسما به میدان آمد. شعارش «اصلاح‌طلبی ولایتمدار، بر پایه حفظ ارزش‌ها و اصلاح روش‌ها» بود. شریعتمداری آن ایام با انتخاب محسن بهرامی، سخنگوی ستاد محمدباقر قالیباف، در انتخابات 84 به سخنگویی ستاد انتخاباتی‌اش، باز هم نشان داد که به مرزهای سیاسی اعتقاد چندانی ندارد. او که خیلی زود و با جدیت به کارزار یازدهمین دوره انتخابات وارد شده بود، با اعلام کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در آخرین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری بی‌درنگ به نفع هاشمی رفسنجانی اعلام انصراف کرد و به تیم هاشمی پیوست. بعد از رد صلاحیت غیرمنتظره هاشمی رفسنجانی و در پی اعلام حمایت او از حسن روحانی، به ستاد انتخاباتی روحانی رفت. او معاونت اجرایی رئیس‌جمهور، جانشینی رئیس‌جمهور در شورای عالی ایرانیان، جانشینی حسن روحانی در شورای عالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی را هم‌زمان به فهرست تجارب مدیریتی‌اش اضافه کرد.
این روزنامه در پایان نوشت:  خبر انتصاب شریعتمداری به ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هشتمین حکمی است که از سوی رئیس‌جمهور برای او صادر شده است. هر چند که هنوز خبری از حکم و ورود رسمی او به کارزار انتخابات نیست.

نگرانی دوسویه اصلاح‌طلبان درباره نامزد موازی روحانی
اصلاح‌طلبان درباره معرفی‌ نامزد موازی در کنار حسن روحانی دچار سردرگمی هستند.
آنها از یک سو معتقدند باید بدین روش از روحانی امتیاز گرفت، از طرف دیگر می‌دانند که معرفی نامزد موازی عملا به مفهوم اظهار بی‌اعتمادی به نامزد دیگر است و موفقیت وی را متزلزل می‌کند.
رضا خاتمی برادر رئیس‌ دولت اصلاحات در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو جای نگرانی نیست که اصولگرایان چه یک نفر بیایند و یا چند نفر. روحانی نشان داده که یک تنه از پس همه اصولگرایان برمی‌آید.
اما محمدرضا تابش خواهرزاده خاتمی با ابراز بی‌اعتمادی تلویحی نسبت به توانایی روحانی در پاسخگویی به پرسش‌ها و ابهامات گفته است: وجود نامزد احتیاطی در کنار روحانی نیاز است. من اعتقاد دارم که باید برای اتفاقاتی که ممکن است در جریان انتخابات پیش بیاید، اصلاح‌طلبان باید نامزد احتیاطی داشته باشند.
نایب رییس فراکسیون امید افزود: اگر بنا بر مناظره باشد، در صورت تعدد نامزدهای اصولگرایان، نامزد احتیاطی می‌تواند کمک کار روحانی باشند و بعضی سوال‌ها که جناح رقیب مطرح می‌کنند را آنها پاسخ دهند و به نوعی کار بین آنها و روحانی تقسیم شود.
صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نیز می‌گوید: شاید برای روحانی در جریان انتخابات اتفاقی بیفتد، پس بهتر است شخصی در کنار روحانی نامزد شود و دست اصلاح‌طلبان خالی نباشد.
اما غلامرضا انصاری قائم مقام حزب اعتماد ملی و عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان به برنا نیوز گفته است: اگر قرار به معرفی کاندیدای دوم باشد آن فرد آقای جهانگیری البته با هماهنگی و تایید آقای روحانی خواهد بود چون معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی دولت است بنابراین مکمل آقای روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود.
وی می‌افزاید: در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصویب شده نامزد دوم هیچ زاویه تخصصی و اجرایی و نگاه عملیاتی با دولت نداشته باشد و بتواند از کارنامه دولت یازدهم دفاع کند ضمن آنکه التزام عملی به جریان اصلاح‌طلبی داشته و در طراز ریاست‌جمهوری باشد الان در شرایط موجود آقای جهانگیری بهترین شخص متناسب با ویژگی‌های یاد شده است.
همزمان پزشکیان نایب رئیس‌ مجلس که زمانی از وی به عنوان نامزد پوششی برای روحانی یاد می‌شد، گفته است: دولت روحانی هوای مشتری (مردم) را نداشت. متاسفانه دولت هوای کسانی را که برای روی کار آمدن او زحمت کشیدند، ندارد. مردم شاکی هستند.

