کد خبر: ۳۲۰۴۰۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۶

پاداش‌ کلان ترامپ به حامیان مالی‌اش در انتخابات

سرویس خارجی-
روزنامه «فایننشال‌تایمز» می‌گوید طی یک گزارش تحقیقی به این نتیجه رسیده است که، ترامپ در حال بازپرداخت سیاسی و «پاداش‌دهی آشکار» به حامیان مالی خود در 
انتخابات است.
ترامپ زمانی که بهمن‌ماه 1403 برای بار دوم وارد کاخ‌سفید شد، بسیاری از رسانه‌ها گزارش دادند که او این پیروزی را مدیون غول‌های مالی و فناوری آمریکاست و آنها با حمایت‌های گسترده و سخاوتمندانه خود، کاخ‌سفید را به ترامپ هدیه داده‌اند. 
طی 9 ماه گذشته نیز ترامپ با تصمیمات خود همواره در خدمت ابرسرمایه‌داران کلان آمریکا بوده است. تحقیقات تازه‌ «روزنامه فایننشال‌تایمز» نیز نشان می‌دهد که دست‌کم ۳۰ فرد و شرکت که در مجموع بیش از ۱۱۶میلیون دلار به کمپین‌ها، ائتلاف‌ها و نهادهای سیاسی وابسته به دونالد ترامپ در انتخابات کمک مالی کرده‌اند، در طول دولت او از منافع مستقیم یا غیرمستقیم تصمیمات کاخ‌سفید برخوردار شده‌اند.
بر‌اساس گزارش این روزنامه انگلیسی، این امتیازها گاه تنها چند روز پس از پرداخت کمک‌های مالی تحقق یافته‌اند. در میان این حامیان، نام چهره‌هایی از میلیاردرهای فناوری و رمزارز تا شرکت‌های بیمه، دخانیات و حتی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به چشم می‌خورد. 
هرچند مدرکی دال بر ارتکاب رشوه یا تخلف قانونی وجود ندارد، اما حجم و بسامد بالای این «نتایج مطلوب برای اهداکنندگان» این پرسش را پیش کشیده است که آیا در مرکز دولت ترامپ، فرهنگی از «معامله‌گری سیاسی» نهادینه شده است یا خیر.
این گزارش می‌افزاید کارشناسان اخلاقی می‌گویند هرچند همه دولت‌های پیشین آمریکا گاه سیاست‌هایی اتخاذ کرده‌اند که به نفع اهداکنندگان بزرگ تمام شده، اما در دولت ترامپ این پدیده «آشکارتر، گسترده‌تر و عیان‌تر» شده است. 
به گفته‌ باب باوئر، مشاور حقوقی کاخ‌سفید در دوره اوباما، «آنچه در دولت ترامپ بی‌سابقه است، میزان آشکاری و صراحت در معامله‌گرایی اوست؛ گویی حکومت‌داری به سبکی از دادوستد مالی بدل شده است.»
بر‌اساس این گزارش از پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات اخیر، شرکت‌ها و ثروتمندان آمریکایی سیلی از کمک‌های مالی به صندوق‌های او روانه کردند. 
صندوق تحلیف ریاست‌جمهوری او رکورد ۲۴۰ میلیون دلار جمع‌آوری را ثبت کرد، تقریباً چهار برابر رقم مربوط به بایدن. از میان ۱۱۶ میلیون دلاری که از اهداکنندگانِ منتفع از تصمیمات دولت به دست آمده، بیش از ۹۲ میلیون دلار پس از انتخابات پرداخت شده، در حالی‌که ترامپ طبق قانون دیگر نمی‌تواند نامزد ریاست‌جمهوری شود. 
به گزارش فارس فایننشال‌تایمز می‌افزاید: یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های انتفاع مالی، به صنعت رمزارز مربوط می‌شود؛ حوزه‌ای که از حامیان پرقدرت ترامپ در دوره دوم ریاست اوست. 
ترامپ که در گذشته رمزارزها را «ابزار رفتارهای غیرقانونی» می‌خواند، در کارزار انتخاباتی وعده داد آمریکا را به «پایتخت رمزارز جهان» بدل کند. با روی کار آمدن او، وزارت دادگستری واحد پیگیری جرائم رمزارزی را منحل کرد و کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت بایدن را کنار گذاشت. 
ترامپ پل اتکینز، از چهره‌های نزدیک به صنعت رمزارز را به ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار منصوب کرد؛ اقدامی که به گفته تحلیل‌گران، عملاً فضا را برای کاهش نظارت و پایان دادن به پیگرد شرکت‌های رمزارزی فراهم آورد. فایننشال‌تایمز در این گزارش تاکید می‌کند ترامپ و خانواده‌اش یک میلیارد دلار فقط از بازار ارزهای دیجیتال به جیب زده‌اند.
180 سال حبس در انتظار جان بولتون
خبر دیگر از آمریکا این که «جان بولتون» مشاور اسبق امنیت ملی ترامپ رسماً به نگهداری و انتقال اطلاعات فوق‌محرمانه نظامی متهم شده است. 
به گزارش ایرنا از سی‌ان‌ان، جان بولتون از سوی هیئت منصفه فدرال در ایالت مریلند به انتقال اطلاعات نظامی و نگهداری غیرقانونی این اطلاعات متهم شده است. در صورتی که اتهامات علیه این چهره ضدایرانی و جمهوری‌خواه آمریکایی تأیید شود، وی ممکن است تا به ۱۸۰ سال زندان محکوم شود. 
روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی نوشته است که براساس متن کیفرخواست علیه بولتون، یک «بازیگر سایبری» مرتبط با ایران بعد از آنکه این مقام آمریکایی از سمت خود کناره‌گیری کرده، با هک ایمیل وی به بیش از یک‌هزار صفحه از اسناد طبقه‌بندی شده دولت آمریکا دست پیدا کرده است. دادستان‌ها می‌گویند بولتون یادداشت‌های روزانه‌ای از جلسات و فعالیت‌های خود در کاخ‌سفید و سایر مکان‌های امنیتی می‌نوشت و سپس آنها را روی رایانه شخصی خود بازنویسی و منتشر می‌کرد. بنابر کیفرخواست، این یادداشت‌ها حاوی اطلاعاتی فوق‌محرمانه بوده و در دستگاه‌های شخصی او و اعضای خانواده‌اش نگهداری می‌شده است. در متن کیفرخواست آمده است که بولتون با استفاده از حساب‌های ایمیل شخصی خود اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را برای دیگران ارسال کرده و حتی در گروه‌های خانوادگی آنها را به اشتراک می‌گذاشته است.