بومرنگ وعده‌های انتخاباتی روحانی به سوی خود وی بازگشته است
یک مجله آمریکایی ضمن اظهار نگرانی نسبت به سرنوشت حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: ذوق‌زدگی و خوش‌بینی اولیه به برجام، اکنون از بین رفته و تبدیل به خشم علیه روحانی شده است.
فارن افرز نوشت: در حالی که حسن روحانی دوران سختی را می‌گذراند، در حالی که کمتر از 2 ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران زمان باقی مانده است، مانع‌های بزرگی در برابر روحانی رئیس‌جمهور کنونی ظاهر شده است. چند هفته اخیر با افزایش انتقادات از روحانی و دولت همراه بود. این گزارش در ادامه با اشاره به برجام نوشت: حسن روحانی در کمپین تبلیغاتی موفق خود برای انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 2013، به شدت روی این موضوع سرمایه‌گذاری کرد که توافق هسته‌ای میان ایران و غرب که در آن زمان استارت گفت و گوهای آن میان ایران و دولت اوباما زده شده بود، می‌تواند موفقیت و توسعه را به کشور بازگرداند. رأی دهندگان ایرانی با اظهارات حسن روحانی موافقت کرده و از وی در صندوق‌های رأی حمایت کردند. اما وعده‌های حسن روحانی حداقل برای شهروندان عادی در ایران محقق نشد. چرا که تأثیر اتفاقات ایجاد شده پس از برجام چیزی جز تغییر و تحولات اندکی در زندگی مردم نبوده است.
فارن افرز در ادامه به انتشار نظرسنجی‌هایی درباره نظرات مردم ایران درباره برجام پرداخته و می‌نویسد: یک سال پس از امضای برجام و برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بسیاری از مردم ایران معتقدند که این کشور بسیاری از مزایای وعده داده شده مربوط به برداشته شدن تحریم‌ها را دریافت نکرده و وضعیت زندگی مردم در نتیجه توافق هسته‌ای بهبود پیدا نکرده است. این نتایج به عنوان افزایش مخالفت‌ها با روحانی برداشت شده است، برداشتی که در اظهارات مقامات ارشد ایران نیز دیده می‌شود.
این روزنامه‌ هشدار داد: روحانی که همه اعتبار سیاسی خود را در توافق هسته‌ای با غرب سرمایه‌گذاری کرده، احتمالاً خود قربانی برجام خواهد شد.
در همین حال روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی خاطرنشان کرد: هنوز هم حتی سرمایه‌گذارانی مثل شرکت فرانسوی توتال درباره همکاری با ایران با نگرانی و احتیاط کامل عمل می‌کنند. آنها باید مراقب مجازات‌های تحریمی آمریکا باشند.

مخالفت یک وکیل‌الدوله با ورود مجلس به موضوع حقوق‌های نجومی
یک وکیل‌الدوله می‌گوید مجلس نباید به ماجرای حقوق‌های نامشروع نجومی ورود می‌کرد.
بهروز نعمتی در مصاحبه با عصر ایران در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید مجلس نباید به چه موضوعی ورود پیدا کند که لزومی به دخالت مجلس در آن نبود؟» گفت: مجلس نباید به موضوع حقوق‌ها ورود پیدا می‌کرد. دولت باید این اختیار را داشت که کارش را انجام دهد و براساس قولی که داده بودند به مجلس لایحه ارائه می‌کردند.
نعمتی در ماجرای تصویب برجام- برخلاف هشدارهای کمیسیون تخصصی مجلس- نیز نقش‌آفرین بود.
در ماجرای فیش‌های نجومی، برخی مدیران بی‌کفایت با وجود ایجاد زیان‌های چندهزار میلیاردتومانی در مدیریت مالی زیرمجموعه خود، حقوق و پاداش‌های چند ده تا چند صد میلیونی دریافت می‌کردند. اما دولت با وجود اطلاع از ماجرا، تا زمان افشای موضوع متعرض آنها نشد بلکه کسانی چون حسین فریدون، از عوامل انتصاب برخی از همین مدیران بودند.
پس از آن هم سخنگوی دولت از این مدیران به عنوان سرمایه‌های نظام و کشور یاد کرد!! طبق آمارهای رسمی اعلام شده مجلس، دست کم 397 مدیر (و بنا بر برخی آمارها هزار تا 3 هزار مدیر) حقوق نجومی می‌گرفتند. جالب اینکه با اعلام سقف جعلی و غیرقانونی 20 میلیون، بسیاری از این متخلفان تبرئه شدند و برخی از همان‌ها پست‌های دیگری گرفتند!
گفتنی است در ماجرای برجام نیز برخی وکیل‌الدوله‌ها در مجلس می‌گفتند نیازی به ورود مجلس و نمایندگان به موضوع نیست.
طبق اعلام کاظم جلالی، دو‌لت لایحه وعده داده شده درباره نظام‌بخشی به  حقوق مدیران را ارائه نکرده است.
تحرک برخی نمایندگان برای تصویب حقوق‌ 24 میلیونی مدیران، با اعتراض رسانه‌ها منتفی شد.

ایل جورناله: ایران موفق به تولید یکی از پیشرفته‌ترین تانک‌های جهان شد
ایران موفق به ساخت یکی از مدرن‌ترین تانک‌های جهان شده است.
روزنامه ایتالیایی ایل جورناله گزارش داد: ایران از تولید تانکی به نام کرار که بی‌تردید یکی از پیشرفته‌ترین تانک‌های جهان است، پرده برداشت. تانک کرار ساخت ایران می‌تواند مدل بروز شده تانک - Shilden72T باشد.
ایل جورناله با اشاره به اینکه کارایی این تانک پیشرفته‌ ایرانی، برابر با یک تانک تی 90 روسی است، نوشت: تانک کرار می‌تواند از نظر قدرت، تحرک و بقا در میدان نبرد با پیشرفته‌ترین تانک‌‌های جهان رقابت کند. این تانک مجهز به یک سیستم نشانه‌گیری الکترونوری، مسافت‌سنج لیزری و با قابلیت درگیری با دشمن در هر‌گونه شرایط جوی و تحرکی است.
کرار می‌تواند موشک ضد‌تانک با هدایت لیزری شلیک کند و در برابر حملات الکترونیکی مصون بماند. این تانک مجهز به سیستم رهگیری و ارتباطی بسیار پیشرفته است. بدنه این تانک توان مقاومت در برابر انواع مهمات ضدتانک را دارد، کل سیستم آن دوزیستی است. این تانک بی‌تردید یکی از مدرن‌ترین تانک‌های جهان است.
ایل جورناله نوشت: یک سال پیش نیز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از تانک جدید «تیام» رونمایی کردند که نوع بهینه یافته سبلان بود. این تانک مجهز به یک توپ 105 میلیمتری بوده و بدنه آن یک «M47M» است که از دهه 70 در ایران تولید می‌شود. این تانک نیز مجهز به یک سیستم کنترل پرتاب است.